scooterlarda elektrikli jikle testi, buyrun.
-
Reklamlar
-
Güzel paylaşım teşekkürler.
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
-
teşekkürler paylaşım için
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
-
Bu parça nerde acaba,Karbüratör nerde hatta:D Teknik bilgim yok malesef,yardımcı olursanız denemk istiyorum,
-
jose55 adlı üyeden alıntı
Bu parça nerde acaba,Karbüratör nerde hatta:D Teknik bilgim yok malesef,yardımcı olursanız denemk istiyorum,
bence denemeyin siz
-
öncelikle forumlarınızı takip ediyordum. uzun süredir.
bu konu çok hoş olmuş
peki bu elektirikli jiklenin ısı ile alakası varmı
mesala motor ile çarşıya kadar gittik bu sırada motoru stop ettik sonra yine çalışması gerektiğinde jikle ne durumda açık mı kapalımı oluyor?
-
vfr adlı üyeden alıntı
öncelikle forumlarınızı takip ediyordum. uzun süredir.
bu konu çok hoş olmuş
peki bu elektirikli jiklenin ısı ile alakası varmı
mesala motor ile çarşıya kadar gittik bu sırada motoru stop ettik sonra yine çalışması gerektiğinde jikle ne durumda açık mı kapalımı oluyor?
direk ısı ile alakası var, zaten amacı o, motor soğukken çalışmasını kolaylaştırmak.
Motoru kullandıktan sonra kapattınız ve bir süre sonra tekrar çalıştırmak istediğiniz zaman (motor hala sıcakken) jikle kapalı olması gerekiyor, çünkü motor sıcaktır ve jikleye ihtiyacı yoktur, eğerki bu halde devreye girerse gene sorun çıkar, motor zor çalışabilir.
Kısacası jikle sadece motor soğukken devrede olmalı çalıştıktan ve ısındıktan sonra devreden çıkmalıdır.
( devreden çıkması demek, son resimdeki gibi içindeki pistonun deliği kapatmasıdır )
-
vay işte ben buna bilgi derim.teşekkürler bunu öğrendiğim iyi oldu
-
gerçekten yararlı bir paylaşım teşekkürler...
-
Paylaşım için sağol yararlı bilgi için
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
benimki sorunsuz çalışıyor sanırım
soğuk havada mis gibi tek marşta çalışıyor, gaz vermeden rölantide devam ediyor, 2-3 dakika sonra motor stop ediyor
(ama motor trafikte iken rölantide bekletince stop etmiyor ilginçtir)
-
paylaşım için teşekkürler.
Kangren olmuş tüm kollara adanmıştır.
Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsan, bir tohum ek. Eğer on yıl sonrasını düşünüyorsan, bir ağaç ek. Eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, insanları eğit.
-
Selam arkadaşlar benim bi sorum olacak ,Mondial 150 HS nin bu otomatik jiklesi iptal edilebilirmi? Edilirse sabahları çalıştırmak güçleşirmi ? Yaz geldi sayılır havalar artık düzeldi bu yüzden sabahları jikle devrede olmasa da çalışırmı acaba,çünkü sabahları çalıştırıyorum bir türlü yüksek devirden düşmüyor ,yarım saat gibi bir sürede rolanti devrini buluyor bu da yakıt sarfiyatı yapıyor ...Yrdım lütfen .
-
aslında belli kalite altındaki scooter larda manuel jikle koysalarmış hemde akü için daha iyi olmurmuş, çinliler okadar detayı atlayıp bu mesarife neden girmişler hiç anlamış değilim
ilk çıkan arn125 serisinde teknik bir hatadan dolayı bu jikle kırılıyordu sonra arn150 serisinde düzeltmişlerdi.
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz...
) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
-
Arkadaşlar bu elektrikli jiklede zamanlama ayarı var galiba ,ben biraz kurcaladım bu jikleyi yerinden çıkartıpta ,yukarıdaki resimde görülen pistonun gerisindeki siyah mika ,aynı civata somunu gibi sıkıp gevşetilebiyor . ben orayı sonuna kadar sıktım öyle denedim kısa sürede rolantiye düştü .tam tersini yaptım uzun süre rolantiye düşmedi ...haberiniz olsun ...
-
güzel çalışma teşekkürlerr
-
tekintekin adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bu elektrikli jiklede zamanlama ayarı var galiba ,ben biraz kurcaladım bu jikleyi yerinden çıkartıpta ,yukarıdaki resimde görülen pistonun gerisindeki siyah mika ,aynı civata somunu gibi sıkıp gevşetilebiyor . ben orayı sonuna kadar sıktım öyle denedim kısa sürede rolantiye düştü .tam tersini yaptım uzun süre rolantiye düşmedi ...haberiniz olsun ...
dostum denedim ama dönen bişey yok oralarda yada ben bulamadım. yada senin jiklen farklı
-
valla emin değilim ama bende 150 hs varken biz jiklenin elektik kablosunu sökerek kısa süreliğine iptal etmiştik..emin olmadığım sey kablosunu söktükmüüüüüüüüüü:S..ewet şimdi eminim kablosunu söktük oldu bitti..yerinden sökmek kolay bi iş değil bildiğim kadarı ile..
-
Yok bendeki HS 150HS nin üzerinde bulunan jiklenin diğerlerinden farklı olduğunu sanmıyorum RunemaciK belki sen bulamadın .Karbüratörün üstünden çıkart jikleyi iki küçük yıldız tornavida başlı civata var ,ay şeklinde bi parça boşa çıkacak .çek al jikleyi yerinden ,iğne uçlu bi piston varya sarı maadenden ,hemen onun gerisindeki siyah mika (1 yada 1.5 cm çaplı)parça sağa bir iki tur ,sola bir iki tur dönüyor,biraz sert dönme yapıyor. Valla benim jikle bu şekilde ...
-
Yok bendeki HS 150HS nin üzerinde bulunan jiklenin diğerlerinden farklı olduğunu sanmıyorum RunemaciK belki sen bulamadın .Karbüratörün üstünden çıkart jikleyi iki küçük yıldız tornavida başlı civata var ,ay şeklinde bi parça boşa çıkacak .çek al jikleyi yerinden ,iğne uçlu bi piston varya sarı maadenden ,hemen onun gerisindeki siyah mika (1 yada 1.5 cm çaplı)parça sağa bir iki tur ,sola bir iki tur dönüyor,biraz sert dönme yapıyor. Valla benim jikle bu şekilde ...
penseyle asıldım milim kımıldamadı namussuz, demir olsa kırılırdı valla
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler