ehliyetsiz,kasksız yada motosikletinde trafik yönünden sorun yada eksiği olan arkadaşlar istanbul genelinde çok sıkı uygulamalar başladı bu uygulama uzun bir sürede devam edeceğe benziyor.
herkez dikkatli olsun
ehliyetsiz,kasksız yada motosikletinde trafik yönünden sorun yada eksiği olan arkadaşlar istanbul genelinde çok sıkı uygulamalar başladı bu uygulama uzun bir sürede devam edeceğe benziyor.
herkez dikkatli olsun
Kim hızlı göreceğiz
Peki niye?
BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)
tatlı ötv kazancından sonra şimdi de ehliyetsiz ve kasksız olanlardan ceza parası alacaklar...trafikteki motosiklet sayısı ve a2 ehliyetli sürücü sayısı arasındaki uçurum her gün artıyor...böyle olacağı belliydi...
Yeryüzünün sonuna gittim Suların sonuna gittim Gökyüzünün sonuna gittim Dağların sonuna gittim Arkadaşım olmayan birşey bulamadım Navajo Atasözü
sabah direk milleti bağlıyorlarmış kaçmaya kalksan adamlarda bmw 1150 gs var
baya bi neşeli yani durum
nedeni şu daha önceki topictede sölemiştim,plakasız ehliyetsiz,yaralamalı maddi hasarlı bazı kazalara malesef motosikletler sebep oluyor bunların çoğunda ehliyet,plaka,ve koruma kıyafetleri yok ayrıca ilimizdeki kapkaç ve benzeri hırsızlıklar artık motosikletlerlede yapılmaya başlandı doğal olarak güvenlik güçlerimizde bu tür uygulamalarla azaltma/önleme yoluna gittiler bence çokta yerinde bir tutum bu.bir diğer sebep ise ülkemizdeki motosiklet sayısının iki sene içinde kat kat artması bazı kötü sonuçlarda doğurdu yukarıda belirttiğim kazalar bilinçsiz motosiklet sürücüler vs. sebepler yüzündende yapılıyor umarım açıklayıcı olmuştur benim dileğim kimse motorunu bağlatmasın ceza yemesin ama durum pek öle gözükmüyor şimdiden bir çok motosiklet trafikten men edilmiş durumda..
YÜRÜYEN BİR APTAL OTURAN İKİ AKILLIDAN DAHA ÇOK YOL ALIR
Bencede gayet doğru bir davranış..
Güvenliği tam, ehliyetli, bilinçli motor ve motorcularla motor kültürünün daha doğru çoğalacağını düşünüyorum bende..
Alsınlar tabii, hatırlarım da benim gençlik yıllarımda kimse kırmızı ışıkta durmazdı. Sonra uzun soluklu bir "kırmızı ışık kontrolü" başladı ve kesinlikle neticeye ulaştı. O dönemin sonunda gece saat 03:00 de tüm arabalar paşa paşa kırmızıda beklerdi.deamon adlı üyeden alıntı
Özelllikle kask açısından çok faydalı bir uygulama
Ehliyeti zaten 50 m gidene verdikleri için bu konuda yorum yapmıyorum.
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
beni de dün çevirdiler kasksız diye bebekte ama bıraktı ceza yazmadan allah razı olsun
KARTAL GOL GOL GOL
Hayret suruculerimiz emniyet kemeri kullanmazlar iken , kirmizida gecip hiz sinirlarini ihlal ederken bumu akillarina geldi ilk olarak.Ok dogru yapiyorlar bir yandan kanun bu bir sey demiyorum ama bence caydirici olmaktansa kampanya yapsalar ve butun ehliyetsiz gencleri ehliyet almaya tesvik edici duzenlemelere gitseler bu isi daha iyi olur.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Ehliyetlenelim arkadaşlar
BİR GÜN HERKES [B]ABS[/B]'Lİ OLACAK!!! [B]ABS[/B] SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN:)
zeda3000, aslında Türkiye geneli için söylediklerin doğru. Ancak İstanbulda sanıldığının aksine "kırmızı ışık" ve "emniyet kemeri" ihlali diğer illere göre çok düşüktür. Özellikle Ankara ile kıyaslanırsa....zeda3000 adlı üyeden alıntı
Bunun sebebi de yukarıda bahsettiğim, yıılardır süren ardı arkası gelmez kontroller.
Bir de tabii şu var. Şehir içinde, oto sürücüsünün emniyet kemeri takmaması, motor sürücüsünün kask takmamasından daha beter bir durum değil ki...
Bence öncelik 2.sinde olmalı, illa bir öncelik olacaksa.
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
ben bu hafta sonu sınava gırıyoruuuum
m € c l ü q
eksik varsa kurtulmanın tek yolu var eger motorun polisin motorundan iyiyse kaçacan adam zaten kendinden iyi motor kullananlara ceza yazmıyo harbi psiko bu motorlu polisler
Bu sitede hergün birbirimize güvenlik, eğitim, dikkat, ehliyet vs diyoruz.
Bunları tamamlamadan trafiğe çıkmayalım diye biribirimize öğüt veriyoruz.
