Arkadaşlar bu sabah üyelerimizden Ozan (Ladysitter) üyesi olduğu GSRTürkiye sitesinde bir yazı görüyor ve beni arıyor. Gördüğü yazı şu:
Bildiğiniz gibi Tuğper daha yeni GSR600 almıştı."Dun gece gözümün önünde GSR kullanan bir arkadasımızın başına felaket bir kaza geldi.
Bu arkadaşımızın aramızdan biri olabileceğini düşündüm ve sanırım imza bilgilerinden 34 DM 1600 plakalı Tuğper olduğu çıkıyor..Yanlışım varsa düzeltin...
Bu kardeşimize seyir halindeyken araba çarptı ve kaçtı.Durumu çok ağırdı.
Son durumu hakkında bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim...Saygılar."
Tuğper'e ulaşmaya çalışıyoruz fakat, telefonuna ulaşılamıyor. Ozan' a Tuğper' in evini tarif ettim ve biraz önce evine gitti. Ancak evde kimse yok. Ozan alt komşuya soruyor ve acı haberi alıyor..
"Kurtaramamışlar.. Ailesi cenazeyi Sivas'a götürmüş.."
1987 doğumlu, henüz 21 yaşında, gencecik ve pırlanta gibi bir çocuktu Tuğper. Üniversitede okuyan, hiçbir kötü alışkanlığı olmayan, annesi, babası ve erkek kardeşiyle birlikte yaşayan bir motosiklet tutkunuydu. Aynı mahallede oturduğumuz, Yeşim' le kardeşimiz gibi gördüğümüz, evimizde tatlımızı yiyip beraber yol yaptığımız, 2 günde 1 görüşüp sohbet ettiğimiz, çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Bu satırları yazacağım hiç aklıma gelmezdi..
O artık yok..
Trafik terörüne kurban verdiğimiz gencecik bir yürek daha..
Acımız büyük..
ALLAH' TAN RAHMET, SEVENLERİNE SABIR DİLİYORUM.
HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN.
Tuğper UZEL
Tuğper için oluşturulan Facebook grubu
http://www.facebook.com/group.php?gid=31017717607
Arkadaşlar, dün akşam eşim Yeşim ve Ozan'la beraber kazanın olduğu yere gidip biraz araştırma yaptık.
Olay, şu anki mevcut ifadeye göre, görgü tanığı Alper arkadaşımızın ve Tuğper'in babası Tuğhan amcanın anlattıklarıyla örtüşüyor. En sağ şeritten makas atarak en sol şeride aniden giren, modifiyeli beyaz Passat marka aracın Tuğper'i sıkıştırmasıyla (temas olup olmadığına dair kesin bir bilgi yok), kaldırımla araç arasında kalan Tuğper, motordan fırlayıp kaldırımda sürüklenmeye başlıyor ve maalesef elektrik direğine çarparak hayatını kaybediyor. Motor ise Tuğper üzerinden fırladıktan sonra ortalama 50 mt. kadar ilerleyip, kaldırıma çarparak düşüyor. Yerdeki izler de bunu doğrular nitelikte.
Sonrasında motorun ne durumda olduğunu görmek için Suadiye Otopark' ına gittik. Ne acıki, o motoru gören kimse, ölümlü bir kazaya ihtimal vermez. Motorun sadece sol tarafa yatması sonucu grenajlarında kırıklar, çizikler vs. harici hiç bir hasarı yok. Tuğper'in talihsizliği, kaldırımda sürüklenirken elektrik direğine denk gelmiş olması maalesef..
Oradan da bilgi almak için, olaya bakan Göztepe Karakolu'na gittik. Edindiğimiz bilgiye göre, şüpheli araç sürücüsü şu anda cezaevinde ve olay Kadıköy Savcılığı' nın denetiminde.
Bundan sonra yapacağımız tek şey, yargı sürecinde olacakları seyretmek ve adaletin aksaklığa uğramadan uygulanabilirliği için, gerektiği takdirde birlik olup varlığımızı belli ederek, toplumsal tepkimizle kamuoyunun dikkatini çekmek.
Aşağıda olayla ilgili bazı fotoğraflar mevcut: