Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motor Kaskosu - Hemde Kapalı Garajsız...

REKLAM ALANI
    Hasan Tahsin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 150
    Motor Kaskosunu araştırdım. Her yerde kapalı garaj ve kilit zorunluluğu var dediler.
    İsviçre Sigortanın bir ilanda " moto-kasko , kapalı garajsız ve kilitsiz" yazısını okudum..
    Hemen acentasını aradı , Kapalı garaj zorunluluğu yok ama bizim tavsiye edeceğimiz kilitlerden kullanmanız mecburi dediler.
    Benim Superlight için 650 YTL ( %25 peşin kalanı 4 taksit ) dediler.
    Kapalı garaj zorunluluğu olmaması çok iyi ama fiyat bence yüksek...

Sadece çalıntı için kasko istiyorum.

Bir çözümünüz var mı arkadaşlar ?
    [U][B][COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"]Herşeye Rağmen, Hayat Yaşamaya Değer.[/FONT]..[/COLOR][/B][/U]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Artık Yok...
    burda topic vardı araştır anadolu sigorta ile bir sigorta daha vardı

ahmet_ulusoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scania 124 g 360 kırkayak
    arkadaşım peki kasko yaptırırken ehliyet istiyolarmı

Motosikleti
    Superlight 150
    Alıntı ahmet_ulusoy adlı üyeden alıntı
    arkadaşım peki kasko yaptırırken ehliyet istiyolarmı
    Hiç sormadılar. Şartnamede böyle bir şart yok..
    [U][B][COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"]Herşeye Rağmen, Hayat Yaşamaya Değer.[/FONT]..[/COLOR][/B][/U]

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Benim 32.000 ytl lik transporter o paraya kasko oldu,bu nasıl iş?
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

ahmet_ulusoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scania 124 g 360 kırkayak
    iii bende ehliyet yok oyüzden bana sadece 2 aylık yaptırcam çalınmaya karşı için

Motosikleti
    Superlight 150
    Alıntı İHTİYAR adlı üyeden alıntı
    Benim 32.000 ytl lik transporter o paraya kasko oldu,bu nasıl iş?
    Walla çok haklısın ya...
    Ne yapıcaz hiç bilmiyorum..

Şöyle 150-200 ytl ye sadece çalıntıya karşı kasko yok mu acaba ?

okan4037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Yamaha WR 125 R
    peki kapalı garajda kac para ıstıyorlar???calıntı ıcın
    Yeni yine yeniden

JaNTi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha D'elight
    Benim 2004 Dragstar ı 900 civarı kaskoliyolardı.Bu nasıL bi mantık anLamadım !!!
    Born To Be wild,Live to Ride...

armagan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125 R
    piyasada motor kaskoları öyle
    bana 675 demişlerdi, kapalı garajda üstelik
    yakınınızda aylık 50 ytl civarı otopark bulursanız bence daha makul olur oraya bırakmak.

okan4037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Yamaha WR 125 R
    en iyi fikir bu işteaylık 50 mılyon a kafanız rahat olur
    Yeni yine yeniden

Forumdan Uzaklaştırıldı ttopchu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ttopchu adlı üyeden alıntı
    arkadaşlar konuyu tekrar canlandırdığımı biliyorum ama bence güncellenme vakti gelmiş.

Öncelikle kendimin kullandığı 250 cc Cruiser motor için bir kaç sigorta şirketi ile görüştüm.

İsviçre, Anadolu, Koç Alians zaten fazla şirket yapmıyor 2500 cc ye ve yapanlarda öncelikle bölge müdürlüklerinden izin alıyorlar.

Öncelikle Koç alianz mutlaka çalıntıya karşı kapalı ve kilit altında bir garaj istiyor yani motor park halinde kilitli bile olsa yol üstünden çalınırsa üzerine soğuk su içiyorsunuz.

Anadolu ve İsviçre ise çalıntı halinde motorunuzun %75 değerini (fatura) karşılıyor yani %25 lik kısım bizlere kalıyor :(

Fataura değerinizin %1 lik kısmından daha küçük hasarlar sigorta kapsamına gişrmiyor. Örneğin 3000 ytllik bir motorunuz varsa 30 ytl ye kadar olan hasarları cebinişzden karşılıyorsunuz.

İsviçre sigorta da kazasızlık indirimi (muafiyet) her yıl %30 anadoluda ise %30-40-45 şeklinde basamak üsülü gidiyor. (aklınızda bulunsun zaten her yıl poliçiye gelen zamlar üzerinden indirim yapıllıyor )

Karşıya hasarlı bir kaza yaptığınızda 10-15 bin ytl kadar karşılanıyor (ayrıca zorunlu trafik sigortasından da gelen ücret eklenebilir yanılmıyorsam oda 3 5 bin tyl civarı)

MOtorunuza (umarım olmaz) kullanılmaz hasar verirseniz. her iki şirkette fatura ücretinin tamamını karşılıyor.

