bu hortumun görevi nedir?
Reklamlar
-
arkadaşlar hava filtresi aldım ama fotodaki gibi hortumun,hava filtresi boğasına takılması gereken delik bu hava filtresinde yok
şimdi bu hortumdan motoru çalştırdığımda hava geliyor bu hortumunj görevi nedir ne işe yarıyor??
Reklamlar
-
Kardeş bendede vardı aynı motordan motordaki buharlaşan havanın silindire gönderip yakılması sağlanıyor sen şimdi o boruyu dışarı bir yere ver ucunu gitsin bir önemi yok ben öğle yapmıştım
-
hava filtresine giden yağ tahliye borusu sanırım.
Yolver gitsin .
-
Enes dostum hava filtresinden girebilecek su ve motordan gelen yağ için tahliye hortumu.
o hortumda bir miktar su olabilir bazen sorun değil. Orda yağ görmemen dileğiyel kazasız sürüşler...
-
Acil112 adlı üyeden alıntı
Enes dostum hava filtresinden girebilecek su ve motordan gelen yağ için tahliye hortumu.
o hortumda bir miktar su olabilir bazen sorun değil. Orda yağ görmemen dileğiyel
kazasız sürüşler...
o hortumda yağ ve yağ lekesine rastlamadım içi kuru duruyor onun boşta durmasının bi zararı varmıdır acaba
-
enes_007 adlı üyeden alıntı
o hortumda yağ ve yağ lekesine rastlamadım içi kuru duruyor onun boşta durmasının bi zararı varmıdır acaba
yok kardeşim bir zararı olmaz ama sen ona yeni bir yedek parcacıdan hortum al ve t-yere doğru uzat ki ucundan yağ buharı çıkarsa kirletmesin motoru
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Cevaplarda anlıyamadığım iki konuyu sormak istiyorum:
1-Hava nasıl buharlaşır,bu motorun neresi bu işe sebep olur?
2-Hava soğutmalı motorun o hortumuna su nereden gelir?
-
_OLD_ adlı üyeden alıntı
Ahan da soru...
doğuştan çaresi olmayan bir hastalığım var,her gördüğümü adam sanıyorum...
-
_OLD_ adlı üyeden alıntı
bende merak ettim abi Buharlı Tren mi bu
-
Kopar at
-
_OLD_ adlı üyeden alıntı
seni tilki seniiiii sen biliyosunda mahsuscuktan soruyosuuuun
-
_OLD_ adlı üyeden alıntı
Önceki scooter ımdan biliyorum, hava filtresinin muhafazasina fazla su tutunca yada yağmurda kullanınca filtreden giren su oraya birikiyordu. Sonra, piston segmanlarından yağ kaçırmaya başladı, üst kapaktan atılan yağ da oraya birikiyordu. Ordaki tapayi açıp boşaltmadığım zaman da hava filtresine kadar gidiyordu.
-
_OLD_ adlı üyeden alıntı
abi cevaplayayım bildiğim kadarını :D
1- hava buharlaşmıyor yağ buharlaşıyor motor ısındıkca içindeki yağda ısınacağından bir süre sonra buharlaşmaya başlıyor yağ o motordaki hortum yardımıyla orjinal halindeyken motorun silindirinin içine veriyorlarki motor yaksın diye
2- abi su gelir diyen arkadaş yanlış yazmış olması gerek o motorlarda su olmaz anca bazı motorlarda hava filtresinin altında bir plastik parça var u şeklinde hava filtresinin içine su giderse belki oraya girsin diye düşünmüşlerdir bu benim düşüncem
iyi akşamlar herkeze
-
bu tip motorlarda da(kuba marka) gördüm suyu. Tabi bu hava filtresinin suya maruz kalma durumuna bağlı.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Öneri
Sorumun amacına ulaşmasına sevindim.Amacımı özetliyeyim:
Cevap yazan kardeşlerimizin yazdıklarına dikkat etmeleri,söylemek istediklerini detaylandırmaları (öneride bulunuduğumuz kişinin bilgi seviyesini bilemeyiz),teknik konularda araştırma yapmadan her söylenen doğru kabul edilmemeli ve başkalarına aktarılmamalı.
Sevgilerimle.
