Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

cbf 150 için 16 diş uygulaması

REKLAM ALANI

forumlarda epeyce araştırdım soruşturdum honda cbf150 için 16 lık orjinal ön dişlinin piyasada bulunmadığını anladım.
    iş başa düştü bende kendim bir uyarlama ile işi hallettim.
    eğer becerebilirsem fotoğraflarını koyacağım.

Öncelikle ön dişliyi değiştirmek isteyen arkadaşlar 15 lik orjinalinin aynı modeli olan 428 16T bir ön dişli alsınlar .Zaten 17 lik bir dişli takamazsınız yuvasına sığmaz zincir sürtmeye başlar.
    Herhangi bir marka olabilir ben mondial için olanı 5 tl ye aldım.
    zaten sabitleme vidaları hepsinde aynı sorun yok.

şimdi dişlinin motorla olan bağlantısındaki yuva uymayacaktır.
    hondanın orjinalinde herbir çentiğin üstü 4mm altı 5mm.

benim aldığım mondial parçasında bu üst 5,5mm altı ise 7 mm idi.kumpasla ölçtüm.
    sonra bu çentikleri kaliteli bir eğe vasıtası ile aynı ölçülere getirmek kalıyor.
    burada dikkat etmeniz gereken fazlalığı her iki taraftan aynı miktarda eğeleyin.
    işlem sonunda benim denemem motorun son süratinde yaklaşık 15-18 km lik bir artış oldu. şu anda benim motor düz yolda tek kişi eğer rüzgarda yoksa 125-130 yapıyor.
    çekişi tek kişide çok fazla düşmedi hatta hissetmedim diyebilirim.ancak iki kişi ile bayağı farkedeceğini düşünüyorum.
    şehir dışına çıkacak ve arada bir 130 lazım diyenlere tavsiye ederim.
    tabi bu süratler bu motor için çok güvenli değildir.
    ama özellikle kamyon falan sollarken lazım oluyor bu hızlar.
    motor 100 km hızla eskisine nazaran daha rahat yol alıyor.
    denemek isteyenlere kolay gelsin.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:02 ----------

arkadaşlar resimleri nerden yükleyeceğim
    seyyid47 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
    KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE

evet resimler çıkar inşallah
    bunlar gerekli alet edevatlar

Uploaded with ImageShack.us

buda motorumuzun orjinal 15lik dişlisi

bunu kumpasla ölçtüm yukarıda büyüklüğünü yazmıştım.

daha sonra aldığım 16 lık mondial dişlisini bir mengeneye yerleştirdim.
    aynı ölçülere göre fazlalıkları eğeledim.

bunu için üçgen eğe kullanabilirsiniz. düz eğede olabilir

bu da montajın tamamlanmış hali

hadi kolay gelsin.
    seyyid47 bunu beğendi.

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    kardeş sana birşey soracağım cbfnin ön dişilisiyle ybr nin ki aynımı yerleri biliyormusun

125-150 cc commuter denilen hemen hemen birçok motorun dişli tipi 428 **t
    bu 42815T olabilir 42816T olabilir
    sadece dişlinin orta göbek kısmındaki yakalarda fark oluyor.
    büyüklük olarak bazıları geniş bazıları dar
    ufak modifileyerle birbirine uydurabilirsin

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    hızlı gitsin diyemi yaptınız_?

Motosikleti
    CBR 600 F
    arkadaşım aynı şekilde ben sürat yapmasını istedim 100 105 km yukarı çıkmıyor ara sıra 110 120 oda rüzgara göre rampa aaşagı degil 38 dişliyi denedim ama randuman alamadım adamlar herşeyi pilanını yapmış bu motor bu kadar fazlasına gerek yok ama tek bir yer war kurcalanacak haziran da almanyadan bir arkadaşım gelecek we ordaki cbf lerin beyinlerinden alıp gelecek we almanyadaki ürünlerin takılı oldugu cbf ler 130 su gibi yapıyorlar ama 80000 km gideceqine 50000 de arıza wermeye başlıyorlar

