sevgili kardeşim bir kere şu mesele var...Karşı komşun olan bayiden almanın mantalitesi nedir acaba...Yani ayıp olmasın diye mi yoksa arıza yaptığında bakmayacağınımı düşünüyorsun serviste...Veya kötü bakacağınımı motora...Abi tam fantazi yaptınız şimdi iyimi...Şimdi bayiler arası savaşlar var...En çok cbf 150 yi kim satacak yarışı var...Motoru aldığım yer hemde servisi olsun diye bir kavram büyük makinalar iin geçerli...
Tabi ki özen motor satacak...Mototal sosyete satıcısı...Cbf 150 ye yan gözle bakıyorlar...buda motormu diye...E yeniköydeki bayi Yeşim Hanımda(ortak) büyük makina satma peşinde cnf ve innovaları hep küçümsediler...Anadoluda ki satış toplamının yarısını Özen motor yapar...Hele ki sirkecide teşhirde bir amca var...Bıyıklı ihtiyar bişey...Sevimlidir...Adını bilmem...
Sanki kurbanlık koyun gibi satar motoru..."Ahanda taş gibim motor hemen kap bunu" demeye başladımı kaç ordan yani...
Çok afedersin liste fiyatı denen olayı bu işi bilmeyen saf arkadaşlar için geçerlidir...Yanlış anlama ama bak...samimi saflıktan bahsediyorum...Zam geldimi başlar ah vah zam geldi napcaz etcez...Zam denen olay traş...yani kağıt üzerinde...Mesele şu an KAwasakı er5 e zam geldi 6.000 euro oldu...Ama git 5.000 euroya rahat alırsın...
http://www.kawasaki-turkiye.com/
Yeter ki peşin paran olsun...çünkü zam demek bayinin kar marjının artması demek...Zammı bayi istemez...zammı distribütör yapar....bayi işine gelirse yansıtır işine gelirse yansıtmaz...çünkü zam olsada bayinin karı değişmez istediği fiyattan verir ve zam öncesi karını yine korur...
dostum şu ana kadar tüm modellerin maliyet...girdi bayi alış kar marjı oranlarını illegal yollardan öğrendim...Çünkü gümrük şirketinde çalışmıştım...Hele ki çin menşeili motorlarda vurgunu tahmin edemezsiniz...Sonra bu toparlaklar yüzünden olan tüm piyasaya oldu ona yanarım ben...Kimsede demez ki Çin malları motor piyasasını belledi...Devlet uyandı... vergi kaçağını önleyeceğiz diye olan biz motorseverlere oldu...en son ÖTV zammı neden oldu sizce...
Devlet göz yumuyordu bazı detaylara...Ama artık piyasada bu işin suyu çıktı...Zannetmeyin ki Sanayi ve Ticaret Bakanlığı veya Rekabet Kurumuna şikayet ihbar gitmiyor...Önceden dikkate alınmayan ihbarlar Mondıal 50.000 motor satınca kafalarda soru işaretleri oluşmaya başladı ve devlet baba kontrol edemediği gümrüklerini ve piyasaya hakim olabilmek adına vergiyi kilitledi...Çünkü adamlar oyunu kurallarıyla oynamadı...
birde bazı modellerde zam da yapsan motor satmazsa motor kucağında demektir...Örneğin yamahanın 150 lik mini scooterı var ya...hani mini bişey dur link vereyim...
http://www.beldeyama.com.tr/www/fiya...to.php?k_id=13
cygnus rs 125...motorların en hırbosu...Yamahanın yüz karası bir şey...tutmaz dedik dinlemediler...satmaz dedik geldi sunuldu...bayilerin elinde patladı...burayı tayvan zannettiler...3250 den başladı ilk fiyatı...vallah şimdi diyecektim ki bu motoru 2600 den bile alabilirsiniz diye...yeminle fiyat düşmüş 2875 e
lanet olsun herşeyi bilen adam olmak istemiyorum artık ya...
bu bir örnek ti arkadaşlar...nacizane bildiklerim paylaşımlarım bunlar...sevgiler selamlar...paran peşinse kral sensin...buna topik bile açabilirim...dostlarımı bilinclendirmek adınadır...selamlar olsun hepinize ....
Bu arada benim dediğimi test etmek için yarın saat 09.00 da telefona sarılıp kawasakı bayisini arayıp 5000 eurom var er 5 almak istiyorum dediğinizde size naş çekerler...Bizzat bayiye gidiceksin canlı canlı paranla konuşacaksın...