Fikir benden gerisi sizden,zaten bilinen bir şeydir,tanker ve depolarda uygulanır.
Şeffaf bir hortum ve hidrolik&pnomatik malzeme satıcılarından uygun çapta T satın alabilirsiniz,hortumu da hortumcu süleymandan satın alabilirsiniz.
Hortumun ucunun fazlasına bir parça süngeri çok sıkı olmamak ve hava akışına fazla engel olmamak koşuluyla tıkayabilirsiniz.
Yada varsa karbüratörden depoya geri dönüş hortumu veya havalandırma çıkışı ucunu bağlayabilirsiniz.
Sistem bileşik kaplar ilkesine göre çalışmaktadır.
benzin musluğundan çıkıp karbüratöre giden hortum bir noktasından kesilir,araya T adaptör takılır T nin boşta kalan ucuna şeffaf hortum bağlanır.
Hortumun boşta kalan ucu deponun en üst seviyesinden daha yukarı bir noktaya kadar uzatılır ki benzin taşıp dökülmesin.Buharlaşma ve devrilme halinde riski azaltma için hortumun ucunu tıkadıktan sonra bir iğneyle hava deliği açılabilir.
Sistemin maliyeti 1-2 ytl yi geçmez.
Kullanım esnasında şeffaf hortumda göreceğimiz benzin depo ile aynı seviyede olacağından,hortumun üzerine depo tamamen boş iken bir çizgi çekilir birde doldurunca çizgi çekilir,hortuma bakınca benzin seviyesini net olarak görürüz.
Nasıl basit değilmi?