Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

10.09.2006 [Adana MT] Pozantı - Niğde Gümüşler Manastırı Gezisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Merhaba

    Bu haftasonu yaptığımız gezimiz gerçekten çok güzel oldu. Üzüldüğümüz bir olayda oldu ama sonrasında bir ohh çektik. Resimlerle birlikte işte gezi raporumuz.


    Cumartesi akşamı Garip abi ve ben pazar günü etkinliği için ne yapsak diye düşünürken Niğde'deki Gümüşler Manastırını görmeyi ve dönüş yolunuda Niğde Çamardı - Pozantı üzerinden yapmaya karar verdik. İşte haritamız.



    Biz bunları konuşurken Adem abi bize yarın sabah Racing grubuyla Pozantı'da kahvaltı yapacaklarını katılırsanız memnun olacaklarını söylediler. Bizde 2 chopper (650 Dragstar ve VN800, 1 naked (GSR 600) ve benin enduro (DL650 V-Strom) ile gruba dahil olduk. Toplamda 19 motor gibi bir sayı oluştu. İlk resmimiz buluşma noktamız olan Mola benzincisinden.





    Ertan kardeşim.



    Biz 3 motor yola koyulduk. Nasıl olsa racing grubu bize yetişir diye. Güzelce yolumuz yaptık gişeden çıktım racingciler geldiler. Ama eksikler vardı. Neyse arkadaşlara "Siz retoran'a gidin biz diğer arkadaşları alır geliriz." dedim. Bekliyoruz motor gelmiyor. Sonra arabanın bizi yanaştı "arkadaşınız kaza yaptı 30-40km geride" dedi. Bizim renk attı birden. Adama Nasıl biriydi? diye sorduk irice biriydi dedik. Aha dedim Adem abi gelmedi. Biz anında bittik orda. Adem abimiz motoru kontrollü güzel kullanır ama hızını bildiğimiz için aklımıza bi ton şey geldi. Sonra gelen her araba bize kazayı söylemeye başladı. Sorup soruştururken kaza yapanın aya kalktığını birşeyi olmadığını öğrenince rahatladık. Telefon açıyoruz bakan da yok. Neyse bir baktık diğer grup geldi. Mesele o zaman anlaşıldı. Kaza yapan Adem abi değildi. Abdurahman abiydi. Otobandaki yol çalışmasında motoruyla çalışma yapılan şeride girmiş ordan normal düzgün yola çıkayım derken kot farkı sebebiyle motor sağ yanına yatmış. Bu arada motorumuz hayabusa. Allahtan abimizde birşey yoktu çünkü full korumaydı. Motorda da grenaj çizilmesi dışında hiçbir sorun yok. Tekrar motora atlayıp Pozantı'ya geldiler. İşte motorun resmi.



    Buda park yerinde motorlarımız. Oldukça ilgi çektik.





    Buda bizim emektar



    Bu üzücü olay hemen Akdeniz insanının sıcak kanlılığıyla neşeli bir ortama dönüştü ve unutuldu. Grup korumaları vs. üzerinden çıkartıp bir giysi yığını oluşturdu ve masalara geçtik. İşte giysi yığını.



    Grup Pozantı Tünel Restoran'da kahvaltıyı beklerken. Bu arada Adem abi firmasının reklamını yapıyor



    Kahvaltı yaptığımız Tünel Restoran'dan bir karemiz.



    Grup muhabbete devam ediyorlar. Ayrıca yolda çektikleri video'yu tartışıyorlar.



    Adem abinin kardeşi Osman abi düşünceli.



    İşte ben.



    Muhabbete devam. Bu arada sofra yavaş yavaş dolmaya başlıyor.







    Ve işte soframız ve sucuklu yumurtamız. Arkadaşlar bu sucuk ev sucuğu tarzında gerçekten baharatı, eti olması gereken kalitede bir sucuk. Kesinlikle yolu düşen arkadaşların bunu tatmasını isterim.

    Bal, Kaymak, Tereyağı, Zeytin, Taş fırın ekmeği, Peynir ve Domates Salatalık Söğüş Grubu yenmeyi beklerken



    Ve işte muhteşem sucuklu yumurtamız.