İzmir için 3200 ytllik bir 250 cc lik motora aldığım fiyatlar isviçre 750 anadolu sigorta ise 350 ytl civarı (taksitli seçenekler)

Umarım ihtiyacı olanlara yardımcı olabilmiş bir yazı olur

arinrin yazımdada belirttiğim gibi koç alianz çalınmaya karşı sadece kapalı ve kilit altında bir yerden motor çalınırsa sigorta kapsamına gireceğini belirtti. Ama apartmanımda açık garaj olsada ne yazık ki kapalı garajım yok o sebeple diğer 2 seçeneğin gerisinde kaldı :( yoksa fiyat olarak onlarda anadoluya yakın bir fiyat vermişlerdi

aslında bu konularda en güzeli bölge müdürlükleri çünkü siz acentayı bile arasanız onlarda bölge müdürlüklerini arayıp soruyorlar koç alianz bana 600 cc ye kadar tüm motorlarda aynı işlemi uyguladıklarını söylemişlerdi.

kivanctf kaskomu bu gün yaptırdım benim amacım çalıntıya karşıydı ilk olarak onun haricinde motoru devirirsem v.s. ufak tefek zararları karşılamak (umarım olmaz) karşıya benim hatamdan kaynaklanan bir durumdan dolayı zarar verilise bunu karşılamaktı.

Motor kullanan tüm arkadaşlara seslenerek söylüyeyim istediğiniz kadar hayat sigortası yaptırın asıl sigorta sağ elinizin altındadır.

Kasko ayrıntıları:

Anadolu Sİgorta:

Motorsikler ücreti 3000 ytl + aksessuar 100 ytl (koruma demiri) = 3100 ytl için 320 ytl peşin ödeme ile sigortalandı

bedeni kişi başına 15000
    bedeni kaza başına 30000

ölüm koltuk başına 10000
    sürekli sakatlık koltuk başına 10000
    tedavi masraf koltuk başına 1000 ytl

sigara benzeri madde zararları
    yetkili olmayan kişilerce çekilme
    kıymet kazanma tenzili istisnası
    sel su baskını
    deprem (%15 muafiyet)
    grev - terör

75 ytl nin altındaki hasarlar karşılanmamaktadır

Her türlü hırsızlık hasarları ile park halindeki devrilme, çarpılma hasarlarında meydana gelen hasarın %25 i oranında tenzili muafiyet uygulanacaktır.

verilen sözleşmede benim dikkatimi çeken ve merak edileceğini düşündüğüm hususlar bunlardır arkadaşlar umarım yardımcı olur
    daha önce bu konuda attığım mesajlar

Motosikleti
    Superlight 150
    ttopchu çok saol ben doğru anadolu sigortaya gidiyorum, bir danışıcam...

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oyak cbf 250 yi 552 ytl 142 peşin 82X5 ytl ye sigortaladı hiç bir kilit kapalı garaj sorulmadı...çalınma ,terör hareketleri hepsi dahil
    isterseniz bi oyakbank şubesine gidip kontrol edin ..yukardaki fiyat bana pahalı geldi keeway için 640 fazla çünki fiyatı cbf in yarısından az
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    oyakbankta 250 cc altı dıye bı uygulama varmı bılıomusunuz?yani koc allıanzda 250cc altına kapalı garaj ıstıolar..ısvıcrede ıstemıolar axa da yada anadoluda bılıosmusun?

hayır anadoluda kapalı garaj veya özel kilit istemideler

ama çalıntıya karşı sadece faturanın %75 i ni karşılıyorlar.

Özellikle 250 cc de kapalı garaj istemeyen ama çalıntıda %100 ünü karşılıyan bir sigorta bulamadım ben, bilen arkadaşlar eğer böyle bir şirket varsa lütfen söyleyin bir dahaki sene o şirketten kasko yaptırayım

erdem.gunduz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar ben regal raptor' umu isviçre sigorta ya kasko yaptırdım 581 ytl tuttu. buna yol yardımı dahil. ama hırsızlık 250 cc ve altı için sadece kapalı alanı kapsıyor. açık alanı hiç bir sigorta şirketi kapsamıyor.

erdem.gunduz lütfen en azından bir kaç yukardaki mesajımı okuyunuz anadolu sigorta kapsatıyor.

poilçemdeki ilgili ibareyi aynen yazıyorum.

Her türlü hırsızlık hasarları ile park halindeki devrilme, çarpılma hasarlarında meydana gelen hasarın %25'i oranında tenzili muafiyet uygulanacaktır.

dishchy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr600f+Varadero
    Benim regal raptorda 4500 ytl için 416 Ytl teklif aldım.
    108.77 peşin 44*7 ay taksitle.....

Ve aracın tamamı ödeniyor.
    Poliçe gelince detayları yazarım....

memin1857 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer
    Ben 2006 Honda VT750C Shadow'a Koc Allianze'dan 950YTL'ye yaptırdım. Kapalı garaj aranmıyor. Özellikle, marketin önünden çalınsa bile geçerli dendi. Fakat benim motorum 250cc'den büyük. 250ccye kadar kasko koşulları çok çok değişiyor.
    Önemli: Kaskonuz yapılırken kapalı garaj isteriz dememeleri kapalı garaj aranmıyor anlamına gelmiyor. Çalındıktan sonra sizin motorunuz kapalı garajda değilmiş, okumadığınız 27 sayfalık karınca duasında yazıyordu diyebilirler. Mutlaka özellikle sormalısınız.
    Yinede siz siz olun kaskoya sigortaya ASLA güvenmeyin, sigorta her zaman problemdir, geç ödenir, eksik ödenir, ödenmez vs Türkiyede böyle. İşin doğrusu motoru kilit manyağı yapmaktır. Motor alarmı SADECE 35YTL ve SADECE aküye bağlamak yetiyor. Garantisi bile bozulmuyor. Master Lock kilitlerden 3 tane alsanız bile alarm dahil 150ytl yapar.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler