Motor Asansörü (Kendin Yap Projesi)
Reklamlar
-
merhaba, bu konunun temelli başka bir başlıkta konuşuldu. Ben artık üretim aşamasındaki hali için yeni bir konu açmak istedim buyrun konu linki http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...r-projesi.html
Gelelim projeye; benim geçen sene motorum çalındı bulundu neyseki.. ve hep huzursuz olduğum için motorumu bahçeye indirmeye karar verdim ( bahçe ile yol arasında 2 mt yükseklik farkı var) Nasıl yapsak nasıl etsek linkini verdiğim projede tartışıldı ve ben platform asansör olayına karar verdim malzemeleri aldım. ve Pazar günü yapmaya başladım işin %80 'i bitti devamınıda inşallah 2-3 güne bitirip paylaşadacağım.
Öncelikle yapılacak yeri gösterelim:
proje çizimi:
malzemeler:
3 boy 60x40 profil, 2 boy + 2 mt köşebent, 1 tabaka osb, 1 ırgat, 6 rulmalı tekerlek, 1 kancalı payanda, kaynak makinesi,
gelelim imalata:
önce ray mekanizmasını yaptım. 60x40 profilin 2 tarafına köşebent kaynattım.
sonra duvarın önüne arkasında tekerleğin hareket edebileceği mesafede montaj yaptım.
sonra platfromun ayaklarının kaynağına başladım. platform yapacağım parçayı hazır almıştım demirci daha önce başka bir iş için yapmış ama kullanılmamış onu aldım 50 TL 'ye.
sonra platfromu hareket ettirecek tekerlekli kısım
bu da platfromun üst kısmının bitmiş hali (birde alt bacağı olacak)
şimdilik bu kadar arkadaşlar, pazar günü 13:00 ile 20:00 arasında bu kadarını halledebildim. platfromun alt bacağı, sol rayın sabitlenmesi ve vinç mekanızmasının yerleştirilmesi kaldı.
Reklamlar
-
güzel bir proje ve elinizden bu tür işler geliyor olmalı
sağlam alet edavat gerekli ayrıca bu projeyi gerçekleştirmek için,
hepsi güzel hoş ama bir konu dikkatimi çekti
bu irgat çekicisi elektrikle çalişacak ve elektrik kumandası bahçede ortalıkta mı duracak?
çoluk çocuk meraklısı çok olur oynarlar diye düşünüyorum
nasıl önlem alacaksınız?
“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
-
elim alet tutuyor çok şükür açıkcası öyle ahım şahım malzeme gerekmedi. Taşlama makinesi evde vardı. Kaynak makinesini de baumax 'tan günlük 20 TL 'ye kiraladım. başkada normal bir evde olmayacak cihaz kullanmadım. Şu anda kullanacağım ırgat manuel, şu tekne çekmek için olanlardan. Tamamen çalıştırınca elektrikli vinç alıp sigortasını eve koymayı düşünüyorum.Sonuçta hırsız çat diye çalıştırırsa anlamı yok
-
MBHoro adlı üyeden alıntı
elim alet tutuyor çok şükür
açıkcası öyle ahım şahım malzeme gerekmedi. Taşlama makinesi evde vardı. Kaynak makinesini de baumax 'tan günlük 20 TL 'ye kiraladım. başkada normal bir evde olmayacak cihaz kullanmadım. Şu anda kullanacağım ırgat manuel, şu tekne çekmek için olanlardan. Tamamen çalıştırınca elektrikli vinç alıp sigortasını eve koymayı düşünüyorum.Sonuçta hırsız çat diye çalıştırırsa anlamı yok
elinize sağlık.
ayrıca ingilizce terimsel ismini kullanmayıp "kendin yap" diye belirttiğiniz için teşekkürler ;)
-
Devamını beklerim valla, çok güzelmiş.
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
-
kefeeee adlı üyeden alıntı
Devamını beklerim valla, çok güzelmiş.
teşekkürler, devamını bu hafta bitirip küheylanı bahçeye bağlayacağım inşallah.
-
somunların altında kullandığınız pulları yaylı rondela ile değiştirmenizi tavsiye ederim.
-
Projen güzelmiş fakat oraya rampa yapıp kapıyı kilitleyim birde motoru indirimce sabit bir yere bağlasanız
sanırım bu kadar uğraşmazmışsınız.
tabi sizin bileceginiz iş düşünmüşsünüzdür sanırım.
-
raven71 adlı üyeden alıntı
somunların altında kullandığınız pulları yaylı rondela ile değiştirmenizi tavsiye ederim.
yaylı rondela nedir?
-
Dışardan bir halat bağlayıp arabayla falan bu asansörü yukarı çekemezl mi acaba çalmak isteyen kişi?
