Cbr 125 r Elektrik sorunu.. Sıfır Akü aldım yıne elektrk yok!
Reklamlar
-
Herkese ıyı akşamlar. 2008 cbr 125 ım var. Yazın akümün zayıflıgı bellı edıyordu kendını. Geçen hafta bi sabah hiç elektrik gelmedı gostergelere ve motosıklete. HAvaların soğumasıyla tamamen akünün bittiğini düşündüm.
Internet uzerınden akü sipariş ettım. Bakım gerektırmeyen vlm marka aküm bugun geldı. Asıtı doldurdum. Bıraz once taktım motosıklete ancak yine aynı sorun.
Hiç ışık, far, gostergede hareket hıç bırşey yok. Vurdurup çalıştırınca da gosterge ışıkları kesık kesık yanıp sonuyor. (Motorun teklemesı gıbı) gelıyor gıdıyor. Farda aynı şekılde. Cuma gunu servıse gıtmeden once sızden yardım istemek aklıma geldı.
Belki bana yardımcı olacak bırılerı vardır. Şimdiden teşekkur ederım
I'm solo, I'm ridin' solo:wiinkk:
Reklamlar
-
aynı dertden müzdaribim. Adam 3a lik akü vermiş. 2 günde bitti.
-
buggin adlı üyeden alıntı
aynı dertden müzdaribim. Adam 3a lik akü vermiş. 2 günde bitti.
benım sorun bıtme değil hiç elektrik gelmıyor. sıfır aku taktım.
-
O aküler genelde asitli su koyulduktan sonra direk kullanılabiliyor. Yani ön şarjlı ama yinede 15 dakika şarj etmek gerekiyomuş. Belki ondandır. Pek bi fikrim yok.
-
0 gelen akülerin sarj edilmesi gerekiyor diye biliyorum.
asit doldurdum demişsin, bu durumda şarja gerek yok mu?
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
-
overcloud adlı üyeden alıntı
0 gelen akülerin sarj edilmesi gerekiyor diye biliyorum.
asit doldurdum demişsin, bu durumda şarja gerek yok mu?
benım de merak ettıpım konu bu. araştırdım bulamadım. aku ıle gelen talımat belgesınde de her hangı bır bılgı yok.
ıçınden çıkan asıtı doldurdum. yanı şarja ıhtıyacı var oyle mı? eğer oyleyse mukemmel olacak..
-
evet, şarj edilmesi gerekiyor.
yarın bi oto elektrikçide şarj ettirir takarsın. zaten akü alırken akünün garantisi şarj edildiği andan itibaren başlar.
aslında havalar iyi olsa marş basacak kadar başka bir aküden takviye yapıp geze geze doldurabilirdin aküyü ama bu havada motora binebilir misin bilemem
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
-
15 dakika şarj edip dene istersen birde
-
Zaten galerıcının yanında çalışıyorum. bizim elektrıkcıye gıdıp sarj ettıreyım.
olursa ıkınıze benden bı kola ınsan bunalıma gırıyor ya kafayı yedım sankı aşagıda hasta yatan sevgılım
-
15 Aralık 2010, 23:05
izmir'e yolum düşerse bi kolanı içerim :p
-
15 Aralık 2010, 23:05
Ben akü aldığımda asiti koyduktan sonra kapakları açık yarım saat dinlendir, sonra 3 saat şarja bağla demişlerdi. Yani işe yaraması muhtemel.
-
15 Aralık 2010, 23:11
Slayerrr adlı üyeden alıntı
Ben akü aldığımda asiti koyduktan sonra kapakları açık yarım saat dinlendir, sonra 3 saat şarja bağla demişlerdi. Yani işe yaraması muhtemel.
tamam yarın uygulayacağım. Bu gece rahat uyuyabılırım yanı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:07 ----------
overcloud adlı üyeden alıntı
izmir'e yolum düşerse bi kolanı içerim :p
Sık gezdiğini biliyorum. Takıp edıyorum yazılarınıda. Gel tabı mısafırım olabılırsın. Ama nınjayla gelme ıçım geçer aklım onda kalır cbr ın değeri düşer gözümde
-
15 Aralık 2010, 23:39
sağlıklı bir cbr 125in aküsünü çalışırken sökersen paneldeki lambaların yine kesik kesik yandığını görürsün. çünkü akü elektriğin regüle edilmesinde görev alıyor. aküyü şarj ettir, eğer olmazsa aküyle tesisat arasındaki sigortalara bir bak.
-
16 Aralık 2010, 00:23
gelen aküyü direk taktıysan çalışmaz tabi o aküyü şarj edeceksin.
sigortaları kontrol ettinmi belki onlardan biri yanmıştır. nasıl bir ses geliyor akü marş dinamosunumu dönderemiyor. vurdurup çalıştırsaydın sonra biraz gezip tekrar deneseydin yaptınmı bunları.
-
16 Aralık 2010, 00:27
Şarj etmesende akü zaten asidi koyduktan sonra 12 volt enerji üretir..
Eğer hiç elektrik gelmiyosa önce sigortaya bak sonrada akünün kablolarını takip et.
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
-
16 Aralık 2010, 01:18
benim sorunum amperden mi kaynaklanıyo peki?
Orjinali 5a ben 3a taktım 2 gün sıkıntı çekmedim, 4 saat dışarda kalınca marş basmıyo artık. Makinayı vurdurarak çalıştırmaktan anası ağladı artık.
-
16 Aralık 2010, 01:20
buggin adlı üyeden alıntı
benim sorunum amperden mi kaynaklanıyo peki?
Orjinali 5a ben 3a taktım 2 gün sıkıntı çekmedim, 4 saat dışarda kalınca marş basmıyo artık. Makinayı vurdurarak çalıştırmaktan anası ağladı artık.
Evet akuden kaynaklı senın sorunun
5 amper yerıne 3 takarsan mars motorunu cevırecek gucu veremez dusuk amperli akü..
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
-
16 Aralık 2010, 01:25
teşekkür ederim. peki bu aküyü iade edip 5a lik akü alabilir miyim ki? Yani iade alınır mı asitli su koyulan akü
-
16 Aralık 2010, 01:31
-
16 Aralık 2010, 01:38
inş. teşekkür ederim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)