Bence kara ve beyaz liste şekline bir bölüm olmalı, bu bölüm anasayfada yayınlanmalı. Kara listedeki firmalar zaman içerisinde kendilerini düzeltirse bu listeden çıkartılmalı. Beyaz listede de üyelerin hizmet kalitesinden memnun kaldıkları firmalar bulunmalı. Bu firmalarla anlaşılmalı, ürün indirimi alınmalı. Kara listedeki firmalara da bu listede oldukları bizzat söylenmeli. Neden mi?
Dün akşam işten çıkmadan önce bu başlığı görüp Samura Motor hakkındaki olumsuz yorumları okuduktan sonra ben de
yorumlarımı yazmıştım birkaç firma ile ilgili. Sonra işten çıkınca Samura Motor'a uğrayıp aylar önce sormuş olduğum ve hiçbir zaman alamadığım depo üstü vantuzlu çantanın gelip gelmediğini tekrar sorayım dedim. Kemal bey pişkin pişkin gülerek,
"Komik ama daha çekemedik gümrükten, yarın uğra başka bir çanta var onu deneriz" cevabını verdi. İçimden adamı boğmak geldi. Motosiklet.net gibi binlerce kişinin üye olduğu bir sitede firmanız ve siz hakkında olumsuz yorumlar yapılıyor, kendinizi düzeltin demek geldi içimden.
Biz birşey yapmazsak bu firmalar piyasadaki tekelleri sayesinde bu davranışlarını hiçbir zaman değiştirmeyecekler. Bunlar motordan anlayan insanlar değil, bunlar tamamen bu işi sadece para kazanma amaçlı yapan tüccarlar. Sattıkları ürünler hakkında hiçbir bilgi sahibi değiller. Doğru düzgün web siteleri bile yok. Örneğin Almanya'da bulunan
Louis adlı firmanın sitesine bir bakın. Adamlar sattıkları ürünlerin her özelliğini belirtiyorlar, ürün kodları, ürünlerin resimleri ve fiyatları detaylı olarak var. Bir de bu işe yeni başlayan, deneyimsiz insanları yanlış yönlendiriyorlar.
Bence bir an önce birşeyler yapılmalı...