Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Gt 250r Için Beyaz Ampül Yardımı?

REKLAM ALANI
    hasanpinar0537 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Herkese selamlar kısalar için H3 uzunlar için H1 beyaz ampul arıyorum hangi markayı tercih etmeliyim.NARVA,PHILIPS,OSRAM birde parkar için nasıl oluyor takanlar varsa bilgi verirse sevinirim resimli koyarsanız teşekkürlerimi iletirim.....
    HONDA;hayat onda...İ.V.İ.B.İ
    DRİFT RELİGİON

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MAVISS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mt 03
    marka olarak genelde herkez osram der ben de oyle deme geregı duyuyorum

bach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R
    Hasan, anlaşılan bu gece senle paslaşıp duracağız
    Öncelikle belirtmeliyim ki, motorum satınaldığımda nasıl ise hala öyle duruyor. Modifikasyona sıcak bakanlardan değilim. Ama bu konuyla ilgili epeyce yorum okumuştum. ( araba modifiye sitelerinde ) amacım sadece beyaz zenon görünüşüne sahip olmak+yağmurlu havalarda+hatta abartalım kış aylarında+siyah asfalt zeminde görüş netliğimi yitirmek diyorsan philips+narva ya da osram'ın (silverstar hariç) dilediğin modelini alabilirsin.. Lakin amacın mevcut sarıya yakın olan bu kelvin değerinde daha yüksek verimlilik ise kesinlikle Osram Silverstar almanı öneririm.
    [B]Algı kıtlığı yaşıyorum! Lütfen bir kez olsun Türkçe derslerine giren öğretmenini onure et![/B]

slm

Alıntı bach adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hasan, anlaşılan bu gece senle paslaşıp duracağız
    Öncelikle belirtmeliyim ki, motorum satınaldığımda nasıl ise hala öyle duruyor. Modifikasyona sıcak bakanlardan değilim. Ama bu konuyla ilgili epeyce yorum okumuştum. ( araba modifiye sitelerinde ) amacım sadece beyaz zenon görünüşüne sahip olmak+yağmurlu havalarda+hatta abartalım kış aylarında+siyah asfalt zeminde görüş netliğimi yitirmek diyorsan philips+narva ya da osram'ın (silverstar hariç) dilediğin modelini alabilirsin.. Lakin amacın mevcut sarıya yakın olan bu kelvin değerinde daha yüksek verimlilik ise kesinlikle Osram Silverstar almanı öneririm.
    ilk olarak arabalardanda gördüğüm kadarıyla beyaz ışık aydınlatması çok hoş duruyor ayrıca ben eski motoruma göre kıyaslama yaptığımda gt250r ın aydınlatması oldukça iyi ama ilk önce beyaz işık sonra iyi yol görünümü diyeyim ben sana.

Ayrıca motoruma yaptğım tüm modifikasyonlar bana güzel göründüğü içindir millet baksın diye değil.

Motora yapılanlar: jant şeridi beyaz,ön cam komple yeni siyah (orjinali duruyor),iridyum buji(takılacak bakım zamanı bekleniyor),arka yolcu tutmağı söküldü,tank pad (keiti),(carbon ledli sinyal, benzin deposu pad,gidon pad,ARANIYOR)
    DRİFT RELİGİON

bach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R
    Alıntı hasanpinar0537 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayrıca motoruma yaptğım tüm modifikasyonlar bana güzel göründüğü içindir millet baksın diye değil.
    Güzel kardeşim... evet saat geç olmuş. Sinirler biraz gergin olabilir ama ben sana bunu mu ima ettim şimdi?

Asıl konuya dönelim. Bu konuyla ilgili okuduğum yazıları referans olarak alırsak
    Kelvin değeri 4000 olarak yazan (osram cool blue) en ucuza bulunabilecek beyaz ışık veren ama lümeni normalden %50 daha düşük bir ampül. Bunun yanında Philips Diamond Vision ya da VisionPlus gibi ürünlerde Kelvin değerleri bakımından (beyaz-Mavi) renklerde ışık veren ürünler. Osram markalı ürünlerin emsali olan Philips marka ürünlere göre 1/3 daha ucuz olduğu düşünülürse sanırım Osram markasını tercih etmek daha akılcı olur.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bu tarz lambaların camları yüksek ısılara dayanıklı mavi renk boyalarla kaplanır. Elde edilen renk (kelvin değeri) Xenon farları anımsatıyor olsa da performansları standart halojen farlara kıyasla özellikle yağışlı havalarda ve siyah asfalt üzerinde %50 oranında daha kötüdür.
    [B]Algı kıtlığı yaşıyorum! Lütfen bir kez olsun Türkçe derslerine giren öğretmenini onure et![/B]

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    kardeş malesef o gördüğün mavi boyalı halogenler hikaye tamamiyle satış hilesi onu takacağına normal halogen kullan yani üzerindekini takınca sende göreceksinki görüşün azalmış önünü zor görüyosun aklındaki gibi olmamış beyaz ışık istiyorsan xenon dan başka çare yok ben 125 lik innovama taktım sanırım gt250r da bi adet projektör lens var orası aslında xenon için yapılmıştır eğer oraya xenon takarsan gözlerine inanamazsın
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

b+rk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vfr 800
    ben yeni değiştirdim xenon da beyin eklendiği için tavsiye etmiyorlar(garantisi de gidiyor motorun). O nedenle bn H4 taktım (en beyaz ton) tek dejavantaı varmış o da sisli havalarda dikkat çekmezmiş.(benim çozümüm dörtlüleri yakıp gitmek oldu görüş mesafesini baya bir arttırıyor)

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    xenon un normal bi H4 halogen ampulden daha az zararı vardır bir motora ayrıca
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

Alıntı bach adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel kardeşim... evet saat geç olmuş. Sinirler biraz gergin olabilir ama ben sana bunu mu ima ettim şimdi?

