Arkadaşlar hepimizin korkusu eminim lastik patlaması sonucu uzun yolda iken yolda kalmaktır. motorsikletlerde stepne (yedek lastik) olayı olmadığı için en iyi çözüm sanırım lastik Tamir köpükleri bu köpükler hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini bizimle paylaşırlarsa sevinirim..
Benim bildiklerim içinde kimyasal olan bu deodorant benzeri şişeler lastiğin içindeki deliği kauçuksumsu yapısı ile doldurup patlağı kapatıyo ve lastiği belli düzeyde şişiriyor 20-30 bar kadar buda bize en yakın lastikçiye kadar yetecektir ama ortalama hızımız 70 km yi geçmemeli yoksa riskli ve en kısa sürede bu maddeyi lastiğimizde çıkartmalıyız çünki donduktan sonra sökmesi çok zor oluyormuş cantı paslandıra bilir ve lastiğin yapısını boza bilir.
Kullanmadan önce iyice çalkalamalıyız ve subap yukarda iken lastik yeterince serleşene kadar sıkmalıyız ve sıktıktan sonra vakit geçirmeden yola çıkmalıyız benim araştırdıklarım öğrendiklerim bunlar tabiki daha hiç kullanmak nasip olmadı inşallahda olmaz...
Kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum değişik kaliteli markalarıda belirtirseniz daha iyi olur...
Araba ve Motor lar için farklı ola bilir. Bir Çözümde Yanınızda Fitil taşımak Bide tornavida benzeri ucu değişik bir şey bide pompa olması lazım daha zahmetli bir işdeliği bulmak