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı oxga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım aynı şekilde ben sürat yapmasını istedim 100 105 km yukarı çıkmıyor ara sıra 110 120 oda rüzgara göre rampa aaşagı degil 38 dişliyi denedim ama randuman alamadım adamlar herşeyi pilanını yapmış bu motor bu kadar fazlasına gerek yok ama tek bir yer war kurcalanacak haziran da almanyadan bir arkadaşım gelecek we ordaki cbf lerin beyinlerinden alıp gelecek we almanyadaki ürünlerin takılı oldugu cbf ler 130 su gibi yapıyorlar ama 80000 km gideceqine 50000 de arıza wermeye başlıyorlar
    "beyin" dediğiniz tam olarak hangi parça? CDI'mi?
    112ciyiz

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı oxga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    atladığın bişey olabilir mi? mesela ordakiler enjeksiyonludur ve tci (beyin) vardır. burdakiler ise cdi (kapasitör) ile çalışır.
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

slm

arkadaşım ben senin gösterdiğin gibi dişliyi eğeleyerek uydurdum ama zincir olayını nasıl çözdün onu anlatmamışsın zincir kısa geliyo çünkü cavabını enkısa zamanda bekliyorum saygılar

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    tekeri öne çek olmazsa bakla ekle............
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

ERROR88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750 integra 2024 forza 250
    16 baya büyükmus ben taksam. Kalkmaz motor yerınden herhalde. Umarım degmistir ugrastıgına
    www.erkakurye.com

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Hızlı gider gitmesinede ya arkadan rüzgar esmesi lazım yada bayır aşağı sallaman lazım hızlı gidebilmesi için, harici düz yolda hızlı gtmez, bayırdada özellikle arkadan yolcu varsa yandın. Ara hızlanmalardaki performansıda düşer. Ayrıca yinede denemek isteyenler için www.rialli.com da cbf 150 için ön 16 t dişli var.

slm

arkadaşlar 16 dişli taktığınızda ve bakla eklediğinizde zinciri germe mesafesi yetmiyo ben ayarlayamadım varsa yazsın bizahmet yani olmuyo zinciri geremiyosunuz bakla eklemezsenizde kısa geliyo tek çare arka maşayı yarmak gibi görünüyo ama değermi değmez bence

onuRRtas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Bugün rialli.com dan sipariş ettiğim CBF150 ön dişlisi gelicek 16 lık. CBR125 ime takacağım. boyutlarının tam olacağını tahmin etmekteyim.

Bugün montajını da yapacağım. Sonuçları yazarım.
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

sanırım uygulayabililen bi arkadaşımız yok kimse cvp yazmamış

onuRRtas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    ben uyguladım. motor ciddi manada baya güçlendi. ve torktan bişey kaybettiğini hissetmiyorum ben.
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Dişli değişimiyle motor güçlenmez arkadaşım. Torktan kaybettiğini hissetmiyorsan, eskisine göre gaza daha fazla basıyorsun demektir. Yakıt tüketimin artacaktır.,

Bunlar çoğunlukla işe yaramayan ve motosikletin orjinalliğini bozan uğraşlar.

Şunu bir okuyun :

http://www.motosiklet.net/forum/moto...un-cevabi.html

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    faydalı bir bilgi olmuş , siz zaten durumun farkındasınız aynı şeyleri benimde söylemem boş olur sürekli uzun yola ve tek kişi artçısız bineceğim dediğinizde evet 130 km güzel görünüyor ama bazı arkadaşlara ister istemez kayılıyorum motorunuzun zorlanmıyormuş gibi görünmesine rağmen zorlanır buda tabiki sizin tarcihinizdir ,

cbf 150 şasi yapısı ve amörtüsör sisteminden tutun ön maşalarına kadar kendi fikrimce , 300-400 cc motor gücünü kaldırabilecek sağlamlığa ve ayrodinamiğe sahiptir , yani bir cbf 130 kmde insanı güvenlik açısından korkutmaz tabi daha üst limitlere sözüm yok
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

arkadaşlar uyguladım diyosun ama nasıl uyguladın bende dişliyi taktım ama zincirin germe mesafesi az bakla eklesen uzun geliyo öne çeksen az geliyo sen zinciri nasıl hallettin hem ben cbf 150 den bahsediyorum bugün yazarsan sevinirim

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)