    Kahvaltı yapıldı, sohbetler edildi. Güzel geçen 1,5 saatten sonra artık yola koyulma vaktimiz gelmişti. Herkes motorlara yöneldi. Racing grubuna iyi yolculuklar dedik. Ertan (650 Dragstar), Garip abi (GSR600) ve ben Niğde'ye doğru yola koyulduk.

    İşte motorumla ben.



    Nevşehir yol ayrımında Garip abiyi beklerken durduğumuzda. Telefon geldiği için durduk yoksa yolun muhteşemliğinden kimse durmak istemiyor.



    Ben ve mavi şimşek karşınızda.





    Güzel bir yolculuktan sonra Eski Gümüşler'e varıyoruz. Burası eski bir yerleşim yeri. Gümüşler'de iki ye bölünmüş durumda. Eski ve yeni diye adlandırılıyor. İşte Gümüşler Manastırı önünde bizler. Solda Garip abi sağda Ertan kardeşim.



    Manastır girişi



    Çevreden bir karemiz. Eski nesil tarım alet edevatları.



    Manastırla ilgili bilgi vermek isterim.

    Alıntı:
    İl merkezine 9 km. Niğde-Kayseri karayoluna ise 4 km. mesafededir. X.yy. Bizans sanatının en güzel örneklerinden olan Kaya Manastırı ayrıca, günümüze kadar en iyi korunmuş eserlerden de biridir. X.yy.la tarihlenen manastırın VIII.yy.-XII.yy.lar arasında yapımının devam ettiği konusunda belirtiler vardır. 7 km. uzunluğunda tonoz örtülü bir geçitle, kare planlı dik kaya duvarlarla çevrili bir avluya girilir. Daha sonra kemerlerin ortasındaki kapıdan frekslerle bezeli bir odaya girilir.Frekslerin konuları, kilise bölümündekilerden değişiktir. Kuzeybatıdaki kapıdan kiliseye girilir. Kilise içinde son derece iyi korunmuş, muhteşem renkli freksler bulunmaktadır. Frekslerde; Hz. İsa'nın doğumu, vaftiz edilmesi, kiliseye takdimi, Havariler ve Hıristiyanlığın ileri gelenlerini gösteren konular işlenmiştir. Absisin solundaki nişte ise "Gülümseyen Meryem ve Bebek İsa" resmedilmiştir. Bu Anadolu'daki tek gülümseyen Meryem freksi olarak belirlenmiştir.


    Biz içeriye gittik ve kilise kısmını gezmeye başladık ama işgüzar bir görevli bize fotoğraf çekemezsiniz dedi. Freskleri bozuyormuş. Bende flash'ın zarar verdiğini flash kullanmadan çekim yapacağımı söylememe rağmen laf anlatamadık. bu nedenle "Gülümseyen Meryem ve Bebek İsa" resmini malesef çekemedim. Başka sitelerden bulduğum resimleri eklemek istiyorum.





    "Gülümseyen Meryem ve Bebek İsa"





    Kilise bölümlerinden sonra sıra geldi diğer kısımlara işte Manastırın geri kalanından karemize takılanlar.

    Bu gördüğünüz yarıklar mezar olup yanındaki yuvarlak oyuk da su depolama amacıyla yapılıyor. Manastırın içinde bunlardan çok var.







    Garip abi gülle atarken





    İşte ben.





    İşte bir su küpü daha.



    Manastırın duvarı.







    Evet artık manastırın içine giriyoruz. İç kısımlarda muazzam bir havalndırma sistemi kurulmuş. Çoğu kapanmasına rağmen içerdeki hava inanılmaz serin ve taze. Burda yaşayan insanlar gerçekten çok iyi bir iş çıkartmış. Tünellerin odaların hepsinin düzeni yerinde.





    Kamera ayaklığım yoktu bu nedenle flash ile çektim.



    Buralar inanılmaz serin. Havasıda çok temiz. Şimdide dilek dileyen ve para atılan bir kuyu.



    Kuyunun baca içi görülüyor.



    Manastırın diğer kısımları.









    Tüm manastırı gezdkten sonra. Manastırın bulunduğu tepeye çıkmaya karar verdik. Motorlara atladık ve tepeye çıktık.

