Egzoz Boyama (Fotoğraflı Anlatım)
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Moderatör (forrap)
Eline sağlık,anlatım için de teşekkürler.
Ancak...Boyadığın şey ne başlıktaki gibi egzost ne de yazının içindeki gibi egzos.Tam olarak egzozu boyamışsın.Yanlış anlama,Türkçemizi düzgün konuşmak adına söylüyorum.Özellikle egzoz üzerine bir sürü kelime üretilmiştir,işi egzoz olanlar bile %90 oranda yanlış yazıyor maalesef ki.
-
boyayı nerden aldın acaba,
bende düşünüyorum da egzozu boyamayı...ve ne kadar dı?
-
eline sağlık benim egzoz tüpü zaten değişti.. özel yapım krom performans.. borusunu ise boyamayı düşünmüştüm.. sonra vazgeçmiştim.. ileride belki bende boyayabilirim.. bilgi için teşekkürler...
-
güzel çalışma eline emeğine sağlık,bizlerlede paylaştığın resimlediğin için ayrıca teşekkürler arkadaşım
“Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
-
inş faydası olur uğraşman sevindirici bazıları önemsemiyor bakmıyor bile egzozun altına maltına
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
-
forrap adlı üyeden alıntı
Eline sağlık,anlatım için de teşekkürler.
Ancak...Boyadığın şey ne başlıktaki gibi egzost ne de yazının içindeki gibi egzos.Tam olarak egzozu boyamışsın.Yanlış anlama,Türkçemizi düzgün konuşmak adına söylüyorum.Özellikle egzoz üzerine bir sürü kelime üretilmiştir,işi egzoz olanlar bile %90 oranda yanlış yazıyor maalesef ki.
anladım anlatmak istediğinizi,uyarı için teşekkürler
exhaust'tan egzost deriz,egsoz deriz,egzos deriz,egzoz deriz,evet bir sürü kelime var malefes
bu meletin komplesine bir kelime,susturucusuna ayrı bir kelime deniyor galiba
erginbay adlı üyeden alıntı
boyayı nerden aldın acaba,
bende düşünüyorum da egzozu boyamayı...ve ne kadar dı?
Ostim'den aldım boyayı
Ostim içine girdiğinizde esnafa sorarsanız burada nerde sadece boya işi yapan yerler var diye yardımcı olacaklardır
boyacıyada sorarken mutlaka ısıya dayanıklı boya diye sorun
-
Moderatör (forrap)
asm,evet bir sürü kelime kullanılır ama hiç birinin Türkçe de yeri yoktur,doğrusu egzoz dur.Bakınız;
http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx...E&Kelime=egzoz
Başlığı düzelttim.
Neyse konu fazla uzamasın,eline sağlık tekrar
-
güzel çalışma yapmışsın.eline sağlık.umarım egzoz u paslanan arkadaşlar faydalı olur
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
-
09 Temmuz 2007, 17:40
iyi bi çalışma,aslında nikelajcuya götürüp nikelaj attırmak da yakışabilirdi
-
09 Temmuz 2007, 18:05
herşeyi anladım da.. bu boya dökülmüyor mu sıcaktan. egzoz'un sıcağından yani.. dökülmüyorsa bende boyayayım.. Yeşile
Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..
-
09 Temmuz 2007, 18:47
güzel iş çıkarmışsın tebrikler...yalnız toplamda kaç liraya patladı bu iş sana bilgi verebilirmisin sakıncası yoksa...
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
-
09 Temmuz 2007, 19:12
bu boyalar malesef cok dayanikli degil. Cunku bir zaman sonra yaniyor ve atiyor. Bende cok denedim. sanayi tipi boyama sart yoksa bir ise yaramiyor.,
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
09 Temmuz 2007, 20:07
zeda3000 adlı üyeden alıntı
bu boyalar malesef cok dayanikli degil. Cunku bir zaman sonra yaniyor ve atiyor. Bende cok denedim. sanayi tipi boyama sart yoksa bir ise yaramiyor.,
iyi bir zımparalama ve temizlikten sonra ısıya dayanıklı boyalar uzun süre sağlam kalıyor diye biliyorum...(bazı boya markalarının satıcı olduğum için müşterilerimden aldığım tepkiler doğrultusunda söylüyorum bunu. Ama marka ve uygulama muhakkak önemli.)
sanayi tipi boya dediğiniz "fırın boya" yada "statik boya" mı? çünkü sanırım bu boyama işlemi baya bir teferruatlı..öncesinde tüm parçaların sökülmesi , kumlamaya girmesi gibi işler içeriyor diye biliyorum...Ne kadar masraflı olur bilmiyorum ama en sağlam çözümler bunlar olsa gerek...
-
09 Temmuz 2007, 20:50
ellerine sağlık.....25252525252525252525 karakterrrrrrrrr
-
09 Temmuz 2007, 23:07
SeRHaTeKiNci adlı üyeden alıntı
herşeyi anladım da.. bu boya dökülmüyor mu sıcaktan. egzoz'un sıcağından yani.. dökülmüyorsa bende boyayayım.. Yeşile
ısıya dayanıklı boya,adı üstünde
Syriana adlı üyeden alıntı
güzel iş çıkarmışsın tebrikler...yalnız toplamda kaç liraya patladı bu iş sana bilgi verebilirmisin sakıncası yoksa...
boyayı 11 ytl'ye temin ettim
toplamda 11 ytl'ye maloldu yani
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Uzun süre kullanım sonucu aşırı ısınan egzozda pek dayanmıyor olabilir
bizim oyuncaklar scooter olduğu için kullanım süremiz hali ile sınırlı
egzozumuzda öyle çok ısınamıyor,tabi çok ısınıyor kısa süreli kullanılsa bile ama uzun süre sıcak kalmıyor
motorun orjinal egzoz boyası kötümüydü veya boya ömrü o kadar mı idi bilemiyorum ama motoru alalı 1 yıl olmadı ve egzoz borularını elimle silince bile astara iniyordu boya
şimdi ki attığım boya orjinalinden daha iyi oldu,boyanın dökülüp dökülmeyeceğini zaman gösterecek(illa ki bir miktar eskime oluyordur)
benim kullandığım boya (uygun bir şekilde boyanırsa) 690 C'ye dayanıklı imiş, 800 C'ye dayanıklı boyalarda var onlar bir miktar daha iyi muhtemelen
birde motorun markası ne olursa egzoz boyaları zamanla gidiyor galiba(karbon ve teflon kaplama egzozları bilmiyorum gerçi)
pas işi zaten bir bulaştımı illet gibi satıyor müdahale edilmezse
-
30 Ağustos 2007, 19:00
normal sprey boya değil 600 dereceye kadar dayanabilen sprey boyalardır egzos unuzda 600 derece sıcaklığa ulaşamaz değilmi ?
Kadın;15 inde Ceren,20 sinde Ceylan ,25 inde Avcı nın kendisidir.:bounce:
-
30 Ağustos 2007, 22:26
geçenlerde ben de eksozumu boyayacaktım ama ASM nin bahsettiği boyayı bursada bulamadım. Çoğu boyacı siyah soba boyasını önerdi nedersiniz olabilir mi?
scooter diil
VESPA
-
30 Ağustos 2007, 23:16
güzel bir fikir boyayınca cillop gibi olur.
facebook(Fazer Tutkunları)
-
31 Ağustos 2007, 00:18
cillop gibi olmasından ziyade çürümesini engelliyosunuz boyamakla,
600 dereceye dayanıklı diye satılan boyalar uygundur, soba boyası olarakta satılanları kullanabilirsiniz..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler