Regulator (Konjektor) Hk.
-
Bugün multimetrem ve OSRAM H4 Bilux ampül beraber motorun yanına indim. Ampülüm çok heyecanlıydı, hemen yerine takılmak istedi. Ben yoook dedim, bi öncekini kaybettim, seni de kaybedemem Ampül soketlerine voltmetrenin uçlarını bağladım ve cayır cayır yanan 18 V u görünce hemen kontağı kapattım. Aklıma daha garanti kartı üzerindeki mühürün kurumadığı bosch aküm geldi Bu gerilim canııım akümü rahatlıkla kaynatabilirdi. Önce alternator çıkışına bakayım dedim. Rolantide 18, yüksek devirde 80 volt üretiyordu. Yani herşey normaldi. Daha sonra regulator çıkışına baktım. Ve rolantide 24, yüksek devirde 28 volt aralığında çıkış gördüm. Yani Tata, Attaya gitmiş bulunmaktaydı.
Aşağıdaki özelliklere sahip bir regulator bakıyorum;
1. Giriş Voltajı : 18-80 V AC
2. Çıkış Voltajı : 13,5-14,5 V DC
3. Max. Yük : 35 A ve üzeri (tercihen 50A)
Çevrenizde çıkma veya sıfır makul fiyatlı elektronik satan kimse var mıdır?
Ever tried, ever failed..No matter, try again, fail again, fail better
Reklamlar
-
Sanel SRR 685 diye yerli üretimi bir konjektör var.Lombardini su motorları için üretilmiş ancak flywhell birçok alternatöre uyumlu.Bizzat kendim BMW F650 ye ve Kawasaki EN500 e uyguladım problem çıkarmadı.Transalp ve Africa Twine uygulandığınıda duydum internette okudum.kendi web siteleride var,araştırmanı tavsiye ederim
-
Çok teşekkürler araştıracağım, fiyatları ne civardaydı?
-
45-50 tl civarı olması lazım ben en son 2 sene önce alıp kullandım.2 senedir şikayet eden olmadı
-
http://www.sanel.com.tr/regulator.htm
Fiyatlar makulmüş. Hangi modeli kullanmıştın?
-
Srr 685 kullandım diğerleri uymuyor zaten,sitede en altta olan....
-
Dostum,mr lee bu iş için ne diyor, yeni modellerde durum düzeltilmemişmi acaba?
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
-
Ya adamlar "new" ifadesini kullanmış ama ne çıkacağı belirsiz. OEM almayı düşünmüyorum şimdilik....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:26 ----------
emrahkrm adlı üyeden alıntı
Srr 685 kullandım diğerleri uymuyor zaten,sitede en altta olan....
Hmm. Yalnız resimden gördüğüm kadarıyla üzerinde hava kanatçığı yok. Pasif soğutma gerekmiyor mu? Isınma sıkıntısından korkuyorum. 6. kablo uyarı lambası için galiba...
-
Otoburkaplan adlı üyeden alıntı
Ya adamlar "new" ifadesini kullanmış ama ne çıkacağı belirsiz. OEM almayı düşünmüyorum şimdilik....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:26 ----------
Hmm. Yalnız resimden gördüğüm kadarıyla üzerinde hava kanatçığı yok. Pasif soğutma gerekmiyor mu? Isınma sıkıntısından korkuyorum. 6. kablo uyarı lambası için galiba...
Evet üzerinde hava kanatçığı yok ama benim taktıklarımda ısınma sorunu olmadı,En500 de orjinal konjektörün bulunduğu yere taktım fazla rüzgar alan bir yer değil,F650 de ise orjinali sele altında duruyordu bu yüzden yanmıştı zaten aşırı ısınmaktan.Ben yerini değiştirdim uygun hava alan bir yere taktım onda da sorun çıkmadı.Evet 6. kablo şarj uyarı lambası.Akü şarj olmuyorsa yanıyor,denedik çalışıyor o lambada
-
hiçbir sorun yaşamazsın arkadaşım tak derdin bitsin srr685 lombardini konjektörü
TECRÜBE GÜZELDİR AMA PAHALLIYA MALOLUR
-
Beyler Çok teşekkürler bilgiler için..Dün az kullanılmış bir Honda regulator ile durumu çözdük. Üzerindeki yazılar okunur durumda olmadığından marka model bilgisi veremiyorum. Ebat olarak öncekinden biraz daha büyüktü. Rolanti 14.00, yüksek devir 14.40 çıkış verdi. Usta Honda'nın regulatorü olduğunu söyledi ama çok sağlıklı bilgi değil maalesef..65 TL'ye mal oldu.
Ama Sanel bi dahaki sefer için aklımda olacak...
-
Otoburkaplan adlı üyeden alıntı
Bugün multimetrem ve OSRAM H4 Bilux ampül beraber motorun yanına indim. Ampülüm çok heyecanlıydı, hemen yerine takılmak istedi. Ben yoook dedim, bi öncekini kaybettim, seni de kaybedemem Ampül soketlerine voltmetrenin uçlarını bağladım ve cayır cayır yanan 18 V u görünce hemen kontağı kapattım. Aklıma daha garanti kartı üzerindeki mühürün kurumadığı bosch aküm geldi Bu gerilim canııım akümü rahatlıkla kaynatabilirdi. Önce alternator çıkışına bakayım dedim. Rolantide 18, yüksek devirde 80 volt üretiyordu. Yani herşey normaldi. Daha sonra regulator çıkışına baktım. Ve rolantide 24, yüksek devirde 28 volt aralığında çıkış gördüm. Yani Tata, Attaya gitmiş bulunmaktaydı.
Aşağıdaki özelliklere sahip bir regulator bakıyorum;
1. Giriş Voltajı : 18-80 V AC
2. Çıkış Voltajı : 13,5-14,5 V DC
3. Max. Yük : 35 A ve üzeri (tercihen 50A)
Çevrenizde çıkma veya sıfır makul fiyatlı elektronik satan kimse var mıdır?
kardeş sakın böyle bir hata yapma
altarnatörü yakarsın o hatayı ben yaptım bundan önceki motorumda çıkışlar uysa bile alternatör 1000 km görmeden yanıyor orjinali 117 lira çıkmalarına 150 lira istiyo bizim üçkağıtçılar
alternatörü yakarsan eğer bu sefer 600 liran gider
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
Dostum yanması birçok şeyden olabilir. Örneğin taktığın regulatorün içi kısa devre. O nedenle doğrudan teşhis koymak güç. Yükü taşıyabilen, kablo ve gövdede aşırı ısınma göstermeyen, uzun süre çalışma sonrası hala stabil 14V çıkış veren bir regulator neden problem çıkarsın?
Asıl bence orjinalini kesinlikle almamak lazım. Başarısızlığını birçok kez kanıtlamış bir kere.. Kaç kişinin alterntorünü yaktı. Hem Türkiye'de hem yurtdışında birçok örneği var. Bu yaz Halidun abinin (Eski Gv650 başlığından) orjinal konjektörünün nasıl el değmeyecek kadar ısındığı gördük. Korelilerin elektrikçisi beş para etmez...
Bu arada : Alternator 235 TL Hyosungsource'da.. En ucuz burası aklında olsun. Yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaş da (mrock) çıkma EN500 Alternatorü takmıştı, o da uyumlu galiba bizim modelle...
http://www.hyosungsource.com/parts/g...tator?cPath=72
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)