    İşte motorlarımız.



    Manastırın ön cephesi tepeden görünümü.





    İlginç bir su yolu görüntüsü.





    Garip abi ve Ben dağları fethettikten sonraki sevinç gösterimiz



    Çevreden manzaralar.







    Adana MT Biyoloji Grubu olarak gene bir ilke imza attık ve zıp zıp çekirge resmi almayı başardık. İşte meşhur çekirgemiz. Bu bölgede çokça bulunmaktalar.



    Gümüşler Manastırı'nı gezdip bitirdikten sonra tekrar yola koyuluyoruz. Benzin ve ihtiyaç molasından sonra tekrar yola koyulduk ve Çamardı - Pozantı yoluna döndük ama bizi kötü bir süpriz bekliyordu. Duble yol çalışmaları sebebiyle yola stabilize dökülmüş; yer yer çok gevşek yer yer aşırı tozlu hatta kısmen çamurlu tam 25km yol gitmek zorunda kaldık. İşte o yolun bitiminden bir görüntü.



    Stabilize sonrası Mavi Şimşek oldu tozlu şimşek



    İşte durduğumuz yerden çevre manzaraları.





    Küçük molamızdan sonra yola koyulduk sadece bir yerde doğal kaynak suyu içip tozlanan elimizi yüzümüzü yıkadık ve ondan sonra serin havada, bol virajlı ve temiz asfalt bize hiç mola verdirtmedi. Güzel bir sürüşten sonra Pozantı'ya vardık. Vardığımızda 3 güzel Hayabusa Tünel Restoran'da duruyordu. Baktık ki Reşit abi ve arkadaşları. Onlarla kısa bir sohbet edip yolcu ettik.

    Yolda harcadığımız enerji bizi iyi acıktırdı ve Tünel Restoran'da güzel bir yemek yedik. İşte yediklerimiz.







    Yemeklerimizi yedik ve tekrar Pozantı - Adana otobanına girdik ve sakin bir sürüşle memleketimize döndük. Toplamda 438km bir yol yapıldı. Az daha yapsak Ankara'ya varmış olacaktık

    Etkinliğe katılan tüm arkadaşlara teşekkürler. Yeni bir gezi yazımızda görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    berliner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2005
    Şehir
    Berlin / Almanya
    Motosikleti
    HONDA CBR 1100 XX
    En sonunda bi sesiniz cikti yahu bende Adana MT dagildimi diye soruyordum kendi kendime. hatta bi baslik bile actim bu konuda.
    Geziniz her zamanki gibi muhtesem olmus gene
    hele yemeklerin görünüsü bir harika neyse az kaldi gelmeme gelince o tüm muhtesem yemeklerden bende yerim artik hafta sonu görüsmek üzere
    Honda the Best
    CBR 1100 XX

  3. #3
    crato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Temmuz 2005
    Şehir
    Londra
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC idi, calindi.
    tek cümle; kıskanmamak elde değil...




    tebrikler.
    Ben, kimine göre deli, kimine göre keyifli, kimine göre lanet-li, kimine göre pek bi’ dertli, kimine göre efendi, kimine göre sadece biri, kimine göre hiç biriyim.
    Ben, crato’yum.

  4. #4
    balzeytin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    motosikleti şimdilik yok..
    Kankim yine süper bir gezi olmuş.... Gidin gidin bakalım hatunları götürmeyin.... Yemekler bir harika herkese selamlar....Motorunda güzel Beni ne zaman gezdireceksin.... Özledim hava almam lazım....

  5. #5
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    @berliner, @crato ve @balzeytin teşekkürler. Gelin hep beraber gezeriz arkadaşlar. Hepinizi seviyorum

    Görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  6. #6
    yusufg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    kawasaki ZX10-R , 2006
    Geziye katılan herkese tşk ediyorum, çok güzel bi gezi oldu, özlemişim valla.
    Abdurrahman abiye tekrar geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyorum.

    manastır resimleri ve diğer çekilenler hepsi çok güzel, aslında bir organizasyonla bizde bi uzun yol yapsak güzel olur.

    makine : resimlerin daha büyük ebatını nasıl alabilirim?

