Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

bir sorun var galiba!

REKLAM ALANI
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Daha önce başna gelen oldumu bilmiyorum ama başıma şöyle bir durum geldi ve ilk kez yaşadığım için baya korktum

motorum bakımdan yeni çıktı (kalbülatör temizlendi) bakımdan bir müddet sonra giderken motor freni esnasında (misal gaz bırakıp viteste yokuş inerken) tekrar devirlenmek gaz vermek istediğimde motor boğulmuş yada benzini bitecekmiş gibi bir kaç sn gazı yemiyor ve birden parlıyordu..

bu geçtiğimiz gün rolantide stop etmeye varana kadar gitti zar zor çalıştırdım işe gitmem gerekiryordu ve yağmur ciseliyordu. gaz zoru ile 20km kadar gittim gazı bıraktığım an stop edecek çünkü. tarlabaşından beyoğluna çıktım ara sokaklara girdiğimde motorun helikopter gibi çalıştığını duydum (pata pata pata) ve egzostun düştüğüne karar verdim korkudan aşağı bakamadım ama böyle bir ses olamaz! bir ara durdum ve (tam beyoğlu nizam pide önünde ) herkes bana bakıyor ve egzottan acayip bir duman çıkıyordu utancımdan birden oradan uzaklaştım ve motoru yerine koydum ve bir kaç saat sonra geldim hava filtresinden çıkan kalın tıpalı hortumun tıpasını açtım yarım çay bardağı su boşaldı çalıştırdım sesi düzelmişti fakat o siyah duman belirli belirsinz yine çıkıyordu elimi egzosta tuttum simsiyah oldu! o gün eve yine tekleyerek geldim o günden beri de sinirim bozuldu binmiyorum yaklaşık 150 km önce bakımdan çıkmıştı nden böyle oldu anlamadım

kafama kalbülatör le ilgili besleme sorunları geliyor ama
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    benzindede bi ..nelik olabilir. benzin filtresi kullanmak ve hep aynı yerden almakta faide var.
    benzini tamamen boşaltıp karbüratördekinide yakıp fulleyip bide depoya karbüratör temizleyici atıp çalıştırmak lazım. ufak patırdamalar var, ben öyle yapacam
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benzindede bi ..nelik olabilir. benzin filtresi kullanmak ve hep aynı yerden almakta faide var.
    benzini tamamen boşaltıp karbüratördekinide yakıp fulleyip bide depoya karbüratör temizleyici atıp çalıştırmak lazım. ufak patırdamalar var, ben öyle yapacam
    takriben 150 km önce ben kendi elimle motor sökülmüş kalbülatör temzlenirken benzin filtresini çıkarttım içinde bişey gördüm kesip açtım bi baktım örümcek ölüsü sonra yenisini aldım taktım yani filtreyi değiştirdim ama benzindende şüphelenmiyor değilim inş öyledir
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

mstf_gnc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya motor elegant 150
    karbürötör sökülüp temizlendiyse, usta işinin ehli deilmiş anlaşılan ki ayarları kaçırmış karbürötore yoğunlaş ayrıca hava filtresinden su çıktıysa girişte delik olabilir

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler