E-bay dan alisveris yapmak(Resimli anlatim)
-
Reklamlar
-
Hani her türlü "kopyala yapıştır" türü bilgi paylaşımı için klişe olmuş bir cümle vardır ya...
"Paylaşım için teşekkürler"
İşte bu başlık bu cümleyi 10 kere hak ediyor.
Açık konuşmak gerekirse ben de bu konuyu bir ara burada anlatayım diye düşündüm ama sonra üşendim.
İşte üşenmeyip, bu zahmete girmiş birisine en klişe olmayanından bir teşekkür etmek lazım
Harcadığın zaman ve zahmetin için teşekkürler.
Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.
-
-
gercekten tesekkurler..bilmeyenler cok yararli ve kolay bir anlatim..
keske benim motorun parcalarini da bulabilsek burda
Allahin brezilyalisi kullanmiyo ebay i fln..
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
-
Gerçekten çok bilgilendirici oldu teşekkür ederim arkadaşım
-
-
-
abicim çok kaptırdın kendini buraya bana bi tüp alıcaktık hala alıcas buraya yazcana dükkana gelsende beraber alsak bu arada senin motorun boyası ne zaman bitiyor cıbıl cıbıl duruyor
-
şu yazılanlar birsürü insanın işine yarayacaktır
üsenmeyiz yazdığınız,açıkladığınız için teşekkür ederim
bende ebay dan alışveriş yapmayı düşünüyordum benim içinde iyi oldu
-
hay allah razı olsun senden üşenmeyip paylaşmışsın ...peki bu kredi kartını no sunu vermek nekadar güvenilir
-
bn paypal aracılığı ile daha önce alışveriş yapmıştım
bi sorunla karşılaşmadım
Paypala kredi kartı nonuzu yazabilirsiniz güvenle.
-
emircani adlı üyeden alıntı
bn paypal aracılığı ile daha önce alışveriş yapmıştım
bi sorunla karşılaşmadım
Paypala kredi kartı nonuzu yazabilirsiniz güvenle.
Bilgisyarınızda trojan olmadığı müddetçe güvenlidir, tavsiyem İş Bankası, Finansbank, Garanti gibi bankaların sanal kredi kartlarını kullanmanızdır. Sanal kartların limitini siz belirlediğiniz için alışveriş sonrası limitini sıfırlarsınız. bi de Paypal Kredi KArtını doğrulamak için 3 tl civarı bir çekim yapııyor, önceden bilgi vereyim.
-
Bi cok kez bende düşündüm yamayı ama üşendim,Gercekten helal yazmışsın...
Ameriakadan gelen ürünlerde 100 dolar muhabbetnden ve gramaj olayından dolayı bayagı detaylı yollatmak erek ürünleri..
lakin uzakdogu olsa bu kadar detaya girilmiyor ancak amerikadan gelecek ürünlerde gümrük mevzuatı ciddi boyutlara ulaşabılıoyr,ki biras da gümrükcüye baglı
[B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]
-
güzel paylaşım teşekkür ederim
-
Şu Ebay olayını sayenizde çözdüm çok teşekkürler
-
ben bi yere takildim
paypaya kart no girdik para çekildi. satici da paranın yattığını gördü ama yollamadı o zaman nolcak.
bu kısma takıldım
-
HeadbaNgeR adlı üyeden alıntı
ben bi yere takildim
paypaya kart no girdik para çekildi. satici da paranın yattığını gördü ama yollamadı o zaman nolcak.
bu kısma takıldım
Bu durumda dispute açıyorsunuz, ebay satıcıya yöneliyor, satıcı gönderdiğini ispatlayamazsa paranız iade oluyor... Yine de siz olumlu profili olan ve çok satış yapmış satıcıları seçin...
-
@zeda3000 Ben şunu merak ediyorum: Diyelim ki getirteceğimiz parça 300e luk. Bu ürün ülkeye girerken muhtemelen gümrüğe tabi tutulacak. Peki biz gümrükle mi uğraşacağız yoksa postanenin bu gibi gönderiler için bir birimi var oradan mı halledeceğiz?
100e üzeri alışverişler için daha ayrıntılı bir bilgi verirsen sevinirim.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
bir tüyo da ben vereyim.
http://www.iyibey.com/
bu sitede sorularınızın çogu cevap bulacaktır ingilizcesi az olanlar için forumda mektup örnekleri mevcut.
gümrüksüz alışveriş üst limit 100 eur.daha fazlası için.
geçen mail grubundaki tartışmalardan bir örneği buraya kopyalıyorum bilgi edinmeniz için
Alıntı:
Yurtdisindan gonderilen paketler elimize 2 sekilde ulasiyor. Hizli kurye servisleri (DHL, Fedex. TNT, vs.) veya paket postane yoluyla. Hizli kurye servisleri ile gelen paketlerde diger arkadaslarin bahsettigi gibi ordino, vekaletname, komisyon, vb ucretleri var, hem de yuksek meblaglarda. Bu nedenle paket postane her zaman tercih ve talep ettigim gonderi sekli, tabii ki gonderici bu metodu kabul ederse. Paket postane, yurtdisinda genel olarak Parcel Post olarak adlandirilsa da bazi ulkelerde farkli isimler alabiliyor, USAda USPS, Almanya'da Deutche Post gibi.
Paket postane ile gonderilen paketler bedellerine gore ikiye ayriliyor.
<100Euro
100-1500 Euro
Bedeli 100 Euro altindaki gonderilerden 2YTL ardiye ucreti aliniyor, baska bir odeme yok. Eger gumruk paketi muayene etmek isterse sizi cagiriyor, Davutpasa'ya gidip, paketi aciyorsunuz gumrugun onunde, urunu tarif ediyorsunuz ve aliyorsunuz. Eger urun baska mercilerin onayina tabiyse, isiniz biraz zor, boyle urunleri getirtmeyin derim. Ornegin telsiz alici-verici cihazlari. gumruk muayene istemezse paket direkt kapiniza geliyor. Yaklasik 10 kez bu metodu kullandim, hicbir sekilde urunum kaybolmadi, hicbir urunumde de problem yasamadim
Bedeli 100-1500 Euro arasindaki gonderiler icinse mutlaka siz Davutpasa'ya cagiriyorlar. Malin toplam fatura bedeli uzerinden (urun+gonderi+sigorta+..) %10 damga vergisi ve %18KDV tahsil ediyorlar. Urunu kolaylaikla aliyorsunuz.
THICKHEADED MAN DOESN'T WEAR HELMET
-
çok teşekkürler
yola bir düşüldü mü ömür boyunca gidilir ekmeğin ve şarabın peşinden turnaların peşinden
büyük şehirler büyük aşklar çığlık çığlığa terkedilir...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler