Navigasyon ve diğer elektrik ihtiyaçları için çakmaklık takma fikri aklıma geldi.Elektrik bağlantısını direk aküden aldım ve çakmaklığı en uygun yere monte ettim,belki işinize yarar.
Uploaded with ImageShack.us
Navigasyon ve diğer elektrik ihtiyaçları için çakmaklık takma fikri aklıma geldi.Elektrik bağlantısını direk aküden aldım ve çakmaklığı en uygun yere monte ettim,belki işinize yarar.
Uploaded with ImageShack.us
Güzel olmuş eline sağlık ama yağmur için kapaklı taksaydın keske :D
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
parçacı bunu verdi başka yoktu heralide yağmurda sorun yapmadı hiç
Güzel olmuş. Sigorta taktın değil mi ? Yoksa motoru yakarsın cayır cayır.
güzel olmuş... eskiden sigara kolik iken mz e uygulamıştım bu yöntemi...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Bence her motora çakmak girişi şart. Motorun ürettiği elektriği kullanabilmek büyük nimet. Bende CBF150 me taktırdım. Çakmak girişinin mutlaka su almayanı olması lazım. Ben şahsen Ankara'da bulamamıştım. Çözüm eğe taraflarında yat malzemeleri satan firmalarda. İnternetten veriyorsunuz siparişi geliyor. Benim aldığım firmanın linki aşağıda, ama aynı ürünleri satan başka firmalar da var. Ayrıca yaptıracak arkadaşlara uyarı araya sigorta şart unutmayın.
http://www.yatmalzemeleri.com/Marin-...V,PR-1065.html
motora açık otomobil çakmağı takmak büyük hata
zamanla paslanır herşeyden önce su gelirse kısa devre olabilir problem çıkar
düşünce güzel ama uygulama yanlış
Haklısınız arkadaşlar bir sorun olup sigortayı attırısa kapaklı olan çakmak tipi bulup takacam.
aynı çakmaklıktan taktım ve vites göstergesi panaline bağladım sigorta takmadım. motorda normalde de sigorta yok. 1 ay boyunca öyle kullandım sonra bi güzel yıkadım. sonra bi açtım kontağı motorun tesisatı. birden alev aldı farın altından deponun altından yanık kablo kokusu gelince hemen kontağı kapadım ama hala duman çıkmaya devam etti. o heyecanla bende aldım su yu su tutuyorum. aklım başıma geldi hemen akünün kutup başındaki kabloyu asıldım kopardım öle durdu. kısa sürede sigorta takmanızı öneririm ...
Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
Kanuni Breton _Mavi Ejder_
Vedalar Zamansız olur...
Mororda çakmaklık olması çok iyi ve cidden işe yarayan bir parça,ama normal araç çakmaklığı randıman vermiyor bir kaç kere suya maruz kaldıktan sonra oksitlenip paslanıyor buda bir süre sonra sıkıntı yaratmaya başlıyor:( motorlara kesinlikle Marin çakmaklık takın hatta kalitelisini takın derim zira bu tip çakmaklıkların iç kısmında kullanılan metal su erezyonuna dayanıklımı alırken sorun ...
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
bende cub varken koltuk altına yapmıştım ama bi türlü randuman alamamıştım verdiği elektrikten ,bunu görünce yine aklıma geldi yeni motorumada yapayım bakalım nasıl olacak bir de konusu açılmışken daha fazla elektrik üretecek bir alternatör takkmak mümkün müdür
ben taktım memnunum sudan korumak lazım daha korunaklı bir yere taşı.
sizi şöyle alalım
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ligi-1154.html
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ligi-1156.html
resimler ve ayrıntılar bu iki sayfada var.
çakmak girişinin bir artısı da akü bitince çakmak girişinden çok kolay şarj edebiliyorsunuz ;) ya da takviye için kolaylık oluyor.
Paylaşım iyi olmuş özellikle de tel. sarji. için olmazsa olmaz fakat sudan nemden korumak lazım. bana güzel fikir oldu elinize sağlık
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
bende motoruma ayni uygulamayi yapmak istiyorumda simdi aklima geldi motor calismiyorken ok 12 volt elektrik geliyor akuden ama motor calistigindan itibaren akuden 14 volt elektrik gelcektir bu durum cakmak soketine bagladigimiz sarj aletleri gps vs aletlere zarar verirmi?
Aküden 14 volt elektrik gelme gibi bir durum olursa çok kötü olur.Ama sanırım o şarj dinamosundan 14 volt gelecektir.Akü max 12 volt gönderebilir diye biliyorum.Şu elektrik işi nasıl bir iştir.Hiç sevmiyorum.
Bende motosikletime çakmaklık bağlantısı yapmak istiyorum (GPS için)
ama bu motor çalışınca 14 volt elektrik gelmesi sakıncalı.. makineyi yakarız..
yamaha bayisinde motosiklet çakmaklıkları satılıyor..sanırım T MAX ların .. 50 TL
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)