Merhabalar.
Uzun süre araştırdıktan sonra fiyatı ve özellikleri bakımından arn 125 i tercih ettim..(Antalyada peşin 2.250ytl ye nebioğulları) 05.07.2005 tarihinde akşam teslim aldım.Şu anda plakam yok.salıya çıkacak..
Siyah modeli tercih ettim.Çünkü mat siyah çok hoş.Antalyada birçok olmasına rağmen ışıkta soranlar park ederken bilgi alanlar oldu..
+ Gören herkez motoru çok beğeniyor
Yakıt konusunda henüz rodaj aşamasında ama şu anda kadar 25 YTL benzin aldım. 255 km yol yaptım ve hala yarım depo benzin var.Yaklaşık 1 km de 100 YKR yakıyor.Tabi rodajdan sonra bu daha da düşecek...Deposu 12 YTL ye doluyor...
Hızlanması gayet iyi.Yeni hyundailer olsun diğer benzinli arabaları farkla geçiyor.Henüz rodajda olduğu için fazla hızlı gitmiyorum.50-60 km maximum hız yapıyorum.Katalogda maximum hızının 83 KM/S olduğu yazıyordu.Denemek için düz bir yola çıktım ve Volkwagen volt Minibüs ile yarıştım.Ve 110 KM/s Hıza ulaştım.Bayinin 70 i geçmeyin piston sekman dağıtabilir sözü aklıma gelince durdum..Rodajda 110KM/s Hızı gördüm..
Motorun Anahtarı çok hoş.2 adet uzaktan kumandalı anahtar, 2 adet normal kontak anahtarı 2 adet arka sepet anahtarı teslim aldım.ekte resimlerini görebilirsiniz.
Farları gayet hoş aydınlatması iyi.Kısa farlar bir çizgi şeklinde görünüyor.uzunlar ise süratli giderken işimi kolaylaştırıyor.Lambaların sarı olması nedeniyle çarşıda gezerken pek farlara ihtiyaç olmuyor.
Sinyalleri yeni çıkan lüks ootomobillerdeki gibi sarı lambalı beyaz sinyaller.çok çık görünüyor.
Tekerlekleri yolu çok iyi tutuyor.bir keresinde suda sadece ön disk freni kullandın çok az kaydı yinede yolu gayet sıkı tuttu ve düşmeyi önledi.Lastikler duplex.
Frenleri çok sert ve sağlam.özellikle ön fren yüksek hızlarda durmayı çok kolaylaştırıyor.Çelik jant olması yol tutmayı arttırıyor.
İki çeşit ayaklığı olması iyi, hem motor yana yaslanıyor, hemde dik durabiliyor.
Uzun + kısa farlardan ziyade sellektör yapmak için far butonu kullanılıyor.Sellektör için far butonunu aşağıya doğru basıyorsunuz.
Motor gayet güçlü.8.4 hp.yokuş falan dinlemiyor.2 kişi birçok yokuşu çok rahat çıkıyor.(örneğin antalya kalekapısı içindeki yokuşlar.)
Oturak altındaki sele çok geniş.zincir ve diğer aletler sığıyor ve hala çok boş yer var.
Arka selenin kilidi tıngırdıyor.Biraz sinir bozucu ama sadece motor haraketsiz çalışırken sesi çıkıyor.yolda giderken önemli ses çıkarmıyor.
Motorun alarmı ve uzaktan çalışma özelliği var.tek tıklama ile alarm çalışıyor.tek tıklama ile duruyor.Aynı arabalardaki gibi sinyaller yanık bekliyor.alarm devrede değilken marş tuşu ile 100mt gibi bir mesafeden motoru çalıştırıyorsunuz.motor soğukkende sıcakkende tek basışta çalışıyor.alarm hassas, hafifçe motora dokunulduğunda yada sürüklendiğinde kısa bir süre çalıyor.aynı sarsıntı devam ettiğinde sürekli çalıyor.Sesi fazla.bir mahalleyi ayağa kaldırabilir
Distribütörü motomax.Antalyada iyi bir firma olan nebioğulları motor satışını ve servisini sağlıyor.Antalyalılar iyi bilirler.
Dün Antalyanın Serik ilçesine gittim geldim( yaklaşık hiç durmadan 50 km.toplam 130 km yol yapmışım).Hızım ortalama 70km idi.Sorunsuz gittim.Dönüşte nişanlımla geldik.akşam motoru kilitledim..
sabah motor çalıştı ancak rolantide çalışmıyordu sürekli gaz vermem gerekiyordu.hemen Bayi ye uğradım ve sorunu söyledim.Direk cikle bozuk dediler.
Sebebi: arka amortisor tek olduğu için 2 kişide motor zıplayınca demir cikleye değermiş.ondan cikle yerinden kopmuş kırılmış.Motorun kataloğunda 150KG maximum yük yazıyor.150 kg den az bir kilodayız.80+60=140 kg.Uzun yolda hızda dolayı olsa gerek zıplama daha çok oluyor.Birazdan firmaya gidip yeni cikle taktırıcam.Garantiden ücret ödenmiyor.Bu konu kafama takıldı.
Keeway ARN 125 hakkında bazı bilgiler verdim.Bu kadar kullandıktan soınra yinede bu motoru alırdım, tabi şu cikle sorunu çözülürse...
yararlı olduysam ne mutlu..Yorumsuz bırakmayalım arkadaşlar....
motosikletin kadran görüntüsü.Henüz 3 km de iken çekildi.
Motorun önden görünüşü
kırık cikle
Kullandığım zincir.13 YTL
Arka sepetin görüntüsü
Katalitik konvertör motor ve arka tekerden bir görüntü.
kısa farlar
uzun farlar
far butonu kısa + uzun + sellektör için.PASSING yazıyor.
Lamba ve marş butonları
model yazısı
Marka ve distribütör yazısı
İşte motorun anahtarı çok hoş..
Lütfen yorumsuz geçmeyin...