ne kadar ekmek okadar köfte
Çin mi Japon mu? Başımdan geçen şu olay size birşeyler anlatır sanırım:
http://www.motosiklet.net/forum/show...t=10255&page=2
dogma .
Konuya buradan devam etmek istiyorum ;pazer adlı üyeden alıntı
(Ben de çin malı kullanıcısıyım)
Heveslenip motosiklet almaya karar veren bir insan , gidip bütçesine göre bi motor almaya kalkışıyor ve sonuçta gidip 1.500 lük bir motor alıyor...
Aldığı motor en fazla 6 ay sonra , kendini göstermeye başlıyor..
Fabrikasyondan kaynaklanan malzeme arızası , montajdan kaynaklanan malzeme arızası , yalıtım ve donanım arızaları , kullanım arızası , cart arızası , curt arızası ve bunlara ödenen malzeme , işçilik ve bakım paralarından dolayı , artık motor kabus olmaya başlıyor.
Motordan bir ses gelmeye başladığı zaman , yine kaç yüz milyon gidecek diye korkmaya başlıyorsunuz!
Kendimden örnek : Yaw ben motoru , o kadar iyi kullanıyorum , iyi bakıyorum dediğim halde , içerden kendini yemeye başlamış bile... Manifolt , buji , sibop. Siz diyeceksiniz ki , bunlar senden kaynaklanıyor. HAYIR. Şimdi anlatacam dinleyin...!
"UCUZ MAL ALACAK KADAR ZENGİN DEĞİLİM." sözü , bahsettiğimiz motorlar ve bunları alan sahipler (ben de dahil) için söylenmiş bir sözdür...
Halbuki markalı bir motoru aldığımız zaman , en az 2 yıl usta yüzü görmüyor.
Adamların , motoru pahalı satmasının tek amacı ise , kaliteli malzeme ve işçilik kullanmalarıdır.
Diğer adamlar ise kötü malzeme kullanıyolar.İşçilik sıfır.
Sizin tabirinizle ÇİN , JAPON :
ÇİN'e 1.500 YTL para verdik aldık , çaktırmadan 1000 YTL de sonradan yiyor.(2 YIL İÇİN)+ Stres + Sinir + Psikoloji
JAPON ise verdiğimiz 2500 ün üzerine 2 yıl para istemiyor ve tecrübe + güven + malzeme kalitesi ...
Elime 2000 YTL para geçsin , gidip de sıfır ÇİN alacağıma , 2.EL JAPON almayı tercih ederim.
Not:Bahsettiğim rakamlar gerçek değildir.Örnek olarak verildi...
yeni moda 2 el keahh
[COLOR="Blue"][/COLOR]'Kadınlara güvenmek saflık, nefret etmek ise sanattır.'[FONT="Franklin Gothic Medium"][SIZE="2"][/SIZE][/FONT][I][/I]
yav ben 5000km bindim bişii olmadı. benim ki heralde özel çin malı. süper çin 110ft
tamam yav yazmıyom bundan sonra çin malı japon malı herkes onu kullanmalı filan. motoru değiştirinceye kadar yazmıyorum artık çin malı hakkında bişey. tamam siz bilirsiniz sustum
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
Abi , herkesin fikrine saygım sonsuz , herkesin görüşlerine açık bir insanım ama 100 kullanıcıdan 75'i aynı şeylerden bahsediyor.
Yani sana dedim ya ben de çin kullanıcısıyım , 2500 km'deyim , motorda sorun yok sannediyordum , ... ...
Khutuck adlı üyeden alıntı
süpersin yav karnıma ağrılar girdi gülmekten.
\'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE\'
İ.E.T.T GERİ DÖNDÜ,YAŞASIN AKBİL
viper_1 arkadaşım ben de japon motorlarından birini alcam zaten değiştirirsem. keeway filan baktım geç hepsini. ya japon ya hiç.
ben sadece insanların çin malına binme çöpe at onu. bindiğine değmez gibi laflarından sıkıldım. yoksa çin mallarının kalitesiz olduğunu herkes gibi bende biliyorum.
birkaç ay sonra gelcem yanınıza 90 model kawasakimin parçasını bulamıyorum vah tüh yandım
neyse inşallah para biriktircem alcam 2000 model üstü bir honda filan. çünkü parçalarında sorun oluyor daha eskilerde.
Ewet , esnaf onun da yöntemini bulmuş , mesela APRİLİA (yanlış yazmadıysam) motosikletlerde , yedek parça sorunu oluyormuş..
Neden diye sorulduğunda : "Adamlar o kadar sağlam yapıyor ki! Birdaha parçaları değiştirmene gerek kalmıyor..." diyorlar.
Mal benim değil mi! Canım sıkıldı , tuttum debriyaj pedalını kırdım.!!
Yedek parça da çok önemli , dikkat etmek lazım...
evet konudan çıkarılacak sonuç:
ilk motorunuz çin malı olsun onda kırın dökün tecrübe kazanın ondan sonra para biriktirip paranız olduktan sonra 2. el bir japon malı alın. sonra da yürü yaa kulum
evet bir konuyu da burda noktalıyoruz. bir sonraki çin konferansın da görüşmemek dileğiyle esen kalın
katılıyorum sana mr. wish... fuara gidince edindiğin izlenimleri paylaşırsam sevinirim
arkadaşım ben kimseyi çin malı motoru var diye aşağılamadım ki zaten öyle bişey olamazda ben sadece insanlar bilinçlensinler diye yazmıştımylmzzz adlı üyeden alıntı
ben bilinçliyim motoru değiştirirsem bende almak isterim japon markalarından.zydar adlı üyeden alıntı
melbur adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bu mondial 151 rs nin yakıtı hakkında ne biliyorsunuz... paylaşabilirmisiniz..
10 ytl benzinle 140km gidiyomuş. raptor666 dan alıntıcaner_37 adlı üyeden alıntı
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)