Ben kendi motoruma yaptığımı anlatıyorum siz de kendi motorunuza uygulayabilirsiniz çok basit
Arkadaşlar bildiğiniz gibi benim motor deneme tahtası gibi :D aklıma ne gelirse yapıyom yoğurt tutuyo oluyo ama :D:D bugün de işten gelirken kendi kendime ne yapsam dedim ve dedimki benim motorun sellektörü yok. Uyanık Japonlar yolda sürekli farkedilebilmek için cbf150'deki gibi ybr'nin de farını direk yancak şekilde uyarlamışlar. ama cbf150'den farkı, motor çalıştıktan bi süre sonra devir 2500 'ü geçince devreye giriyor ilginç bişey
bişeyler yapıp sellektör yapmalıyım. ;) ilk başta ek buton düğme koymayı düşündüm ama düğmeyi sabitleyemediğimi farkettim. aslında o düğmeyi sis farlarına sellektör yapıcaktım ama sonradan sis'leri söktüm gerek kalmadı ona
benim göstergedeki far açma kapama düğmesi geldi aklıma. bu düğmeyi yaparken far duy'una giden artı'yı (+) kapatıp açmak için uygulamıştım. sonra da dedimki bu düğmeyi kısaları kapatıp açmada kullansam nasıl olur ? ;) süper fikir. üstelik malzeme bile almadan ;) sol joyistiği daha önce sökmüştüm içini biliyorum. ordan gelen kablolardan birisi kısa far için.
ilk önce anahtarı iptal ettim yani eski haline getirdim. çalıştırdım motoru tamam far kırmızı anahtarsız yanıyor. ok ! ;)
motor çalışırken deneyerek kısayı devre dışı bırakabileceğim kabloyu buldum. o da ok ! ;)
o kablonun uçlarını da kırmızı anahtarla birleştirdim işlem tamamdır ;) artık gündüzleri sellektör yapıp karşımdakini uyarabilecek; hatta öyle ki karşımdan gelen arkadaşlarıma bile havamı ata ata selam verebileceğim ;) ilk selektör yaptığım CBF250 Volkan'dı ;) belkide sellektörü olan tek ybr benimkidir buna eminim ;)
gri kablo kırmızı anahtardan gelen herhangi bir uç eski kabloyu sökerken duy'u kırdım : ( onu değiştiririz bi ara :D
yukarıdan gelen yeşil kablo da kırmızı anahtarın diğer ucu ok ? ok ! ;) normalde sarı kablo kısa huzme için ampüle gidiyor ;)
meşhur kırmızı anahtar :D 2,5 lira ;)
ybr sol joyistik grubu. orjinalinde gri düğme var. bunu ben içini kırdım değiştirdim. yani sadece düğmesi orjinal değil işlevi aynı ama ;)
herneyse anahtar bu konumdayken far yanıyormu ona bakalım.
yanmadığını gördük . şimdi anahtarın konumunu değiştirelim bakalım nolcak ?
yandığını gördümü herkes ? anlaştık ;)
tanıtım videosu TELİF HAKKI BANA AİTTİR ;)