Bildiğiniz üzere geçen hafta 2012 model bir Kuba STR250 motor aldım.. Aldığım arkadaş ODTÜ'de öğretim görevlisi. Eğitim hayatının yoğunluğundan motoruna pek bakamamış. Kapalı garajı olmadığından da hep açıkta beklemiş motor. Tabi üzerini örtmeyi de pek akıl etmemiş! Neyse motoru aldıktan sonra yenileme işlemlerine başladım..
İlk aşamada oldukça kirli olan motoru güzelce yıkadım. Daha sonraki gün ise sağolsun Bircan abi fren ve debriyaj manetleri söküp bakım yaptı.
Motor sürekli açıkta beklediğinden grenajları oldukça solgun ve kötü görünümdeydiler. Boyamayı düşündüm ama renge karar veremedim. O yüzden tam anlamıyla renge karar verene kadar folyo ile kaplamaya karar verdik. Same-Tech Ayberk abi sağolsun folyolar konusunda sponsor oldu Bizde Korayla birlikte tüm grenajları söküp ortaya çıkan kirleri Meguiar's APC ve Super Degreaser kullanarak temizledik. Daha sonra grenajları da fırça ve APC kullanarak yıkadık ve kaplamaya hazır hale getirdik.. Daha sonra paslanmış vidaları Sonax Jant Temizleyiciye yatırıp 10dk kadar beklettim. Büyük oranda azaltı paslı görüntü.. Bunun dışında hava filtresi ve filtre kutusunuda bol APC ile temizleyip geri taktım.
Toplamda 8-9 saat kadar uğraşarak solmuş ve pembeleşmiş grenajların ön taraftakilerini kırmızı karbon, arkadaki beyaz parçaları da siyah karbon folyo ile kapladık.. Depo kapağının üzerindeki parçayı da parlak siyah folyo ile kapladık. En son olarak da krom parçaları Meguiar's All Metal Polysh ile parlattıp işlemleri bitirdik..
Önümüzdeki günlerde de seleyi elden geçirip, lastikleri asfalta daha uygun bir takım ile değiştireceğim.. Son değişiklikte arka dişliyi biraz küçültmek olacak