Arkadaşlar, ben 2 gün önce daha önce yaşamadığım bir şanssızlık yaşadım. Yolda seyir halindeyken gaz telim koptu. Artçım da vardı üstelik! Motor birden boşaldı ama toparlamayı başardım. Şanssız olduğum kadar da şanslıydım çünkü yol boş tu, 40km. de düşük hızdaydım ve en önemlisi de olmam gereken yerde; sağ şeritteydim.. Gaz telinin yeniden takılması için deponun sökülmesi gerekiyordu ve saat akşam 22.00 civarıydı. Mecburen 4-5 km. iteklemek zorunda kaldım. Sabah makineyi evde bırakıp servise gidip danıştığımda, dükkana getirmen lazım dedi. Mesafe 15km. kadar ve şehir içi trafikte ben motoru nasıl getirecem diye sorduğumda bana müthiş bir bilgi verdi. Aramızda bilenler elbette vardır ama benim gibi tamiratta az tecrübeli birisi için bu gerçekten de hayat kurtarmak kadar değerli bir bilgi. Artık takdir sizin.
Bilgi şu; avans ayar vidasını sonuna kadar sıkıp ayaktan çalıştırdım, ayaktan çalıştırması olmayanlar iteklemek zorundalar. Motor çalışmaya başladıktan sonra çılgın gibi bağırmaya başlıyor ama frenleri iyice sıkıp vitese geçtikten sonra freni yavaşça bıraktığınız anda aniden sıçrayarak kalkıyorsunuz ve vitesi yükselttikçe ses azalıyor. Işıklarda da beklerken boşta ve frenler sıkılı haldeyken motor yine bağırmaya başlıyor ve devir yükseldikçe ses müthiş derecede artıyor ama korkmayın, arada bir freni gevşetince devir düşüyor ama hareket etmeyin,sadece gevşetin. Yeşil yanar yanmaz tekrar vitese geçip hareket edin ama dikkatli olun, motor sıçrıyor.
Ben 2. ve 3. viteslerde yol yaptım, çünkü vites yükseldikçe hız artıyor ve şehir içinde çok hız yapmak, sürekli saldırgan halde bulunan bir makineyi zapdetmek gerçekten zor iş ama benim gibi bir acemi bile bunu yaptıysa siz çok daha rahat yapabilirsiniz. Ama sağ şeritte , yavaş ve dörtlü flaşörlerinizi yakmayı unutmayın. Bu bilgi en yakın tamirciye kadar yararlı olur sanırım. Tekeriniz düz bassın, kazasız ve arızasız günler.