Uzun incelemeler sonunda aldığım motorumu tanıtmaya başlıyayım. 250-4 Modeli Türkiye'ye bir kaç firma tarafından getiriliyor. Cullas - Salcano - Bisan ve Truva... Asıl üretici Çin'in dev firması Lifan. Panama'dan Nijerya'ya kadar üretim yapan bu dev şirketin futbol takımı ve tv kanalları da var. Lifan kamyondan otobüse, arabadan motosiklete, jenaratörden bisiklete herşeyi üreten bir firma. 43 ülkede ortak yatırımı 90'ı aşan ülkede temsilciliği bulunuyor. Dünya üzerindeki her ülkeye mal satıyorlar. Unutmadan seneye Bisan'la Türkiye'de de ortadoğu ve Arap ülkeleri için ortak üretim (montaj) bandı kuracak.
Gelelim Truva Tr 250-4'e
orjinal kaynak
http://www.lifan.com/en/showproduct.asp?id=5132
Teknik Özellikleri:
Motor Kapasitesi : 233 cc
Araç Boyu : 2330 mm
Araç Genişliği : 840 mm
Araç Yüksekliği : 1140 mm
Araç Net Ağırlığı :162 kg
Max. Güç :18.82 Hp
Motor Tipi : Çift Silindir, Hava Soğutmalı, 4 Zamanlı
Çalıştırma : Elektrik
Ateşleme :Elektronik C.D.I.
Yakıt Deposu :14±0.2 Litre
Akü :12V-9AH
Fren : Ön: Disk Arka: Kampana
Ön Lastik :110/90-16
Arka Lastik :130/90-15
Evet yaklaşık 6 aydır piyasada ne kadar Çinli varsa hepsini inceledim sayılır. Hatta Macar görünümlü Çinliler ve adı sanı duyulmamış bir çok markayı. .
Bu seçimi yapana dek umutla ve dört gözle çok beklediğim ve sukutu hayale uğradığım modeller de oldu.
Öncelikle fiyat/performans/güvenli servis/firma garantisi ve yedek parça kriterleri açısından değerlendirelim.
Fiyatı 3000ytl (ötv öncesi) Muadilleri Jınlun, Keeway vs düşünülürse oldukça uygun.
Performans olarak çok fazla şey söyleyemeyeceğim yanıltmış olurum ancak test sürüşü beni tatmin etti. Rodajda olmasına karşın oldukça seri. Sesi mükemmel. Özellikle Jınlun'a fark atan bir sesi var. bizzat Jınlunla kapıştırıldı. Görünüm 10 numara -jantlar hariç- ondada yardımcı olacaklar.
Servis Benim aldığım servis her türlü kolaylığı sağlıyor. Güleryüz ve iyi niyet çok önemli. Mesela ben jantlarda bulunan bir bölümün rengini beğenmediğim için onu boyayacaklar (bedelsiz)
Firma garantisi/Yedek parçası: Global firması Truva'nın sahibi. Hani şu meşhur Japon görünümlü Kore markası Hyosung varya onun Türkiye distrübütörü. Bu firma bu markayı almadan önce Hyosung motor alanlar sürünüyordu. Ama şimdi gördüğümüz gibi forumların yıldızı oldu Hyosung. Yedek parça konusunda bir sıkıntı yaşatmayacaklarını umuyorum. Kataloglarından gördüğüm kadarıyla çok makul fiyatları var. Salcano ya da Cullas'ı neden tercih etmediğimi yazmayacağım.
Sonuç: Aslında bekleyip göreceğiz. Detayları yazacağım. ÇİN MALI NE DE OLSA FAZLA BİR BEKLENTİSİ OLMAMALI İNSANIN