Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Amortisör den gelen ses

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Skygo SG 125-30
    Merhaba arkadaşlar. Bugün ustaya götürdüm motoru salıncaktan geliyo ses diye yağladı sıktı o an geçti dedik ses hemen geçiştirdi zaten para da alamadı 2 dk uğraştım diye. Fakat daha sonra bindim ben ses kesilmedi. Böyle toprak yola yada çukurlu düz olmayan yerlere geldiğimde amatisörden gacır gucur ses geliyo. Nomal arabalarda bildiğimiz olan eski arabalarda amatisör yağlanır geçer o ses. Bizim motorlarda da varmı öyle bişey. Yağlanmasımı gerekiyo. Patlamış falan olabilirmi acaba? 2 kişi bindik ondan sonra olmaya başladı. Salıncaktan dedik meğerse ordan değilmiş yani büyük ihtimalle amatisörden geliyo bildiğimiz eski tip arabalarda olan sorunun aynısı gacır gucur

---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 19:52 ----------

yokmu gençlik bi fikir öneri...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

valla benim elektrikli bisiklette aynı durum vardı wd-40 ı aldım salıncağına ve için doğru sıktım iki amartisörede bolca ses mes kalmadı 2 senedir taş gibi

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    ön freni sık ve amortisörü esnet. dengesiz şekilde esniyorsa amortisörün patlamıştır. patlamışsa çift olarak ybr ön amortisörlerini tavsiye ederim tabi sığıyorsa.

Tropiksera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda İnnova 125 (2007) Yağı : 10w40 Kask : LS2
    Komple değiştir gitsin.. körükler patlamıştır.
    Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.

benim yolu bi dene hocam

Motosikleti
    Skygo SG 125-30
    Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ön freni sık ve amortisörü esnet. dengesiz şekilde esniyorsa amortisörün patlamıştır. patlamışsa çift olarak ybr ön amortisörlerini tavsiye ederim tabi sığıyorsa.
    Belirtmemişim ama ses gelen yer arka amatisörler. Benim arka amatisörde motorun göbeğinde ortada yanı yanlarda değil.

Uploaded with ImageShack.us

---------- Post added at 22:40 ---------- Previous post was at 22:37 ----------

Alıntı rapidhacker5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim yolu bi dene hocam
    Valla bugün amatisöre gres yağı sıktı usta vidaları gevşetip ama ses kesilmedi sen yinede dene mi diyosun? Ya hiç bi ses yoktu 2 buçuk aydır 2 kişi bindik böyle oldu pas sökücü kullan diyosun yani bi deniyim inşallah işe yarar.

Tropiksera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda İnnova 125 (2007) Yağı : 10w40 Kask : LS2
    ortadan amörtisörlü motorlar ya körük patlatıyor ve
    çatal vidalarını çok çabuk yiyip bitiriyor..

hiç riske girme derim komple körüğünü değiştir.

[/COLOR]
    Valla bugün amatisöre gres yağı sıktı usta vidaları gevşetip ama ses kesilmedi sen yinede dene mi diyosun? Ya hiç bi ses yoktu 2 buçuk aydır 2 kişi bindik böyle oldu pas sökücü kullan diyosun yani bi deniyim inşallah işe yarar.[/QUOTE]
    Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.

Motosikleti
    Skygo SG 125-30
    Alıntı Tropiksera adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ortadan amörtisörlü motorlar ya körük patlatıyor ve
    çatal vidalarını çok çabuk yiyip bitiriyor..

hiç riske girme derim komple körüğünü değiştir.

[/COLOR]
    Valla bugün amatisöre gres yağı sıktı usta vidaları gevşetip ama ses kesilmedi sen yinede dene mi diyosun? Ya hiç bi ses yoktu 2 buçuk aydır 2 kişi bindik böyle oldu pas sökücü kullan diyosun yani bi deniyim inşallah işe yarar.
    [/QUOTE]
    Deme ya desene bize masraf çıkabilir. Eğer değiştirmek gerekirse parçasını da bulamayız şimdi benim motorun. Hangi motorun ki uyar acaba Kanuni racer uyar heralde.

Motosikleti
    Skygo SG 125-30
    Evet arkadaşlar her konuda olduğu gibi bu sorunumunda çözümünü hallettik çok şükür amatisör patlak falan değilmiş. Daha öncede anlattığım gibi salıncak yağlanmıştı sadece yağın videlara inmesi için zaman gerekiyomuş. Bugün bi bindim ki motora tık yok çoookkkk sevindimm çooookkkBide amatisör alcaktık masrafNeyse sözüm vardı amatisör olmasın nazar boncuğu takcam motora diye varmı önerdiğiniz bi nazar boncuğu diyomuşum Selamlar...

gördüğünüz noktada salıncak var videlarını biraz gevşetip yağlamıştık. Biraz zaman geçtikten sonra ses kesildi.

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    o salıncağın ve arka amortisörün bağlantı yerlerine pas ve yağ sökücü sıktırıp bir oto yıkamacıda tazyikli suyla güzelce yıkat. sonra bağlantı yerlerini biraz gevşetip iyice yağlat. bu şekilde ses hemen kesilmeyebilir ama bir süre sonra geçeceğini tahmin ediyorum. bende öyle olmuştu.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

Motosikleti
    Skygo SG 125-30
    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o salıncağın ve arka amortisörün bağlantı yerlerine pas ve yağ sökücü sıktırıp bir oto yıkamacıda tazyikli suyla güzelce yıkat. sonra bağlantı yerlerini biraz gevşetip iyice yağlat. bu şekilde ses hemen kesilmeyebilir ama bir süre sonra geçeceğini tahmin ediyorum. bende öyle olmuştu.
    Pas sökücü sıkmadık ama dün yağladık bugünde ses kesildi. Şimdilik sorun yok tekrar çıkarırsa detaylı bi şekilde dediğinizi uygularım. Teşekkürler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)