Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Karbüratör hakkında yardım lütfen

REKLAM ALANI
    forewer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZ-R1200
    Arkadaşlar sorunumu iyice anlatmaya çalışayım;

Bu yıl motosikletimi ciddi bir tamirattan ve bakımdan geçirdim. Motorda bir çok parça değişti(krank, piston kolu, segman ve daha adını bilmediklerim), subap ayarıdır vs. ne gerekiyorsa yapıldı. Ustamda sağlamdır. Yalnız bi sorunu şimdilik aşamadık. Motor alt devirlerde cansız ve sürüş çok zor, zor derken açıklıyayım: Gazı 1/8 oranında açıyorum 3-4 bin devir civarında seyrediyorum hızlanmak için 2/8 oranına getirince motor bir an hızlanmıyor hatta bazen çok az yavaşlıyor ve "por por por" diye boğulma-patlama tarzı bi ses geliyor ve sonra hızlanmaya başlıyor. Bu olay ve bu ses sadece gazı 2/8 oranına getirdiğimde (4500-5500 devir civarında) oluyor.1/8 konumundan direk 2/4 veya 3/4 e geçince olmuyor. Alt devirlerde motor devrini aynı hızda tutmak güç. Gaz tepkisi geç ve ani oluyor. Yalnız motor soğukken ısınana kadar (birkaç dakika) bu sorun olmuyor. Ustam karbüratörün çok eski olduğundan (özellikle diyafram dediğimiz lastik kısımdan olabilir dedi) düzeltilemiyeceğini söyledi. Diyafram alalım öyle deniyelim dedim ama çok pahalı (çifti burada neredeyse 1000 lira ve sorunu çözer mi emin değilim) Onun yerine ebaydan karbüratörün komple temiz 2. elini almayı düşünüyorum, tabi sorunu çözemezsem. Sizlerin görüşlerini almak istiyorum.
    '92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    Salcano 150-T4
    Bulunduğun yer belli değil.İstanbul Z-Moto'ya sor birde.Karbüratör ler ne marka?

Motosikleti
    ZZ-R1200
    Alıntı _OLD_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bulunduğun yer belli değil.İstanbul Z-Moto'ya sor birde.Karbüratör ler ne marka?
    İstanbul' dayım, Z-moto ya sordum zaten. Karbüratörler Keihin CVK30.

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşım karbüratörden karbüratörcüler anlar ist. sanayi kesiminde vardır bide onlara göster sistem olarak aynı onlar sana en azından diyaframın sağlam-bozuk durumunu söyler senin anlattıkların sanki biryerden hava alıyormuş gibi bir izlenim bıraktı ustalar bir problem çokınca karbüratöre mana buluyor başıma geldi

Motosikleti
    ZZ-R1200
    Yok mu yorum yapabilecek kimse...

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    ustaların doğru noktaya parmak basmışlar benim motorunda karburatörü diyaframlı bende haftasonu söküp temizlemeyi planlıyorum hatta zealsun topiğinde içinin açılmış bi şeklini paylaşmıştım az çok sende fikir edinebilirsin ve dediğin gibi sorun bende de mevcut tam seninkisi gibi olmasada benzer..ben söküp temizlemeyi düşünüyorum işte inşallah diyaframda değildir zira bizim aletin komple karburatörü sıfırı 400 lira ama muadil karburatörler de uyuyor tam araştırma yapmadım seninkine uyumlu karburatör bulmak zor gibi..

Motosikleti
    Scoo AngeL...
    Karbüratörü Söküp Bide Evde Oturup Sen Baksan Bişeyi Bozmadan Yapmasını Öğrenemesin En Azından Tecrübe Edinirsin

Bide Bi Kaç Yere Sormanı Tavsiye Ederim İstanbul Dışında Mesela KONYA'da Parçalar Ucuz Olur İstanbula Göre Bi Araçtırırsan Faydası Olucaktır.
    [COLOR="Red"][B]Motosiklet bir özgürlük ve keyif aracıdır. Bu özgürlük ve keyfin en önemli ve öncelikli koşuluysa kask kullanımıdır.
    Kask, motosiklet sürüş güvenliğinin en önemli ve olmazsa olmaz koşuludur.[/B][/COLOR]

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    yo ben niyetliyim 1 aydır sökücem karburatörü ama ramazan olunca pek gözüm yemedi işin aslı zira tüm gün onunla uğraşacağım için olası bi parça değişimiden motor yatacak bi kaç gün mecburi birde durduk yere motorsuz kalmak adama koyuyo zira işe motorla gidip gelince...metroyla yarım saate gitmektense motorla 5dkda gitmek daha mantıklı ve yorucu değil haliyle işte bi problem olmazsa bu haftasonu sökmeyi planlıyorum bakalım..Bu arada azrail42 konyalımısın sen?

fusuy364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu forumda karbüratörle ilgili bir çok yazı var. onları tarattıtın bence. çözüm çıkacaktır. benim de daha dün yazdığım bir tecrübe var. paylaşmıştım. sorun o olabilir. ama sizin motorlarda öyle bir sorun olabilir mi bilmiyorum.
    Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
    Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali

Motosikleti
    ZZ-R1200
    Ülkemize yedek parça fiyatlarının ne denli kazık olduğunun çoğumuz farkındayızdır. İkinci el çıkma desen aynı; çoğu uyanık arkadaş hele hele benimki gibi piyasada az bulunan motosikletlerin çıkma parçalarına inanılmaz fiyatlar isteyebiliyorlar(defalarca yaşadım). Karbüratörle ilgili sorunumun çözülelemeyeceğini düşünerekten ebay US den 2007 model 4300 mildeki yeni kasa ninja 250'den çıkma karbüratör aldım.(Amerikadaki ninjalar hala karbüratörlü) Daha önce aynı elemandan ön cam almıştım bu sefer indirim de yaptı iyi oldu.
    Karbüratör Keihin CVK30 130$ + 40$ kargo.
    Böylelikle sorunu kökten helledeceğimi düşünüyorum, herkese kazasız belasız sorunsuz sürüşler.

fusuy364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sorunu çözmezse bir de bujiyi değiştirin. benim motorda da böyle olmuştu. götürdüm ustaya.karbüratörden dedi.karbüratörü temizledi.sorun devam etti. bujiden olabilir dedi.değiştirdi.sorun düzeldi.(belki böyle basit bir sorun da olabilir)
    Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
    Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali

motora fazla hava gittiğinden olabilir karbiratördki hava ayar vidasını saat yönüne çevirerek denemen lazım.. kolay gelsn

Motosikleti
    ZZ-R1200
    Ne yapsak düzelmiyor. Bu karbüratör ömrünü tamamladı diyerek ebaydan sıfır denebilecek kadar yeni bi tane aldım ve taktırdım(Türkiye' de olsa bu fiyata alamazdım eminim). Sorun kalmadı. Bu kadar uğraş, para ve zaman alacağını bilsem baştan yapardım. Herkese önerim karbüratörleriniz eski ve düzen tutturamıyorsanız boşuna zorlamayın, olmaz. Yorum yapan kafa yoran herkese teşekkürler.

ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Geçmiş olsun.
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

pasa216 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 100 2012 Kırmızı :)
    Geçmiş olsun kardeş aynı sorun işte benimki de.Mecbur yenisini takacağız.Geçmiş olsun
    Tehlikeleri nasıl dibine kadar bertaraf edeceğini bilemiyorsan sakın motosiklete binme, çünkü o zaman bu işi beceremezsin demektir.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)