-
bu bahsi geçen hortum karter havalandırmasıdır . motor içerisindeki yağ belirli bir seviyesi vardır . bu seviye sınırı motorun tasarım aşamasında belirlenir . motor çalışma esnasında piston ve silindir içerisinde sıkıştırılmaya çalışılan havanın bir miktarı kesinlikle ve kesinlikle sekmanlardan aşağıya kaçar ve bu kaçırmanın belirli bir sınırı vardır . ve aynı zamanda motor ısnınca yağ da beraberinde ısınır ve ortaya bir miktar genleşme dediğimiz olay olur yani motor içerisindeki hava da dışarıya çıkmak isteycektir . bu ısınıp ve soğuma esnasındaki hava büzüşmesi ve genleşmesi sırasında ortaya çıkan pozitif ve nagatif basınç olayını bu hortumla giderirler(bu hortum açık atmosfer basıncına bakar ucunda her hangi bir çekvalf yoktur) .eğer bu hortum olmasa ne olur. motor ısınma esnasında karterde artan basınç krank mili keçelerinin yağ sızdırmasına yada patlamasına veya karter birleşim noktalarından yağ sızıntısına yada karterin en zayıf noktasından yağ kaçaklarına hatta şidettli olmasa bile ufak patlamalara yol açabilir. bu hortumun ucunu karbüratör giriş manifolduna bağlanmasının sebebide karterden gelen hava ve yağ buharnın tekrar silidire gönderilirek yakılmasını sağlamaktır (otomobil motor tekniğinde süpercharger ) hortumun ucunu dışarıya verirseniz motor soğuma esnasında hava büzüşmesi olacağından içeriye hava girmek isteyecektir ve dolayısı ilede açık atmosferden filitre edilmeden emilen hava motor karterinde toz kurum ve çamurlaşmayı daha erken hale getirir. manifolda bağlanmasının sebebi bu soğuma esnasında motora hava filitresinden emilen taze havanın girmesini sağlamaktır. eğer piston sekman ve silindir üçlüsünden her hangi biri yada hepsi zarar görürse bu hortumdan gelen yağ buharlı hava miktarında artış olduğunu görürsünüz . bir nevi motorun iyi olup olmadığında kontrolü buradan yapılabilir...
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
concorde787 adlı üyeden alıntı
bu bahsi geçen hortum karter havalandırmasıdır . motor içerisindeki yağ belirli bir seviyesi vardır . bu seviye sınırı motorun tasarım aşamasında belirlenir . motor çalışma esnasında piston ve silindir içerisinde sıkıştırılmaya çalışılan havanın bir miktarı kesinlikle ve kesinlikle sekmanlardan aşağıya kaçar ve bu kaçırmanın belirli bir sınırı vardır . ve aynı zamanda motor ısnınca yağ da beraberinde ısınır ve ortaya bir miktar genleşme dediğimiz olay olur yani motor içerisindeki hava da dışarıya çıkmak isteycektir . bu ısınıp ve soğuma esnasındaki hava büzüşmesi ve genleşmesi sırasında ortaya çıkan pozitif ve nagatif basınç olayını bu hortumla giderirler(bu hortum açık atmosfer basıncına bakar ucunda her hangi bir çekvalf yoktur) .eğer bu hortum olmasa ne olur. motor ısınma esnasında karterde artan basınç krank mili keçelerinin yağ sızdırmasına yada patlamasına veya karter birleşim noktalarından yağ sızıntısına yada karterin en zayıf noktasından yağ kaçaklarına hatta şidettli olmasa bile ufak patlamalara yol açabilir. bu hortumun ucunu karbüratör giriş manifolduna bağlanmasının sebebide karterden gelen hava ve yağ buharnın tekrar silidire gönderilirek yakılmasını sağlamaktır (otomobil motor tekniğinde süpercharger ) hortumun ucunu dışarıya verirseniz motor soğuma esnasında hava büzüşmesi olacağından içeriye hava girmek isteyecektir ve dolayısı ilede açık atmosferden filitre edilmeden emilen hava motor karterinde toz kurum ve çamurlaşmayı daha erken hale getirir. manifolda bağlanmasının sebebi bu soğuma esnasında motora hava filitresinden emilen taze havanın girmesini sağlamaktır. eğer piston sekman ve silindir üçlüsünden her hangi biri yada hepsi zarar görürse bu hortumdan gelen yağ buharlı hava miktarında artış olduğunu görürsünüz . bir nevi motorun iyi olup olmadığında kontrolü buradan yapılabilir...
İşte örnek cevap.Tebrikler ve teşekkürler.
-
_OLD_ adlı üyeden alıntı
İşte örnek cevap.Tebrikler ve teşekkürler.
kesinilikle gayet açıklayıcı oldu
-
fat280 adlı üyeden alıntı
Kardeş bendede vardı aynı motordan motordaki buharlaşan havanın silindire gönderip yakılması sağlanıyor sen şimdi o boruyu dışarı bir yere ver ucunu gitsin bir önemi yok ben öğle yapmıştım
ilk verilen cevap
concorde787 adlı üyeden alıntı
bu cevaptan sonra sanırım tüm gözler o hortumda olacak
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
yardımcı olabildiysem ne mutlu . ben teşekkür ederim....
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)