Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Stickerleri Söktüm İzi Kaldı Nasıl Geçer?

REKLAM ALANI

Motorumun Stickerlerini söktüm iz kaldı bu izler nasıl geçer?Birde motorumun amörtisörlerini (ynls yazdıysam özür dilerim) indirmeyi planlıyorum.Arkadasimin dedigine göre kesmeyip sadece indirilecekmis.Rahatlıkla eski halini alacakmıs.Bu mümkün mü?İndirdigim taktirde,motoru yatıramama yada laka larda fazla sarsılma yasarmıyım?Tesekkürler Simdiden

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

İstanbul/Fındıkzade Bosna-Hersek/Sarajevo
    Motosikleti
    Keeway landcruiser 250/Arctic cat prowler 650
    Alıntı Serhan31 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorumun Stickerlerini söktüm iz kaldı bu izler nasıl geçer?Birde motorumun amörtisörlerini (ynls yazdıysam özür dilerim) indirmeyi planlıyorum.Arkadasimin dedigine göre kesmeyip sadece indirilecekmis.Rahatlıkla eski halini alacakmıs.Bu mümkün mü?İndirdigim taktirde,motoru yatıramama yada laka larda fazla sarsılma yasarmıyım?Tesekkürler Simdiden
    indirdinmi sarsılmanın kralını yaşıyosun sertleşiyo çünkü haliç köprüsnde 100 le geçerken belimi kırıyodum o demirlerin üstünde konfordan şaşma insan afallıyor birden... sticker meselesine gelince güneşte bırak biraz düzelir

Alıntı MFM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    indirdinmi sarsılmanın kralını yaşıyosun sertleşiyo çünkü haliç köprüsnde 100 le geçerken belimi kırıyodum o demirlerin üstünde konfordan şaşma insan afallıyor birden... sticker meselesine gelince güneşte bırak biraz düzelir
    tesekkür ederim.bazıları benzin,mazotla sil filan dedi uygulamıyayım mı?

philetoaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 250 ABS, 640 LC4 SM
    Benzin boyayı sökebilir veya deforme edebilir fakat gazyağı ve biraz pamuk ile temizlerseniz sorun olmayacaktır..
    Ridin' through this world, all alone. God takes your soul, you're on your own

Motosikleti
    tesekkür ederim.bazıları benzin,mazotla sil filan dedi uygulamıyayım mı?
    ben güneşe bırakmak konusunda şaka yapmıştım

ibocan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    pasta kullanabilirsin oto kaportacılarda bulabilirsin
    www.sahildenturkiye.com

ancak güneş belki işe yarayabilir diye düsündüm =) çünkü renkleride farklı bir tarafı koyu iken bir tarafı açık kaldı.
    Pasta Cila motorun metal yerlerinede yapmayı düsünüyorum.Küfleri alır parlatır filan dediler.Ben bi ara el atayım =)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Eğer stickerin izi derken altında kalan yapışkanlığı diyorsan gazyağı ya da wd40 ile sökebilirsin. Ama stickerin sadece dış hatları şekilnde bir iz, stickerin olduğu yer çukur gibiyse motoruna önce sticker yapıştırılıp sonra vernik atılmıştır. Benim motorda öyle yapmışlar, stickerin dış çerçevese şeklinde hafif bir iz var ve yeni boya atmadan kaybetmenin yolu yok gibi.

tinerde olur aslında

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı cihan_kavsak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tinerde olur aslında
    Tiner gayet iyi temizler ama eğer parça üzerindeki fırın boya değilse boyayı da temizler

Motosikleti
    ancak güneş belki işe yarayabilir diye düsündüm =) çünkü renkleride farklı bir tarafı koyu iken bir tarafı açık kaldı.
    Pasta Cila motorun metal yerlerinede yapmayı düsünüyorum.Küfleri alır parlatır filan dediler.Ben bi ara el atayım =)
    senin motor güneşe maruz kalmş ozaman uzun süre büyük ihtimalle geçmez o hocam.. sen granj kaplama falan yap kağıtlar falan var yapıştırıcaksın.. avatarımda gördüğün aletin heryerinde var fıstık yeşili parlak yapışkan var iyi uygularsan anlaşılması çok zor

edit. aslında daha açıklayıcı yazsan iyi olur bu izler grnj üzerndemi yoksa metal parclar üstünde mi?

tesekkürler hepinize.motorda aslında boya yok gibi birşey.plastik kaplama cup motor.ayrıca dediginiz çukurluklarda var.Çok abes bir görüntü sergilemiyor,ancak gitmesi daha iyi olurdu.abi stickerlerle yapıştır demişssin fıstık yeşili filan ama uzun iş o ya üşenirim ben

Motosikleti
    tesekkürler hepinize.motorda aslında boya yok gibi birşey.plastik kaplama cup motor.ayrıca dediginiz çukurluklarda var.Çok abes bir görüntü sergilemiyor,ancak gitmesi daha iyi olurdu.abi stickerlerle yapıştır demişssin fıstık yeşili filan ama uzun iş o ya üşenirim ben
    ben buna üşenmedim sen cup motora mı üşeniceksin :D:D:D:D abi yapma gözünü seviyim nekadar granjı varki yahu benim çamurluk kadar işte ayrıca götürüp biyerde de yaptıra bilirsin

Alıntı MFM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben buna üşenmedim sen cup motora mı üşeniceksin :D:D:D:D abi yapma gözünü seviyim nekadar granjı varki yahu benim çamurluk kadar işte ayrıca götürüp biyerde de yaptıra bilirsin
    bakalım aklıma yatarsa götürürüm =) tesekkürler abi

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Ne demişler sticker yapıştır izi kalsın...

Gaz yağı halleder dene bak..boyaya da zarar vermez...
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

fehmizcan107 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Anastasia(2010 YAMAHA YBR 125 ESD);MONDIAL 151 RS
    bende de cub var,stickerları söktükten sonra 2-3 saniye geçmeden benzinli bezle silmiştim iz kalmadı boya da atmadı ama belli olmaz belki sende atar.yanlız bazılarını söktükten sonra silmek için biraz fazla bekledim onların izi kaldı.bence de gaz yağı dene :D

MT 17 ÇANAKKALE

HercuL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSXR100
    bende aynı durumdan müzdarip oldum tamirci arkadaşım balata temizleyicisi sürelim dedi sonuç mükemmel çıkarmadığı şey yok denede bir gör =)

Motosikleti
    CBF250
    Oto cilası, pamuk yada üstübü ile işini görebilirsin.
    Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11

Biraz üstübü ile gaz yağıyla temizlenir.Hem boyayı da besler.Ben 15 günde bir cila atıyorum.Normalde de arada siliyorum gaz ile.Sonuç harika. . .

htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    En iyisi gaz yağı hem boyana zarar vermediği gibi parlakklıkta sağlıyor.
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)