genelde motosiklet'lerde olmazsa olmaz degil ama yeri geldiğinde çok işe yarar
sis lambası .
naket motosiklet'lere pek yakışan türden sis farı bulmak biraz zor veya ben begenmiyorum
3-4 gün sis farı aradım en az 15 tane mağazaya bakmışımdır ama benim ER-5'e yakışacak tarzadan sis farı bulamadım malesef.
aslında normal sis farı ampülleri 1 tanesi 55 watt güç çektiği için ve bizler 2 tane sis farı takacağımızdan 2x55 watt motosiklet'e fazladan ek yük bindirmekte.
ben'de bu yüzden power led sis lambası (Gündüz farı-daytime running lights)almayı düşündüm ama piyasada pek yok ve olanlarda az sayıda ve fiyatları baya pahalı.
kısa bir araştırma sonucun'da karaköy bankalar caddesinden Bilgin Led Bilgin abiye RGB kartına işlem yaptırıp (PCB kartı oldu ) 1 watt High Power Helio/Prolight (power led) montaj ettim.mercek olarak 60 derece lens olan mercekleri kullandım.mercek açısını begenmeseydim 45 derece mercek takıcaktım ama gece kullanımında gördümkü 60 derece lens mercekler çok harika ışık vermekte.
ER-5'in sonradan taktığım PHILIPS CRYSTAL VİSİON ULTRA 4000 K farından fazla ışık vermekte
led'leri karta montaj işlemi ve merceklerin odaklanması gayet basit.kart altına sogutucu mecburen takıyoruz her ne kadar fazla ısınmasa'da takmasak olmuyor.
işin en can alıcı tarafı yapmış oldugumuz power led devresini monte edeceğimiz sis lambası kutusunu bulmak'tı
çok aradım oto aksesuarı satan bir arkadaşın dükkanın'da tezğah altında gözüme ilişti t takım sis lambası
almış oldugum sis lambalarının ön sarı camını,iç merceğini çıkarttım ve biraz kesme-biçme sonucu power led devresini sis lambası kutusuna monte edebildim
bence baya güzel durdu.sadece geriye 2 mm beyaz pleksi'den ön koruyucu cam kesmek kaldı,su ve darbelerden korumak için
gerekli malzeme ve fiyatları ;
1-12 adet 1 watt 90 lümen power led
2-12 adet 60 derece lens
3-2 adet aluminyum sogutucu
4-isteğe bağlı 12 volt 20 amp.ışıklı anaktar on-of
5-Pcb led devresini içine monte edeceğimiz sis lambası kasası
6-5 mm çapında 10 cm uzunlugun'da hortum.sis kutusunun hava girişi için
7-2 adet 10 cm çapında 2 mm pleksi koruyucu cam
8-silikon tabancası + silikon
9-havya + lehim + 0,75 mm kablo (kırmızı-siyah renkli)
fiyat olarak ;
pcb kartı + 12 adet 60 derece lensler + 12 adet power led 40 TL
sis lambası kutusu 45 TL
2 adet 12 volt 20 amp. ışıklı on-of anahtar 2.5 TL
lehim ve kablo hazırda vardı
buyrun bunlar'da görseller
bu da harici on-of ışıklı anahtarlar
daha karanlık ortamda far ve power led sis farı ayrı ayrı yanar biçimde fotolarını çekip ekleyeceğim ,aradaki fark daha iyi belli olsun.