-
CİHAN adlı üyeden alıntı
Projen güzelmiş fakat oraya rampa yapıp kapıyı kilitleyim birde motoru indirimce sabit bir yere bağlasanız
sanırım bu kadar uğraşmazmışsınız.
tabi sizin bileceginiz iş düşünmüşsünüzdür sanırım.
evet öbür konuda konuşuldu. Bizim evin buralar biraz tenha sokaktada hırsızlık arttı bu ara. ben eşşeği çok sağlam kazığa bağlayım da ne olurrr ne olmazzz...
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------
musketeer250 adlı üyeden alıntı
Dışardan bir halat bağlayıp arabayla falan bu asansörü yukarı çekemezl mi acaba çalmak isteyen kişi?
valla geceleri kabus görüyorum zaten. Sürekli birileri zincirleri kesmeye çalışıyor. Motoru 2 metre bahçeye indirip evin arkasına dolaştırıp orada zincirle bağlayacağım. Yatak odamın önüne. ordan zinciri keser, motoru çalıştırmadan asansöre kadar götürüp birde çalışmayan asansöre halat bağlayıp çeker ve motoru çalarsa kafama sıkarım artık.
-
sana tavsiyem kaynak işini biraz daha dolgun yapsan iyi olur, öyle parça parça yaparsan kopar, yani nokta nokta olmasın 30 cm aralıkla 5 cm lik kaynat, birde duvarı matkapla delerken 45 derce açı ile aşağıya dogru delki yük bindiği zaman mekanizma toprakla buluşmasın..
-
ısparta adlı üyeden alıntı
sana tavsiyem kaynak işini biraz daha dolgun yapsan iyi olur, öyle parça parça yaparsan kopar, yani nokta nokta olmasın 30 cm aralıkla 5 cm lik kaynat, birde duvarı matkapla delerken 45 derce açı ile aşağıya dogru delki yük bindiği zaman mekanizma toprakla buluşmasın..
Evet soldaki raylari duvara monte edecegim icin asagi dogru acili yapacagim. Sag tarafi merdivene kaynattim zaten
-
yaylı rondelaya baktım netten sanırım pulun belli bir kısmı kesik olanı... dahamı mukavemetli bu parça?
-
güzel bir proje şimdiden koly gelsin
-
MBHoro adlı üyeden alıntı
yaylı rondelaya baktım netten sanırım pulun belli bir kısmı kesik olanı... dahamı mukavemetli bu parça?
Rondela, titreşimli ortamlarda civatanın kendiliğinden gevşemesini azaltır, yaylı olduğundan somuna baskı yapar ve dönmesini engeller.
Bu arada kaynakları yaparken kaynakta oluşan cürufu kırıp kırıp tekrar kaynatırsanız daha sağlam olur, bu kaynak makinesiyle bi defada kaynatamazsınız demirleri, bol bol elektrot yakmanız lazım.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Rondela, titreşimli ortamlarda civatanın kendiliğinden gevşemesini azaltır, yaylı olduğundan somuna baskı yapar ve dönmesini engeller.
Bu arada kaynakları yaparken kaynakta oluşan cürufu kırıp kırıp tekrar kaynatırsanız daha sağlam olur, bu kaynak makinesiyle bi defada kaynatamazsınız demirleri, bol bol elektrot yakmanız lazım.
tek bir parçada 1 elektrot yaktım aşağı yukarı delmeden genişçe kaynatmaya çalışıyorum. Sağlam olsun diye.. bakalım ne kadar dayanıklı olacak merak ediyorum. Önce bir taş toprak indirip kaldıracağım. Motoru kafa üstü çakmayalım yere
-
ellerine sağlık gayet güzel olacak gibi platformu taşıyacak ayakların bayağı iyi şekilde sağlam olması yararına olur kanımca toprağa temas eden alt kısma geniş demir plaka koyabilirsin destek amaçlı üzerine 150-200 kg.lık motoru bindirince sadece bağlantılara yük binmemiş olur
-
Resimlerde bir merdiven gormustum.
Korkuluklarin yuksekligi ve merdivenin genisligi motora yetiyorsa, merdiven basamak rihtlarinin ust noktalarina yani korkuluklara paralel olacak sekilde ve yukari cikarkenki ilk basamak rihtinin altina bir 5x5 kosebent kaynatip, ustune gecici olarak plywood plaka dizseydin isini gorurdu. Tek yapman gereken indirirken ve cikarirken uygun olculerde kesilmis plywoodlari kosebentlere tam oturacak sekilde dizmen ve sonra kaldirip bir koseye koyman. Maliyeti 150-200 lira civari olurdu. Merdivende bir degisiklik veya estetigi bozacak bir degisiklige neden olmaz.
Not plywood kullanican ama osb degil.
-
Kaynak için güzel bir kaynak
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)