Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motordan Çatur Çutur Sesler Geliyor

REKLAM ALANI
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    Beyazıtta ışıklarda beklerken kız arkadaşım motordan sesler geldiğini söyledi. Ki normalde motor ortadan ikiye bölünse haberi olmaz, yani ses o derece. Ben ise farketmedim o diyene kadar ilginçtir. Neyse sesi dinliyince hemen durdurdum motoru. İsparkın otoparkına elimle ittirip bi bakiyim dedim ne diye. Sesi sol taraftan duyduğum için varyatördendir heralde dedim ve söktüm ama görünürde hiçbişey yoktu, seste kesildi ilginçtir ondan sonra. Neyse taktım geri, yola çıktık 20 metre sonra durduk, bi daha aynı ses, bu sefer kafayı sağa uzattım sanki egzozdan geliyo gibi hissettim ama egzozdan öyle bir ses çıkması mümkünmü bilmiyorum. Neyse sinir oldum ne olacaksa olsun dedim çıktım yola ama motor giderken hiç ses yok, ışıklarda durdum yine aynı müthiş ses. 60ı geçmeden, yani motoru zorlamadan ümraniyeye kadar geldim, motorda hiçbir gariplik yok ama, ne performansında nede başka birşeyinde. Gerçi dediğim gibi fazla zorlamadım, zorlasaydım belkide kendini belli edicekti yine. Birde yolda giderkende sanki rölantide kadar olmasada ufaktan biraz ses geliyordu ama emin değilim, gelmiyoda olabilir.
    Şimdi durum bu. Bu konuda tecrübesi olanlar bilgi verirse sevinirim bu ses neyin nesidir?
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kashmar54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    rulmanlardan olabilir
    "Son gün olmasın dostum, çelengim top arabam;
    Alıp beni götürsün tam dört inanmış adam!”

Forumdan Uzaklaştırıldı
    yak şu motoru sende kurtul bizde

Böyle durumlarda sesi tarif ederken ,metal sürtme sesi,zırıltı,tık tık... gibi bir açıklama yaparsan belki kaynağı buluruz.

Motosikleti
    Alıntı sXe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yak şu motoru sende kurtul bizde
    en son 10bin km önce bozulmuştu. o da benim buji yerini yalama etmem yüzünden. ondan beridir tık demedi. niye yakiyim(:
    arada bir bilgi için başlık açıyorum ama bi sorun olmuyor hiç.

Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Böyle durumlarda sesi tarif ederken ,metal sürtme sesi,zırıltı,tık tık... gibi bir açıklama yaparsan belki kaynağı buluruz.
    sanki motorun içine bi metal parça atmışsın gibi. ordan oraya çarpıyor. anlatabildimmi(:
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Kayış varyatör gibi geldi kulağını daya dinle , uzun bir tornavida ile bulabilirsin sesi.

Motosikleti
    Kayış varyatör gibi geldi kulağını daya dinle , uzun bir tornavida ile bulabilirsin sesi.
    az önce indim bi daha baktım. marşa basarken çok az bi ses geliyor sanki varyatörden gibi. adam gibi ses gelse anlicam ama gelmedi işte. seviniyimmi üzülüyimmi bilemedim. birde tornavida ile nasıl bulucam onu anlamadım.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Alıntı RunemagicK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    az önce indim bi daha baktım. marşa basarken çok az bi ses geliyor sanki varyatörden gibi. adam gibi ses gelse anlicam ama gelmedi işte. seviniyimmi üzülüyimmi bilemedim. birde tornavida ile nasıl bulucam onu anlamadım.
    Doktor gibi dinleyeceksin işte steteskop olur ya.

Motosikleti
    Doktor gibi dinleyeceksin işte steteskop olur ya.
    valla bugün söktüm varyatörü bişe bulamadım. ne zamandır aklımdaydı varyatör kısmına el atmak çünkü yaklaşık 13bin km önce kayışı ve bilyeleri değiştirmiştim. onun haricindede motor alındığından beri varyatör kısmında hiçbirşey değişmedi. 25binde şu an.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    başka cevap yokmu yahu. çıkıcam yoksa birazdan tamirciye.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Jubaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dostum cok dusuk bi ihtimal basima gelmisti ordan biliyorum egzosun icine metal yada tas kacmis olabilir mi?

Bizim mahalledeki veled-i zinalar benim motorun egzosundan iceri 2 tane ufak cakil tasi salmislar kafayi yiyodum bu ses ne diye.
    We are many...

