[B][I]hiçbirimiz bu hayattan sağ kurtulamayacağız ki..:mrgreen:[/I][/B](FaRuK)
Peki dişliden doğan titreşimi azaltmak için ne yapmalıyız?
ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
hadiyin bakalım yaratıcı fikirler çıkmaya başladı :D
motorla şasi arasındaki civatalra conta.pul koyuyorlar diye duymuşdum ama daha iyi bilenlerde vardır yanlış olabilir
[B][I]hiçbirimiz bu hayattan sağ kurtulamayacağız ki..:mrgreen:[/I][/B](FaRuK)
motor bağlantı kulaklarındaki lastik takozları değiştirimesi yoksa lastik takoz konulması gerekir diye biliyorum
bide sorum olacak bende jawa 350 var karbüratörün hava filtresine arabalara takılan sport filtre taktım ve motor son gazı yemiyor söküyom hiç bişey takmıyom yiyiyor neden olblir.
Benden de basit bir görünürlük uygulaması : Her zaman kullanılır.
4-5 cm eninde reflelktör bandı kendi ölçünüze göre (benim için 150 cm oldu) kesiliyor. Daha dayanaklı olması için arkasına nisbeten kalın bir kumaş dikiliyor. Bantın her iki ucuna da 10 cm boyunda cırt cırt dikiliyor. Omuzunuzdan çapraz geçirip cırt cırtları birleştiriliyor. İki tane yaptırılırsa o da diğer omuzunuzdan geçiriliyor. Geceleyin hem sırtınızda hem göğsünüzde kocaman bir X işareti pırıl pırıl parlıyor. İstediğiniz giyside yaz kışkullanabiliyor. Toplam maliyeti 7.5 YTL.
arkadaslar ihtiyara açmış olduğu topifc için teşekkür ettikten sonra konuya gelelim arkadaşlar ben tornacıyım motorunuzun kırılan parçalarını yenisiyle değiştirmek oldukça pahalıı oluyor ama eliniz biraz yatkınsa size yardımcı olabilirim mesela (benim başıma geldi )eminim çogunuzun başına gelmiştir çocuklar motoru devirdi fren veya debriyaj levyesi kırıldı benim motorun levyesi 75 ytl ben ne yaptım kaynatıp güzel bir tesviye ile orjinalinden hiç ayırt edilmeyecek hale getirdim tavsiye ederim
pekii benim aletin silindir üst kapakta subap kapağının yanında ufak bir kırık var yağ kaçırıyor onu nasıl hallederiz ????
Benimde faydam olsun
1- Moror soguk iken rölantide calırtırıp ısınmasını beklemeyin, rölantide oldugunda az patlama yapar ve yağın ısınması uzun sürer, calistirdıktan sonra binin ve yola cıkın, fakat ilk on dk 3000 deviri gecmeyin
2- hava ve yag filitrelerini ne zaman deyistyirdiğinizi yazin (km veya tarih olarak) onlara iyi bakin ve periyodik olarak deyistirin
3- kağıtan hava flitreleri basıncli hava ile temizlemeyin, gözenekleri deler, flitre özeligi kaybolur. 5,10,15 liralik parcalardir, yenisini alin!
4- kıs uykusuna yatıracaksanız motorunuzu, tekerlerde agırlık olmasın, depo ya full yada bombos olsun, akü baglı olmasın, hava flitresi kuru bir yerde olsun.
daha ne vardı yaw
all you need is love
selam yaa bi arkadaşa bakıp çıkıcaktım ustalar müsade varmı
tornavidayı vurduğunda çat diye atar ama kapağı ikiye ayıracak kadar vurmamak lazım
sende sağol inşallah olur. karışım bir çok yerde işe yarıyor..
[IMG]][/IMG]
arkadaşlar bu egzostaki lekeleri nasıl yok ederim..çözüm yoksa yeniden niklajamı vermem gerekli?eğer öyleyse bildiğiniz nikelajcı varmı ist.avrupa yakasında?? bu üç sorunun cewabını istiyorum ))..
Egzozdaki yanik lekesinu krom temizliyicisi ile biraz azaltabilirsin. eger krom ozeligini kaybetmis iseve icten yanma yapmis ise yenileme harici hic bir sey fayda etmez. Krom cilasi kucuk tuplerde yaklasik 8 ytl ye satilmaktadir.
evet arkadaslar biraz ders vermek lazim gorselik olunca isin zevki cikar hepimize zevk yapar
Gostergelerdeki isiklandirmalari LED ile nasil degistirecegiz sorunusa iste gorsel bir ders
Gostergelerin on kismi bu sekilde yapisiktir tornavida veya bicak ile ayirin ve acin
Cok hasas olun dagilabilir. Cami ve gostergeleri hafifce silin temizleyin
Simdi basit bir devre yada elektrikciden kucuk bir rica ile iki adet 2v (istege gore degisen renkli ) ledleri 680 ohm resistor ile baglayabilirsiniz yada piyasadan hazir alacaginiz bir led ile direk kablo ile baglarsiniz
Ve iste sonuc
yada kirmizi
iste aradaki fark boyle
Ben bu resimlerden ogrenerek yaptim mavi olan benim kendi panelim kirmizi ise bu isi ogrendigim kisinin. Tavsiye ederim
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)