Mercekli bi-xenon montajı için yardım
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Arkadaşım ilk önce hayırlı olsun zararı olmaz diye biliyorum ama detaylı bilgiyi arkadaşlar verirler. Bende zenon istiyorum aldığın adresi yada linki verirsen cok memun olur. İyi günler.
-
VİRAGON adlı üyeden alıntı
Arkadaşım ilk önce hayırlı olsun zararı olmaz diye biliyorum ama detaylı bilgiyi arkadaşlar verirler. Bende zenon istiyorum aldığın adresi yada linki verirsen cok memun olur. İyi günler.
İyi dileğin için çok teşekkürler. İlan linki aşağıda. Ayın 5'inde sipariş verdim.
Bu haftaiçinde gelmesi lazım. İnşallah bir sorun olmaz.
Ürün fiyatı 42,99$ + Kargo ücreti 35,99$ TOPLAM: 78,98 $ tutuyor
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eB...K%3AMEWNX%3AIT
-
13 Haziran 2011, 17:55
stepfunk adlı üyeden alıntı
Taktırdın mı xenonu menmunmusun...
-
13 Haziran 2011, 21:22
Uploaded with ImageShack.us
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:05 ----------
ben 125 kt' 2 ay önce sahibinden.com'danaldım. aldığım araba merceğini daha öncedende kullandığım xenon farı 'da takarak orjinal farın içini keserek monte ettim.hiç bir sorun yok .gece görüşü şu an mükemmel.uzun far çok etkili[COLOR="Silver"]
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:08 ----------
-
14 Haziran 2011, 11:41
VİRAGON adlı üyeden alıntı
Taktırdın mı xenonu menmunmusun...
Evet sonunda montajı gerçekleştirdim
Resimlerini yükleyeceğim, henüz bilgisayara aktaramadım.
Çok güzel oldu, aydınlatma mükemmel. Angel ise ayrı bir hava kattı.
Yanlız far ayarını tam yapamdım, onunla biraz daha uğraşmam lazım.
Fazla göz alıyor, biraz yukarıya bakıyor far. Kafayı tekrar sökecegim ilk
fırsatta. Ama aldığım kitin balast'ı yandı montajdan bir gün sonra.
Durup dururken niye yandı anlamadım. Dün gittim yeni beyin taktırdım.
Hem daha güzel ve oldukça ince.
-
14 Haziran 2011, 15:05
-
14 Haziran 2011, 15:21
Eline sağlık güzel olmuş güle güle kullan
-
14 Haziran 2011, 15:43
fat280 adlı üyeden alıntı
Eline sağlık güzel olmuş güle güle kullan
Çok teşekkür ederim dostum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:41 ----------
THE İMAM adlı üyeden alıntı
Uploaded with
ImageShack.us
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:05 ----------
ben 125 kt' 2 ay önce sahibinden.com'danaldım. aldığım araba merceğini daha öncedende kullandığım xenon farı 'da takarak orjinal farın içini keserek monte ettim.hiç bir sorun yok .gece görüşü şu an mükemmel.uzun far çok etkili[COLOR="Silver"]
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:08 ----------
Eline sağlık çok güzel uygulama olmuş
-
14 Haziran 2011, 15:47
Çok beğendim hayırlı olsun.
-
14 Haziran 2011, 15:57
efe tolga adlı üyeden alıntı
Çok beğendim hayırlı olsun.
Çok teşekkürler, inşallah trafikte bir sorun çıkmaz
-
14 Haziran 2011, 16:09
ampülün ds2 mi öyleyse orjinal bixenondur.. h4 ise oda tabir olarak bixenon olsada gerçek sayılmaz birde ampülün kelvinini 4300k almanı öneririm eğer amacın gerçekden önünü görmekse.. gayetde güzel olmuş güle güle kullan.
-
14 Haziran 2011, 16:45
stepfunk hayırlı olsun. 55w osram nightbreaker taktığım halde motorun aküsü bitmedi. zenon ısınana kadar (10-15 saniye) 5.5 ampere yakın çeker. bu 5.5 amperden korkma, 1 saat bu şekilde çalışırsa 5.5 amper çeker. merak etme, aküne bir şey olmaz.
sinyal 10w arka park 5, fren 21w çeker. eğer dediğin sinyal, stop ve parkı da led yaparsan motorun aşırı akım çekmez. zenona bir anahtar takarsan (anahtar için röle kullan ve ya sağlam bir anahtar kullan) sorunsuz binersin.
-
14 Haziran 2011, 16:57
bu arada söylemeyide unuttum xenon kablosunun arasına bir tane kapasitör takınız voltajı akımı motora ani yüklenmeleri abzörve eder..
-
14 Haziran 2011, 17:18
logaritma adlı üyeden alıntı
ampülün ds2 mi öyleyse orjinal bixenondur.. h4 ise oda tabir olarak bixenon olsada gerçek sayılmaz birde ampülün kelvinini 4300k almanı öneririm eğer amacın gerçekden önünü görmekse.. gayetde güzel olmuş güle güle kullan.
Evet ampul d2s, balast hariç diğer tüm parçalar çok kaliteli.
Zaten yenisiyle ve daha ince olanıyla değiştirdim.
Şu an ampül 6000K. 4300 alacaktım ama seti aldığım yerde yoktu.
Dediğin gibi 4300K d2s araştırıyorum. Anca ay başında alabilirim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:10 ----------
maxi97 adlı üyeden alıntı
stepfunk hayırlı olsun. 55w osram nightbreaker taktığım halde motorun aküsü bitmedi. zenon ısınana kadar (10-15 saniye) 5.5 ampere yakın çeker. bu 5.5 amperden korkma, 1 saat bu şekilde çalışırsa 5.5 amper çeker. merak etme, aküne bir şey olmaz.
sinyal 10w arka park 5, fren 21w çeker. eğer dediğin sinyal, stop ve parkı da led yaparsan motorun aşırı akım çekmez. zenona bir anahtar takarsan (anahtar için röle kullan ve ya sağlam bir anahtar kullan) sorunsuz binersin.
Bilgilendirmelerin için teşekkür ederim, içimi rahatlattın.
Aklımda hep bir şüphe olacaktı yoksa.
O zaman en kısa zamanda led'lerle değiştireyim diğer ampulleri
Anahtar için röle bağlantısını usta bilir mi bilmiyorum. Ya da ben alıp
götüreyim o takar. Rölenin bir çeşidi varmıdır?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:15 ----------
bu arada söylemeyide unuttum xenon kablosunun arasına bir tane kapasitör takınız voltajı akımı motora ani yüklenmeleri abzörve eder..
Kapasitör'ü hangi kabloya bağlayayım?
Balast'tan ampule giden kabloya mı?
-
14 Haziran 2011, 17:22
şu tip bir kapasitörde araya koy bu motorunun elektrik sistemine ani yüklenmeleri ve elektrik sistemindeki dalgalanmaları abzörve edicekdir en fazla 3 tl bilemedin 5 tl bir şeydir ama faydası çokdur.. seni ilerde 300-500 tl lik elektrik masrafından kurtarır..
birde o kapasitörlerin hazırları satılır aşağıdaki resimdeki gibi aynısıdır sadece biraz plastik bir kapla saklanmış biraz daha görsel açıdan güzel o kadar..
-
14 Haziran 2011, 17:29
şu tip bir kapasitörde araya koy bu motorunun elektrik sistemine ani yüklenmeleri ve elektrik sistemindeki dalgalanmaları abzörve edicekdir en fazla 3 tl bilemedin 5 tl bir şeydir ama faydası çokdur.. seni ilerde 300-500 tl lik elektrik masrafından kurtarır..
birde o kapasitörlerin hazırları satılır aşağıdaki resimdeki gibi aynısıdır sadece biraz plastik bir kapla saklanmış biraz daha görsel açıdan güzel o kadar..
En kısa zamanda bu konuyuda halledeceğim.
Anahtar taktırmaya gittiğimde ustaya anlatacağım bu durumu.
Buna benzer kutu vardı sanırım tesisatta ama tam hatırlayamadım neydi.
Akşam kafayı söküp bakayım en iyisi.
-
14 Haziran 2011, 17:39
bu kapasitörün hazırlarıikaz arıza ışığı söndürücü diyede geçer nedenide bazı araçlarda sensörler vardır voltaj değişimini hemen algılar ve arıza olarak ekranda gösterir.. misal 55wat luk ampül yerine 45 wattluk ampül tak gene ışığı yakar ama ekranda arıza ışığınıda yakar. yada exonon kit içinde aynısı geçerli bu kapasötörleri araya koydularmı araba arıza ışığı yakmaz çünkü sensör stabil görmesi gereken wattu görür.. yani kapasitör aradaki elektrik dalgalanmasını ve bilhassa exonon ilk çalışmasında çekdiği o yüksek enerjiyi absörve eder bypass eder..
bazılarıda işde bu kapasitörleri allayıp pullayıp süsleyip püsleyip arıza ikaz ışığı söndürücü diye 2 -3 tl lik kapasitörü 30-40 tl ye satıyorlar..
-
14 Haziran 2011, 17:59
bu kapasitörün hazırlarıikaz arıza ışığı söndürücü diyede geçer nedenide bazı araçlarda sensörler vardır voltaj değişimini hemen algılar ve arıza olarak ekranda gösterir.. misal 55wat luk ampül yerine 45 wattluk ampül tak gene ışığı yakar ama ekranda arıza ışığınıda yakar. yada exonon kit içinde aynısı geçerli bu kapasötörleri araya koydularmı araba arıza ışığı yakmaz çünkü sensör stabil görmesi gereken wattu görür.. yani kapasitör aradaki elektrik dalgalanmasını ve bilhassa exonon ilk çalışmasında çekdiği o yüksek enerjiyi absörve eder bypass eder..
bazılarıda işde bu kapasitörleri allayıp pullayıp süsleyip püsleyip arıza ikaz ışığı söndürücü diye 2 -3 tl lik kapasitörü 30-40 tl ye satıyorlar..
Bu bilgiler altın niteliğinde, tekrar teşekkür ederim.
Sayenizde yeni birşeyler daha öğrenmiş olduk.
Sinyalleri ledlerle değiştirmemin toplam watt hesabına bir katkısı olurmu?
Mesela siyaller 10w çekiyor, ben bunları led olanlarıyla değiştirirsem daha düşük watt'la çalışan sinyale sahip olmuş olurmuyum?
Bunu niye soruyorum, ileride arka çantaya led döşemeyi düşünüyorum.
Sinyallerden artan watt'larla bu işi yapabilirmiyim?
Tesisata binen toplam yük miktarı değişmeden yani.
Saçma bir soru olmamıştır umarım
-
14 Haziran 2011, 18:25
onların o kadar büyük bir etkisi olucağını sanmıyorum..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)