Motosikleti
    dün 50 km civarı yaptım bişe yoktu, 51inci kmde birden ortaya çıktı ışıklarda beklerken. o arada birisi taş atmamıştır heral:D
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

cihangir151 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax
    abicim sadece rölantide ses geliyor olması bana varyatörü işaret ediyor... muhtemelen arka kavrama kampanasında birşey var. (kavrama balata yayları olabilir) süratle birlikte merkezkaç kuvvetiyle biryere sıkışıp kalıyor olabilir. bu da sesi keser. yada bagalardan biri kırılmış olabilir aynı mantıkla o da ses yapabilir...

umtglsr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çelik SK125-7
    Alıntı Jubaa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum cok dusuk bi ihtimal basima gelmisti ordan biliyorum egzosun icine metal yada tas kacmis olabilir mi?

Bizim mahalledeki veled-i zinalar benim motorun egzosundan iceri 2 tane ufak cakil tasi salmislar kafayi yiyodum bu ses ne diye.
    velet - i zinalar sen beni guldurdun Allah ta seni güldürsun
    Uçurtma, rüzgardan güç aldığı için değil, rüzgara karşı durduğu için uçar!!

Motosikleti
    Alıntı cihangir151 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abicim sadece rölantide ses geliyor olması bana varyatörü işaret ediyor... muhtemelen arka kavrama kampanasında birşey var. (kavrama balata yayları olabilir) süratle birlikte merkezkaç kuvvetiyle biryere sıkışıp kalıyor olabilir. bu da sesi keser. yada bagalardan biri kırılmış olabilir aynı mantıkla o da ses yapabilir...
    tamirciden geldim şimdi. sesin kaynağını bulamadım ama bagalar erimişti, bir tanesi ise kırılmıştı (demir kısım değil, erimesi gereken kısım kırılmıştı, fotosunu eklerim akşama). yine bagaların olduğu sacda da bir tane yerde müthiş bir aşınma vardı, 5 tanesi normaldi ama bir tanesi 3te 1 oranında erimişti. bu kırık baga yüzünden sanırım.
    balata ise bitmemişti ama taşlaşmış resmen. zaten son zamanlarda kalkışlarda ufaktan titremeye başlamıştı motor.
    baga, sac ve debriyaj balatasını değiştirdim yani. umarım sorun bunlardan birindedirde bir daha başıma gelmez.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı Jubaa adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Benim egzosun içine de 40 santimlik teli tıkmışlardı.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax
    gecmiş olsun dediğim gibi bagalardan çıktı zaten çözmüşsün sorun tekrarlamayacaktır tekrar geçmiş olsun

Motosikleti
    Değişen parçalar bunlar (Büyük halleri için linkleri kullanabilirsiniz)

Balata bitmemişti ama taşlaşmış artık, yanmış dedi usta. Hakkatende bi garipti.

http://img99.imageshack.us/img99/1872/img3070m.jpg
    http://img88.imageshack.us/img88/1739/img3071n.jpg

Okun olduğu yerde müthiş bir erime vardı. Diğer fotolarda dahada belirgin.

http://img214.imageshack.us/img214/1708/img3072n.jpg
    http://img834.imageshack.us/img834/6291/img3073a.jpg
    http://img515.imageshack.us/img515/8546/img3074a.jpg

Burda da erime vardı ama üsttekine göre daha az

http://img812.imageshack.us/img812/9969/img3077r.jpg

Bagalar bu halde idi, en sağdakine dikkat.

http://img837.imageshack.us/img837/5558/img3080oh.jpg
    http://img408.imageshack.us/img408/8598/img3079t.jpg

ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax
    ilginç... bagalar bu şekilde mi aşınmaya uğruyor? ben baga yüzeyinin tamamının aynı oranda aşınmaya uğradığını düşünürdüm, oysa resimlerde görüldüğü üzere bir kısmı ve onun arkasında kalan diğer kısım aşınma yapmış...

balatalar ise yanmış yüzeyinin zımparalanması ile tekrar kullanılır gibi geliyor bana...

Motosikleti
    Alıntı cihangir151 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilginç... bagalar bu şekilde mi aşınmaya uğruyor? ben baga yüzeyinin tamamının aynı oranda aşınmaya uğradığını düşünürdüm, oysa resimlerde görüldüğü üzere bir kısmı ve onun arkasında kalan diğer kısım aşınma yapmış...

balatalar ise yanmış yüzeyinin zımparalanması ile tekrar kullanılır gibi geliyor bana...
    yanlışmı anladım bilmiyorum ama arka yüzeyinde aşındığını söyledin galiba. arka taraflarında hiçbir aşınma yok. sadece bu görünen bölgeler aşınıyor.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)