Yeni proje-Yeni heyecan-Dijital vites göstergesi
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
-
Ne garip hiç kaçıncı vitesteyim diye hiç sormadım kendime , hatırlamıyorum. Kolay gelsin size umarım başarırsınız.
-
bazen bende acaba 4 demı 5 demı diye 6 ya zorluyorum :D
-
Sınalardan sonra yapacağım bunu... Hoşuma gitti. 2 tane yapacağım. Hatta girişmişken hararet göstegesi de yaparım herhalde.
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
-
Yeterli teknik bilgim olsa yapıcam da plc zor iş yani belkide ben bilmeiğim için zor çıkacak şeyi merakla bekliyorum saygılar
Kule kalkışma kızlar inişime hasta!!
-
Elektronikçiler için çocuk oyuncağı olur bu. Gerçekten güzel. Ama ihtiyacım yok benim. Olsa ya alırdım ya da yaptırırdım arkadaşıma.
Ama Gerenk yok hocam şimdilik. Otomatik vites diye
Yoksa neden olmasın. Vİtesli sürdüğümde ara sıra karıştırıyorum.
Paylaşım için tşeşekkürler.
"Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972
-
mogli adlı üyeden alıntı
Sınalardan sonra yapacağım bunu... Hoşuma gitti. 2 tane yapacağım. Hatta girişmişken hararet göstegesi de yaparım herhalde.
Türkiye'de satılmaz mı bu Atmel AVR işlemciler ? Bir süre çok çok amatör seviyede PIC mikroişlemcilerle uğraşmıştım. PIC'ler çok rahat bulunuyordu. Ancak Atmel mikroişlemci bulamıyorum.
Birde e-bay'de gördüğüm programlayıcı ile nasıl çalışacağmı anlayamadım.
PIC programlayıcı basit bir şeydi. Hazır slotlara işlemciyi takıp programlıyordum. Ancak bu AVR programlayıcılar üzerinde işlemcinin gireceği slotlar yok ki. 6'lı veya 10'lu çıkış soketleri var. Acaba bu tip işlemcileri programlamak için başka bir donanıma daha mı ihtiyaç var ? Elektronikten anlayan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
-
sistem basitmiş
denemk lazım
-
ben de vites konusunda 5 e 6 ya kadar bişey yok ta....
8-9 dan sonra bazen bir karışma durumu sözkonusu olabiliyor!!!
güzel fikirde motor, şanzuman dağıtılmadan takılamıyorsa o kötü işte....
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
Motor ve şanzumanla hiç alakası yok. Veriyi tamamen vites ayaklığına takılan bir mıknatıs ve ayaklığın hemen karşısına uygun bir yere monte edilecek iki adet sensörden alıyor. Yani bir nevi bisikletlerde kullanılan hız göstergeleri mantığıyla çalışıyor.
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
-
Size kolay gelsin ve başarılı bir çalışma çıkacakmış gibi görünüyor.
Bu arada; Cup model motosikletlerin (yarı otomatik) vites göstergeleri var ve hız göstergeleri analog... Bu motosikletlerin vites göstergelerinden bulabilirsen kendi el yapımına bir hayli yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
-
Teşekkürler. Hız göstergeleri analog olabilir ama muhtemelen veri dijitaldir. Yani hız sensöründe alınan dijital hız bilgisi analog gösterge ile gösterilir. Birçok arabada olduğu gibi. Oysa benim ki gibi motosikletlerde sadece kilometre teli var. Yani analog veriyle analog gösterge çalıştırılıyor.
-
shi_bumi adlı üyeden alıntı
Teşekkürler. Hız göstergeleri analog olabilir ama muhtemelen veri dijitaldir. Yani hız sensöründe alınan dijital hız bilgisi analog gösterge ile gösterilir. Birçok arabada olduğu gibi. Oysa benim ki gibi motosikletlerde sadece kilometre teli var. Yani analog veriyle analog gösterge çalıştırılıyor.
Bildiğim kadarıyla km teli kullanılıyor. Tamamen mekanik sanıyorum ama şuan şüpheye düştüm kullanmış olmama rağmen hatırlayamadım...
-
O zaman şanzıman içinden veri alınıyor. Çünkü km teli olan bir motordan dijital veri alınması çok zor.
-
Büyük ihtimalle dediğiniz gibi... Vermiş olduğunuz linkte ki gibi bir sistem de olabilir... ki benzer bir şey olduğuna eminim. Araştırıp araştırmamak size kalmış. Kolay gelsin.
-
bunu takmak daha kolay olmazmı? gerçi bayada pahallı
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HYOSU...Q5fAccessories
-
Benim motosikletimde dijital gösterge yok. Verdiğiniz linkteki alet işarını dijital göstergeden alıyor. İlk mesajımda vermiştim bu ürünü zaten. Bunlar olmuyor diye uğraşıyoruz
-
ben çok beğendim.benim ybr de de yok.becerebileceğimi bilsem fiyat sorun değil alır ve takardım.
-
Ben malzemeyi toparlayıp devreyi yaptıktan sonra sonuçları buradan bildiririm. Hepsi topu topu 3-5 lira malzeme ama Türkiye'de bulamadım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)