Selamun aleyküm motor kullanıcıları;
size yeni motorlanmış bir çaylak olarak sorunlarımı dile getirmek istiyorum.
Motoru yeni aldım ve verdiği haz anlatılmaz yaşanır cinsten,
Motosikletim Ybr 125, 2005 model ve 9binde 5 ay yatan motoru aldım.Akü tamamen bitik.Ayak pedalıyla çalıştırıyorum.Ve bakımlarını daha yaptırmadım.
Bazı sorunlarım var.
1.Önceki günlerde bir arkadaşımla şehir turu yapıp gezmek maksatlı motorla gezintiye çıktık.15dk felan motorla gezindikten sonra arkadaşımın nikotin ihtiyacı gelmesindende olsa gerek parkta dinlenmeye karar verdik.
15dk oturduktan sonra motorun yanına çalıştırmaya gittim, anahtarı ONN durumuna getirdim ve ayak pedalına 10-15 kez basmama rağmen motor çalışmadı.
Arkadaşımla ne yapsak ne etsek diye düşünürken arkadaş motoru ittirdi ama motor yine çalışmadı.Arkadaş stresten olsa gerek bi sigara daha yakarken ayak pedalına abanmamla çalışması bir oldu.Bu sorunu neden yapmış olabilir arkadaşlar karbüratörde pislik felan olabilir mi(bu sorun aynı şekilde 1-2 kez tekrarlandı)
(ayrıca jigle çekiliydi tüm bunlar yapılırken)
ayrıca;
2.Işıklarda rölantideyken mtoorun stop etmesi normalmidir işte bu çok kötü bir durum.Motorun stop etmesini anlayamayan arkadaki 4tekerlilerin kornaları yüzünden fıttırmamak içten bile değil.
3.Motorun çekişi neden çok düşük olabilir yada bana öle geliyor
Cevaplar için çok sağolun..