Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Regulator (Konjektor) Hk.

Motovento
    REKLAM ALANI
    Otoburkaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mobilette > Titan > GV650 > VERSYS > F650 CS
    Bugün multimetrem ve OSRAM H4 Bilux ampül beraber motorun yanına indim. Ampülüm çok heyecanlıydı, hemen yerine takılmak istedi. Ben yoook dedim, bi öncekini kaybettim, seni de kaybedemem Ampül soketlerine voltmetrenin uçlarını bağladım ve cayır cayır yanan 18 V u görünce hemen kontağı kapattım. Aklıma daha garanti kartı üzerindeki mühürün kurumadığı bosch aküm geldi Bu gerilim canııım akümü rahatlıkla kaynatabilirdi. Önce alternator çıkışına bakayım dedim. Rolantide 18, yüksek devirde 80 volt üretiyordu. Yani herşey normaldi. Daha sonra regulator çıkışına baktım. Ve rolantide 24, yüksek devirde 28 volt aralığında çıkış gördüm. Yani Tata, Attaya gitmiş bulunmaktaydı.

Aşağıdaki özelliklere sahip bir regulator bakıyorum;

1. Giriş Voltajı : 18-80 V AC
    2. Çıkış Voltajı : 13,5-14,5 V DC
    3. Max. Yük : 35 A ve üzeri (tercihen 50A)

Çevrenizde çıkma veya sıfır makul fiyatlı elektronik satan kimse var mıdır?
    Ever tried, ever failed..No matter, try again, fail again, fail better

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Versys '07
    Sanel SRR 685 diye yerli üretimi bir konjektör var.Lombardini su motorları için üretilmiş ancak flywhell birçok alternatöre uyumlu.Bizzat kendim BMW F650 ye ve Kawasaki EN500 e uyguladım problem çıkarmadı.Transalp ve Africa Twine uygulandığınıda duydum internette okudum.kendi web siteleride var,araştırmanı tavsiye ederim

Motosikleti
    Çok teşekkürler araştıracağım, fiyatları ne civardaydı?

Motosikleti
    Versys '07
    45-50 tl civarı olması lazım ben en son 2 sene önce alıp kullandım.2 senedir şikayet eden olmadı

Motosikleti
    http://www.sanel.com.tr/regulator.htm

Fiyatlar makulmüş. Hangi modeli kullanmıştın?

Motosikleti
    Versys '07
    Srr 685 kullandım diğerleri uymuyor zaten,sitede en altta olan....

vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Dostum,mr lee bu iş için ne diyor, yeni modellerde durum düzeltilmemişmi acaba?
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

Motosikleti
    Ya adamlar "new" ifadesini kullanmış ama ne çıkacağı belirsiz. OEM almayı düşünmüyorum şimdilik....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:26 ----------

Alıntı emrahkrm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Srr 685 kullandım diğerleri uymuyor zaten,sitede en altta olan....
    Hmm. Yalnız resimden gördüğüm kadarıyla üzerinde hava kanatçığı yok. Pasif soğutma gerekmiyor mu? Isınma sıkıntısından korkuyorum. 6. kablo uyarı lambası için galiba...

Motosikleti
    Versys '07
    Alıntı Otoburkaplan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya adamlar "new" ifadesini kullanmış ama ne çıkacağı belirsiz. OEM almayı düşünmüyorum şimdilik....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:26 ----------

Hmm. Yalnız resimden gördüğüm kadarıyla üzerinde hava kanatçığı yok. Pasif soğutma gerekmiyor mu? Isınma sıkıntısından korkuyorum. 6. kablo uyarı lambası için galiba...
    Evet üzerinde hava kanatçığı yok ama benim taktıklarımda ısınma sorunu olmadı,En500 de orjinal konjektörün bulunduğu yere taktım fazla rüzgar alan bir yer değil,F650 de ise orjinali sele altında duruyordu bu yüzden yanmıştı zaten aşırı ısınmaktan.Ben yerini değiştirdim uygun hava alan bir yere taktım onda da sorun çıkmadı.Evet 6. kablo şarj uyarı lambası.Akü şarj olmuyorsa yanıyor,denedik çalışıyor o lambada

roadmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRANSALP
    hiçbir sorun yaşamazsın arkadaşım tak derdin bitsin srr685 lombardini konjektörü
    TECRÜBE GÜZELDİR AMA PAHALLIYA MALOLUR

Motosikleti
    Beyler Çok teşekkürler bilgiler için..Dün az kullanılmış bir Honda regulator ile durumu çözdük. Üzerindeki yazılar okunur durumda olmadığından marka model bilgisi veremiyorum. Ebat olarak öncekinden biraz daha büyüktü. Rolanti 14.00, yüksek devir 14.40 çıkış verdi. Usta Honda'nın regulatorü olduğunu söyledi ama çok sağlıklı bilgi değil maalesef..65 TL'ye mal oldu.

Ama Sanel bi dahaki sefer için aklımda olacak...

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı Otoburkaplan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün multimetrem ve OSRAM H4 Bilux ampül beraber motorun yanına indim. Ampülüm çok heyecanlıydı, hemen yerine takılmak istedi. Ben yoook dedim, bi öncekini kaybettim, seni de kaybedemem Ampül soketlerine voltmetrenin uçlarını bağladım ve cayır cayır yanan 18 V u görünce hemen kontağı kapattım. Aklıma daha garanti kartı üzerindeki mühürün kurumadığı bosch aküm geldi Bu gerilim canııım akümü rahatlıkla kaynatabilirdi. Önce alternator çıkışına bakayım dedim. Rolantide 18, yüksek devirde 80 volt üretiyordu. Yani herşey normaldi. Daha sonra regulator çıkışına baktım. Ve rolantide 24, yüksek devirde 28 volt aralığında çıkış gördüm. Yani Tata, Attaya gitmiş bulunmaktaydı.

Aşağıdaki özelliklere sahip bir regulator bakıyorum;

1. Giriş Voltajı : 18-80 V AC
    2. Çıkış Voltajı : 13,5-14,5 V DC
    3. Max. Yük : 35 A ve üzeri (tercihen 50A)

Çevrenizde çıkma veya sıfır makul fiyatlı elektronik satan kimse var mıdır?
    kardeş sakın böyle bir hata yapma
    altarnatörü yakarsın o hatayı ben yaptım bundan önceki motorumda çıkışlar uysa bile alternatör 1000 km görmeden yanıyor orjinali 117 lira çıkmalarına 150 lira istiyo bizim üçkağıtçılar
    alternatörü yakarsan eğer bu sefer 600 liran gider
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

Motosikleti
    Dostum yanması birçok şeyden olabilir. Örneğin taktığın regulatorün içi kısa devre. O nedenle doğrudan teşhis koymak güç. Yükü taşıyabilen, kablo ve gövdede aşırı ısınma göstermeyen, uzun süre çalışma sonrası hala stabil 14V çıkış veren bir regulator neden problem çıkarsın?

Asıl bence orjinalini kesinlikle almamak lazım. Başarısızlığını birçok kez kanıtlamış bir kere.. Kaç kişinin alterntorünü yaktı. Hem Türkiye'de hem yurtdışında birçok örneği var. Bu yaz Halidun abinin (Eski Gv650 başlığından) orjinal konjektörünün nasıl el değmeyecek kadar ısındığı gördük. Korelilerin elektrikçisi beş para etmez...

Bu arada : Alternator 235 TL Hyosungsource'da.. En ucuz burası aklında olsun. Yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaş da (mrock) çıkma EN500 Alternatorü takmıştı, o da uyumlu galiba bizim modelle...

http://www.hyosungsource.com/parts/g...tator?cPath=72

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)