  7. #7
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    @yusufg CD'ye kopyalayıp verebilirim.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  8. #8
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Ben ve mavi şimşek karşınızda. hasana bak bee
    Maşşallah nazar deymesin.
    Yine güzel bi gezi olmuş tebrikler

    Abdurahman abiye de geçmiş olsun.

  9. #9

    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Regal raptor 250 CC su soğutmalı
    Bizi kıskandırdınız yahu, inşallah Adanaya geldiğimde sizlerle tanışmak isterim, Abdurrahman kardeşimizede geçmiş olsun, resimler bi harika çekenlerin ve basanların ellerine sağlık, yaptığınız organizasyon yol+eğlence+öğrenmece olmuş yani bu gezi boşa gitmemiş, darısı da bizim başımıza.

  10. #10
    yusufg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    kawasaki ZX10-R , 2006
    Alıntı Makine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @yusufg CD'ye kopyalayıp verebilirim.
    tamam abi tşk ederim, klüpte görüşürüz o zaman.

  11. #11
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Hasanım makinem ...Ne güzel gezmişsiniz kaza iyi olmamış ama ufak bir hasarla atlatılmış olması sevindirici bu manastıra ben oraya geldiğimdede bi gidelim yaaa...dönüşüde o pirzola yolundan yapak ..demi ama ..aç aç adanaya dönülmez...
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  12. #12
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    @BBRR Barış abi ne demek. Siz bir gelin hele. Gerisini merak etme.

    @Skullhunter Sağol abicim.

    @muhendis1959 Teşekkürler. Bizde sizinle tanışmak isteriz. Buyrun gelin.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  13. #13
    ZEytUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2005
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    1973 LAMBORGINI
    kardesim helal sana yine yapmissin yapacagini yakisir bu arada v stormda ne uzel durmus altinda allah kaza be_a vermesin darisi basima olsun innnsssaaaalllaaahhhhhhhh

    abdurrahman abi gecmis olsun allah korusun ...

    bu arada iyikide gelmemisim geziye cunku dunku arakadasin motoru o yolu kaldiracak gucde degildi zaten motora binincede bi cok sorun kesfettim surus aninda kesin kalirdik biz ehuehuhe

    katilanlarin ve paylasanin eline ayagina saglik olsun
    ALLAH FREN TAKIMLARINIZA ZEVAL VERMESIN
    ZEytUN KiSS

  14. #14
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    @ZEytUN Semih'im teşekkürler. Daha iyisi cümlemize olsun. En kısa zamanda görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  15. #15
    tüzemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    HONDA GL1800 2003 ve HONDA FORZA NSS300 2015
    Güzel gezi olmuş zaten Hasan' cım senin organize ettiğin geziler hep güzel. Fakat bu arada sanırım 3 Mt geziye devam etmişsiniz.Racing grubu geri mi döndü Adana ya başka yere mi gittiler.

  16. #16
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    @tüzemen Teşekkürler abi. Abi racing grubu Adana'ya döndü. Biz 3 motor devam ettik.

    Görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  17. #17
    nimesay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2006
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    600 f 2005
    heyyy millet yine gezmeye başlamışsınız.siz gezin bizde fotolara bakalım.

  18. #18
    aakreeep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2005
    Şehir
    izmir karşıyaka
    Sevgili Makine öncelikle Abdurrahman abiye ve dolayısıyle sizlere büyük geçmiş olsun.Allah beterinden korusun..Sonrasın da gezinizin nasıl keyifli geçtiği fotoğraflarınızdan anlaşılıyor.İçinize sinsin..nice güzel gezilerde,kazasız sürüşlerle neşeli günler dilerim.Herkese sevgilerimi ve saygılarımı yolluyorum.

  19. #19

    Üyelik
    13 Nisan 2006
    Motosikleti
    kawasaki en 500 2005
    ben geldim yetişemedim..iyi gezi olmuş yeni gezilerde buluşmak umuduyla

  20. #20
    ael320 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    klr650 1998
    Alıntı nimesay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    heyyy millet niye gezmeye başlamışsınız.siz gezin bizde fotolara bakalım.
    64 mesaj ha maaşaallah sen bizide geride bırakacaksın


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler