motora 4t yerine 90 lık dişli yağı koysak ne olur sanki...?
Reklamlar
-
arkadaşlar ben bunu hep merak etmişimdir 4t yerine dişli yağı koysak motor daha rahat hareket etmezmi hem sürtünme azalır hemde motorun sesi diye düşünüyorum. Ama bi konuda tereddüt ediyorum piston yatağına motor yağı giriyormu yoksa sadece hava ve benzin karışımımı giriyor piston yatağına
Reklamlar
-
dede yaş kaç
alemsin ha
kışın sabah değil marşa
ayak pedalına abansan
o unu da bırak bayırdan aşağı itsen gene çalışmaz
gres gibi yağ demişsin
-
ne olur bılıyormusun.sana bır tabak pısmemıs makarnayı veya pılavı versek bunu ye desek ne olur.yersın ama yutkunamazsın. onun gıbı ıste.sakın deneme
MOTOR bence bır hastalıktır.
-
Çalışsa bile akıcı ozelliği az olduğu için yağ pompa basamaz ve pompa bozulur motoru yersin Motorlar için genellikle yağın incesi makbuldu.(Bütün motorlar için geçerli değil)
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
-
Hacım sen ne yaptın ya o motor 100 km bile gitmeden bozulur bencede sakın deneme.Dişli yağıenteresan.Bu siteyi seviyorum.
-
e koy ozaman bizde ne olduğunu öğrenmiş oluruz
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
Alırsın pistonu eline o olacak,testere mi bu,2 zamanlıya belki.
-
o zaman motor senin sırtına biner
-
bişy olmaz.
nolacak sanki
Orgazma Dudak Büktürür
-
-
zeytinyağı koy motoru korur ve uzun ömürlü olur.
-
saf badem yagı motun daha çok ömrünü uzatmaz mı?
[B]durmak yok... yola devam.....
[/B]
[COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]
-
Fındık yağı daha iyi kaçırır motor azar.
-
Başlığı görünce aklıma motora tereyağ veya sanayağ koy tavsiyeleri verilecek gibi bir düşünce geldi , bunlar denilmemiş ama gelen yanıtlarda bunları aratacak cinsten..
Yağlarda, viskosite denilen bir özellik var. ( bir yüzeydeki akıcılık oranı ) , üretici tarafından tavsiye edilen yağ haricinde yağ kullanmazsanız , büyük ihtimal motorunuzu yakarsınız. bu vizkosite konusunda çok derin bilgi sahibi değilim. motor mühendisi bir üye varsa bu kavramı daha iyi açıklayabilir. televizyonlarda tehlikeli deneyleri gösterirken yaptıkları uyarıyı tekrarlayayım.
" bunu sakın denemeyin "
-
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim aslında aklımdan geçmedi değil ama pistonu ve yatağını değiştirdikten sonra bunun ne kadar saçma bir düşünce olduğunu fark ettim ilginize teşekkürler
-
Deli Çerkes adlı üyeden alıntı
Başlığı görünce aklıma motora tereyağ veya sanayağ koy tavsiyeleri verilecek gibi bir düşünce geldi , bunlar denilmemiş ama gelen yanıtlarda bunları aratacak cinsten..
Yağlarda, viskosite denilen bir özellik var. ( bir yüzeydeki akıcılık oranı ) , üretici tarafından tavsiye edilen yağ haricinde yağ kullanmazsanız , büyük ihtimal motorunuzu yakarsınız. bu vizkosite konusunda çok derin bilgi sahibi değilim. motor mühendisi bir üye varsa bu kavramı daha iyi açıklayabilir. televizyonlarda tehlikeli deneyleri gösterirken yaptıkları uyarıyı tekrarlayayım.
" bunu sakın denemeyin "
Motor oktan sayısı vardır,benzinle ilgilidir. Viskozite indeksi vardır.O da yağın kalitesini gösterir ve farklı sıcaklık koşullarına göre yağın akışkanlığını belirtir. Kısaca Çerkes Abi , motor yağı motor için ,fındık yağı vb.'lerini de kendimiz için kullanmak en hayırlısıdır.
-
23 Haziran 2009, 21:14
90 lık dişli yağı koyarsak ne olur bilemiyorum ama ben son iki yağ değişimimde 10 40 normal motor yağı (Otomobiller için) koydum ve artık debriyajım yüklendiğimde sıyırıyor. Üstelik debriyaj balatamı yeni değiştirmiştim. İlk etapta sorun yok gibiydi ancak yeni yağ koyduktan sonra ( Sanırım eskisi özelliğini yitirdiğinden kaydırmıyor ondan dolayı da sıyırmıyordu :D) 5. viteste ilk yüklenmemde o acı uzama sesini duydum... Ne var ki eskisi gibi uzayamıyordum...
Neyse zaten yakınlarda emektarı dağıtıp 3 tekerlekli birşey yapmak istiyorum.
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
-
23 Haziran 2009, 21:18
-
23 Haziran 2009, 23:31
Motor yagı olayında 4t olayı elbetde güzel ama bundan on sene önce 4t yi bulmak ne mümkündü ve motorlar genede canavar gibi km ler yapıyordu.Ne debriyaj kaçırıyordu ne de yag yakıyordu.üstelik benzincileri dolaşın hala 2t reyonu 4t den zengin.
-
23 Haziran 2009, 23:33
benzin yerine motorin koymak gibi bişey bu
Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım Mustafa Kemal ATATÜRK
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)