Sonra emniyet güçleri uygulama yapıp ceza yazınca sanki kötü bir şey yapmışlar gibi davranıyoruz. Aramızdaki tek fark biz söyleyerek onlar ise ceza keserek bu tip arkadaşları doğru yola sevk etmeye çalışmasıdır.
Bence uygulama aynen devam etmeli. Hayatının değerini bilmeyen arkadaşlarımızın yerine o değeri bilen birilerinin bunu önlemeye çalışmasınıda sevinçle karşılamalıyız.
Ayrıca bu kadar çok motor un trafiğe, bir şekilde eksik çıkması ve çeşitli kazalara sebebiyet vermesi bir süre sonra bu işi kurallarına uygun yapan arkadaşları da töhmet altında bırakacak, zaten insanların gözünde iyi olmayan imajımızı daha da kötü bir hale sokacaktır.
Eğer motor kullanmayı gerçekten seviyorsak bunun gereklerini yerine getirmeli ve başımız dik dolaşmalıyız...
Herkese kazasız belasız günler....
[COLOR="Blue"]TANRI, İNSANLAR UZUN ÖMÜRLÜ OLSUN DİYE BOZCAADA YI YARATMIŞ[/COLOR]
Arkadaşlar tamam yasa masa ama bizim üzerimize gelerek çözüme ulaşmaları yanlış.
Bence önce belediyenin denetci olması lazım servis yapan kebapcı büfe pizacı gibi yerlere gidip servis elemanlarında A2 kontrolü yapmalı
motorcuları saygınlıklarından alan 15-16 yaşındaki servis elemanları değil mi.
zor be dostum adamlardaki motorlar hem canavar hemde sireni falan da açtımı varya 5 dk da ensene biner bi yere kaçamazsın ha olur sende hayalbuysa iyide kullanıcısındır o zaman belki o da bi ihtimal trafiğin durumuna bağlı yine dedim ya adam yolu açarak gelecek arkandan...Bir arkadaş 600 lük racele madara olmuştu anlattı aynen yakalamış bmw li polis amcam birde dalga geçmiş,ama iyi niyetli çıkmış ceza yazmamış demek macera arıyorduserkan79 adlı üyeden alıntı
[B]"Akıllı olanlar sebepler konusunda tartışırlar,ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!"[/B]
he ya benim hayalim bu asya 150 t1 ile cok iyi kaçarım :Dccbbdd adlı üyeden alıntı
polis kaçan adamı en kısa sürede yakalama rekoru kırar valla
ama diger dediğim dogru ben cok gördüm ve duydum kendi motorlarından üstün motorlara kolay kolay ceza yazmıyolar
Yıllardır motora binerim. 300.000 km den fazla yol gezmişliğim var 2 teker ile.
Genelde hep yurtdışında kullandım motoru.
Bize öğretilen tam korumalı giyinmenin yasa için kendi hayatımız için olduğu idi.
Neticede yasalarda bunu hala kafasına sokmamak için direnen taşkafalara ceza olarak bunu anlatıyor.
Taşkafa lafının muhatabı kimdir? Siz bu ünvanı hakediyor musunuz? Şapkayı koyup önünüze düşünün.
Neticede adamlar kendi can güvenliğimizi sağlamamız için anlmayana yaptırım uyguluyor.
Bunda utanacak, yerin dibine geçilecek bir durum sözkonusu.
Her zaman motorcunun bilincinden, sağduyusundan bahsedirz.
Al işte örnek.
Adamın motoru var ama ehliyeti yok.
Peki kaç kişinin arabası var da ehliyeti yok?
A2 ehliyeti olduğu halde motoru olmayan ile B sınıfı ehliyeti olup da arabası olmayanları bir oranlayalım mı?
bu durumda kim daha bilinçli? Kim daha tedbirli?
Kafesciler değil mi?
"Bence" kasksız motora binen taşkafalar ve ehliyetsiz/yetersiz ehliyet ile motorsiklete binen cahil arkadaşlarımız için ceza para cezası değil; toplumu korumak adına hapis cezası olmalıdr.
Arkadaşlar neden kaçtığınızı anlamadım. Ben kaçmak istedikten sonra ister 1150GS olsun, ister Hayabusa beni yakalayamazlar. Ancak bir arkadaşım Antalya'ya giderken Antalya'ya gelmeden çevirme olmuş, o da durmamış basmış gitmiş. Ertesi gün Antalya içerisinde motoru kenara çekip dolaştıktan sonra motora döndüğünde 2 polis yanına yanaşmış ve dün neden kaçtığını sormuş. Tabi herif şokta! Yani plakayı aldıktan sonra sizi eninde sonunda bir yerde yakalarlar. O yüzden motora hiçbir eksiğiniz olmadan binin. Eksik derken ehliyeti kastetmiyorum, minimum olarak kask ve mont şart. Kısacası kaçmak kadar saçma bir düşünce olamaz. Motora binilecekse adam gibi binilmeli bence.
@AtiRaptor
"Bence" kasksız motora binen taşkafalar ve ehliyetsiz/yetersiz ehliyet ile motorsiklete binen cahil arkadaşlarımız için ceza para cezası değil; toplumu korumak adına hapis cezası olmalıdr.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)