Asıl konuya dönelim. Bu konuyla ilgili okuduğum yazıları referans olarak alırsak
    Kelvin değeri 4000 olarak yazan (osram cool blue) en ucuza bulunabilecek beyaz ışık veren ama lümeni normalden %50 daha düşük bir ampül. Bunun yanında Philips Diamond Vision ya da VisionPlus gibi ürünlerde Kelvin değerleri bakımından (beyaz-Mavi) renklerde ışık veren ürünler. Osram markalı ürünlerin emsali olan Philips marka ürünlere göre 1/3 daha ucuz olduğu düşünülürse sanırım Osram markasını tercih etmek daha akılcı olur.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bu tarz lambaların camları yüksek ısılara dayanıklı mavi renk boyalarla kaplanır. Elde edilen renk (kelvin değeri) Xenon farları anımsatıyor olsa da performansları standart halojen farlara kıyasla özellikle yağışlı havalarda ve siyah asfalt üzerinde %50 oranında daha kötüdür.

yok arkadaşım gerginlik falan yok ben sadece belirtmek istedim.ayrıca bilgiler için teşekkürler.
    DRİFT RELİGİON

asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Beyaz ampül takmanızı önermem.

Mercekli farın için xenon havasında oluyor ama orj. sarı ampüllerden daha rezalet bir aydınlatması var.

Xenon tavsiye ederim. (Piyasada iki ampüllü kitler 250 ytl'ye kadar düştü)

Philips Blue Vision, Philips Diamond Vision, Philip Chrystal Vision,Mtec Cosmos Blue,Osram Cool Blue vb. ampülleri bilen biri olarak bunları tavsiye etmem. (gösteriş dışında bir naneleri yok ve çakma mavi oldukları karşıdan bakılınca anlaşılıyor )

bach,açıklamalar için teşekkürler bu arada
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

Alıntı asm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyaz ampül takmanızı önermem.

Mercekli farın için xenon havasında oluyor ama orj. sarı ampüllerden daha rezalet bir aydınlatması var.

Xenon tavsiye ederim. (Piyasada iki ampüllü kitler 250 ytl'ye kadar düştü)

Philips Blue Vision, Philips Diamond Vision, Philip Chrystal Vision,Mtec Cosmos Blue,Osram Cool Blue vb. ampülleri bilen biri olarak bunları tavsiye etmem. (gösteriş dışında bir naneleri yok ve çakma mavi oldukları karşıdan bakılınca anlaşılıyor )

bach,açıklamalar için teşekkürler bu arada
    sağ olasın ama sen xenon taktın mı?
    DRİFT RELİGİON

Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Evet ben xenon kullanıyorum kısalarda. (6000 kelvin)

Evet ben xenon kullanıyorum kısalarda. (6000 kelvin)
    peki alt mercek park ve uzunlar
    üst mercek kısalar
    bunlar set halindemi satılıyor
    yani sen üst mercege xenon taktın doğru mu?
    alt merceğin ampulü arabalardaki gibi ampülün içinde iki tane ayrı (tel diyeyim ben ona) ışık var.
    DRİFT RELİGİON

Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Hocam alt tarafa taktım ben xenonu

Üst mercekte park lambası ve uzun far ampülü var.

Alt tarafta ise sadece kısa far ampülü var.

Takım halinde değişecek diye birşey yok. Sadece kısa far ampülüne xenon kit uygulamak yeterli.

Hocam alt tarafa taktım ben xenonu

Üst mercekte park lambası ve uzun far ampülü var.

Alt tarafta ise sadece kısa far ampülü var.

Takım halinde değişecek diye birşey yok. Sadece kısa far ampülüne xenon kit uygulamak yeterli.

tamam ben karıştırdım yerlerini ok tam düşündüğüm gibi herşey için tekrar sağol
    DRİFT RELİGİON

jackaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    caponord etv1000-simson schwalbe-yamaha wr125r
    umarım almamıssındır kankacım para fln verme benım eskı ampul duruyo xenon taktıgımda sokmustum yarın oglen gıbı ura bana al benım ısıme yaramıyo bos durucana al kullan gelmeden bı tel ac 05434899406
    bır kursun kaleme benzer hayat tek eksıgı sılgıdır

Alıntı jackaan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    umarım almamıssındır kankacım para fln verme benım eskı ampul duruyo xenon taktıgımda sokmustum yarın oglen gıbı ura bana al benım ısıme yaramıyo bos durucana al kullan gelmeden bı tel ac 05434899406
    eyvallah sağolasın inşallah bir ara uğrarım.
    DRİFT RELİGİON

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler