Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Performans egsoz montaj

REKLAM ALANI
    kashmar54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    uzun bir zaman performans egsoz araştırması yaptıktan sonra nihayet aradığımı buldum
    egsoz profesörü diye anılan ali abimizin yanında soluğu aldım.
    bana gereken açıklamayı yaptıktan sonra işe koyuldu.
    sağolsun ilgi ve alakasında dolayı kendisine çok teşekkür ederim.

(egsoz ali ustanın kendi el yapımıdır)

önce prova yapıyor

ara bağlantı parçası deneme

orjinali gibi durdu

milimetrik ayarla oturttu onu oraya

boyası ve bağlantı aparatlarıda tamam

sonuç on numara tam istediğim gibi oldu.
    ali abime burdan selamlar ellerine sağlık

telefonla çektiğimden ses tam çıkmamış
    "Son gün olmasın dostum, çelengim top arabam;
    Alıp beni götürsün tam dört inanmış adam!”

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    videoda ses duyamadım....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    videoda ses duyamadım....
    bende şaşırdım ses çıkmamış orda.halbuki gürüldüyo egsoz.

---------- Post added at 16:55 ---------- Previous post was at 16:51 ----------

başka video deniyecem

Motosikleti
    125CC
    performans egsozumu, abart egsozmu..

Arkadaşlar forum kirliliği yapmadan bir soru sorayım.Egzoz konusunda.Birkaç cup motosiklet modifiye videosu izledim.Komple egzoz sistemi yapıyorlar.Egzoz 2-3 parçadan oluşuyor.Manifold-orta borular-son susturucu.Bu egzozlar birbirine geçmeli mi yoksa kaynak mı yapılıyor.Bugün motosiklet ürünleri satan mağazada sordum.Son susturucular vardı sadece.Bu egzozları nasıl montajlayacağız dediğimde orjinali kestirip kaynakla oraya tuttur dediler.Şu 2 videoyu izleyip yorum yapabilirseniz sevinirim.Gerçekten güzel bir egzoz buldum.Umarım kaynaksız ve komple takım halinde kullanabilirim.(Manifolddan sona kadar)
    http://www.youtube.com/watch?v=_TRhvYqOh2I
    http://www.youtube.com/watch?v=FE9YqvrO07g

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    elinize sağlık emek var sonuçta

Olayın Mantığı
    Egzoz sistemi modifiyesinin mantığı motorun egzoz subaplarundan çıkan atık gazların
    dışarıya daha kolay atılmasını ve pistonların artık egzoz gazlarını o küçük borulardan ve susturuculardan
    dışarıya postalamak için uyguladıkları direncin azaltılmasını sağlamaktır.
    Standart egzoz susturucuları, adından da belli olacağı üzere motorun,
    egzoza yansıyan seslerini susturmak için yapılmışlardır.
    Ama bu susturma işlemi sırasında da egzoz gazlarının çıkışını zorlaştırırlar
    ve bu da arabanın performansının olabileceğinden daha düşük olmasına sebep olur.
    İşte bu olayda, modifiyeciler için performans tipi egzoz susturucularu üretilmiştir.
    Bu susturucular egzoz sesini fazla kesmezler, gaza bastuğınızda baya bir bağırurlar,
    ama aynu şekilde motordan çukan gazun da dışarıya kolay bir şekilde atılmasını sağlarlar.
    Aslında çıkardığı ses de çok sportif bir sestir. Malum yarış motorsikletlerinin çıkardığı seslere benzer sesleri.

Olayın uygulaması
    Bir egzoz sistemi üzerinde 2 tane susturucu ve enjeksiyonlu arabalarda bir de katalitik konvertör bulunur.
    (Egzoz gazını temizleyen bir alet). Bu 2 susturucu, orta susturucu ve arka susturucu olarak adlandırılırlar.
    Bir egzoz modifiyesinde, öncelikle arka susturucu değiştirilmelidir.
    Arka susturucuyu değiştirmek, orta susturucuya nazaran daha yüksek performans artışı sağlarlar.
    Aslında en iyi performans için komple bir egzoz sistemi uygulaması yapmak gerekir.
    Bu uygulama, orta ve arka susturucuların, performans tipi susturucularla değiştirilmesi,
    egzoz borularının daha geniş borularla değiştirilmesi ve katalitik konvertörün iptali ya da
    performans tipi katalitik konvertörlerle değiştirilmesinden oluşmaktadır.

alıntıdır.

Motosikleti
    Kawa ZX636
    Alıntı kashmar54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olayın Mantığı
    Egzoz sistemi modifiyesinin mantığı motorun egzoz subaplarundan çıkan atık gazların
    dışarıya daha kolay atılmasını ve pistonların artık egzoz gazlarını o küçük borulardan ve susturuculardan
    dışarıya postalamak için uyguladıkları direncin azaltılmasını sağlamaktır.
    Standart egzoz susturucuları, adından da belli olacağı üzere motorun,
    egzoza yansıyan seslerini susturmak için yapılmışlardır.
    Ama bu susturma işlemi sırasında da egzoz gazlarının çıkışını zorlaştırırlar
    ve bu da arabanın performansının olabileceğinden daha düşük olmasına sebep olur.
    İşte bu olayda, modifiyeciler için performans tipi egzoz susturucularu üretilmiştir.
    Bu susturucular egzoz sesini fazla kesmezler, gaza bastuğınızda baya bir bağırurlar,
    ama aynu şekilde motordan çukan gazun da dışarıya kolay bir şekilde atılmasını sağlarlar.
    Aslında çıkardığı ses de çok sportif bir sestir. Malum yarış motorsikletlerinin çıkardığı seslere benzer sesleri.

Olayın uygulaması
    Bir egzoz sistemi üzerinde 2 tane susturucu ve enjeksiyonlu arabalarda bir de katalitik konvertör bulunur.
    (Egzoz gazını temizleyen bir alet). Bu 2 susturucu, orta susturucu ve arka susturucu olarak adlandırılırlar.
    Bir egzoz modifiyesinde, öncelikle arka susturucu değiştirilmelidir.
    Arka susturucuyu değiştirmek, orta susturucuya nazaran daha yüksek performans artışı sağlarlar.
    Aslında en iyi performans için komple bir egzoz sistemi uygulaması yapmak gerekir.
    Bu uygulama, orta ve arka susturucuların, performans tipi susturucularla değiştirilmesi,
    egzoz borularının daha geniş borularla değiştirilmesi ve katalitik konvertörün iptali ya da
    performans tipi katalitik konvertörlerle değiştirilmesinden oluşmaktadır.

alıntıdır.
    Açıklama için teşekkürler , bu iyi oldu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)