Arkadaşlar merhaba,
Ucuza yan çanta imal etmeye çalışıyorum. Git al diyebilirsiniz ama hem senede 4-5 defa lâzım olmaları, hem de motosikletimi kısa bir süre sonra değiştirme ihtimalim sebebiyle çok para vermek istemiyorum yan çantalara.
Kafamdaki fikir şu; (aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi) motosikletimin iki yanında çanta demiri var (birbirinin aynısı), çanta demirinde de 4 adet civata deliği var (kırmızı daire içine aldım). Bauhaus'ta gördüğüm plastik bir kutuyu, tel bir kafesin içine koyacağım. Bu tel kafesi de motosikletteki yan çanta demirlerine sabitleyeceğim. Gezi işi oldu mu, tel kafesi takacağım, çantaları da onun içine yerleştireceğim. Gideceğim yere vardığımda, plastik kutuyu alıp yanımda götüreceğim. Gezi işi bitip eve döndüğümde de tel kafesleri de sökeceğim. (Tel kafes fikri, Koçtaş'ta gördüğüm saksılardan aklıma geldi, pencereden sarkan saksıları tel kafes içine koymuşlar, bu da aynı mantık olacak.)
Şorum şu; özel ölçülerde tel kafes yapacak, ve bu tel kafesi çanta demirine sabitlememe yarayacak lama (ilkokulda kullandığımız 30 santimlik cetvel düşünün, onun gibi bir parçayı) diyebileceğimiz parçayı kime yaptırabilirim? Ve bu sistem sağlıklı olur mu?
Bu arada belirteyim, plastik kutuların tanesi 90 TL. Kapakları kilitlenebiliyor.