Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ek aydınlatma hakkında ?

REKLAM ALANI
    mehmethan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı kdzli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    led h4 h7 ve sis lambalarını hasretle bekliyoruz

varmıymış bu sis lambalarının hem h4 hem led olanı arkadaşlar. bu fotoğrafın kaynağı, linki ne acaba?

böyle birşey olursa veya Türkiye'ye gelirse hadi satın aldık diyelim. bunun gece önünü daha iyi görmeye faydası olur mu? yoksa sadece karşıdan gelenin seni daha iyi görmesine mi yarar?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kdzli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Bw's100'den X-max 250 & Suzuki TR50

LED Daytime Running Lamp (DRL)

resmin kaynağı burası arkadaşlar.ilgimizi çekecek güzel ürünler var ama sadece resim olarak,bilen getiren varsa takalım görelim.

http://superbrightleds.com/festoon.html

burda ki linkte de teknik özellikleri görebiliriz.H3-WHP9 modeli 65mA akım çekerek 360 derecelik alana 40 lümen ve 8000K değerinde ışık verebiliyormuş ki bu birçok sis lambasında kullanılan H3 kılıfındadır.

http://superbrightleds.com/specs/H3_11-WHP.htm

·sevgi eylem ister·

Motosikleti
    Honda Forza 250
    kdzli, teşekkürler arkadaş. ilginç ürünler. bazı ürünlerde 1 Watt yazıyor. 1 Wat ile benim ön far kadar aydınlatıyorsa ne güzel bir olur. tadından yenmez valla. yalnız ısı değeri 8000 K. buda bizim plastik aksamlı farları eritirmi acaba?

jackaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    caponord etv1000-simson schwalbe-yamaha wr125r
    arkadaslar ben cometıme 8000k xenon taktırdım ısı pekbı etkı dııl yanı erıtme sozkonusu dııl verdıgı ısıgı gormelısınız fark edılmemenız ımkansız bırkac yerde arastırdım en uygun fıyatı balmumcuda kuzel motorda buldum 200ytl montaj harıc fıyatı montajına da 20ytl verdım kuzey motora gıttıgınızde kaan tavsıye ettı dersenız ufak bır ındırım de yapabılırler tavsıye ederım ayrıyetten akuyede bır zararı olmadı
    bır kursun kaleme benzer hayat tek eksıgı sılgıdır

kdzli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Bw's100'den X-max 250 & Suzuki TR50
    mehmethan
    kdzli, teşekkürler arkadaş. ilginç ürünler. bazı ürünlerde 1 Watt yazıyor. 1 Wat ile benim ön far kadar aydınlatıyorsa ne güzel bir olur. tadından yenmez valla. yalnız ısı değeri 8000 K. buda bizim plastik aksamlı farları eritirmi acaba?
    8000 K derken bunu ısı olarak yorumlamayın,8000 Kelvin 7726.85 Santigrat derece yapar ki far değil motor bile erir.İma edilen renk tonu yani beyaz ışığın parlaklık derecesi.bi beyaz vardır bide bembeyaz.
    ·sevgi eylem ister·

Motosikleti
    Honda Forza 250
    xenon ampül alırken genelde formlarda "6000 K'dan fazlasını almayın" deniyor. farın çok ısnması, sisli havalarda fazla ışıktan meydana gelebilecek duvar etkisi vs. neden olarak gösteriliyor. bu ledlerin hepsinde 8000 K yazıyor. acaba bu durum bir sorun çıkarır mı?

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    Alıntı mehmethan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim Honda Activa 100cc.nin Elektirik Sistemi degerleri aşağıdaki fotoğrafta var. Ön aydınlatmanın daha güçlü olmasını istiyorum. Aşagıdaki bilgiler ışığında bana ne önerirsiniz.
    arkadaşlar daha önce konu acıldığı için burdan devam etmek istedim benim activa mıın da kısa hüzmeli farları yetersiz geliyor çözüm nedir bilen arkadaslar yardımcı olursa sevinirim ...
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

ReBeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    200 GY Enduro
    bende bu konudan muzdaribim. bir arkadaş led demiş. power ledler ile yapılabilir ama sürücü katı ve mercek derken tanesi 20-30 lirayı buluyor. 5 tane 5 watt powerled ile olur ama maliyeti en az 150lira olur onu geçin mercekleri ayarlamak zor. ama ben sinyalleri stop ve fren ışığını lede çevirerek güç kazanacam. eğer alternatör beslemesi yetiyorsa ve aküden yemiyorsa bunlar aynı anda çalıştığında 2x10 w sinyal/ 20w, stop 5+21/ 26 watt. ortalama (dirençler ile) 6 wattı harcasak hi yoksa elimize 300 watt kalıyor. bu hesaba göre 55w alpül sorunsuz çalışır. yarın multimetre ile güç tüketimini ölçecem birde alternatör gücünü bilsem çok güzel olacak.

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben kullanıyorum, kaç watt olduklarını unuttum ama sorun olmuyor hiç, dandik bi aküm olmasına rağmen
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı

Alıntı ReBeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende bu konudan muzdaribim. bir arkadaş led demiş. power ledler ile yapılabilir ama sürücü katı ve mercek derken tanesi 20-30 lirayı buluyor. 5 tane 5 watt powerled ile olur ama maliyeti en az 150lira olur onu geçin mercekleri ayarlamak zor. ama ben sinyalleri stop ve fren ışığını lede çevirerek güç kazanacam. eğer alternatör beslemesi yetiyorsa ve aküden yemiyorsa bunlar aynı anda çalıştığında 2x10 w sinyal/ 20w, stop 5+21/ 26 watt. ortalama (dirençler ile) 6 wattı harcasak hi yoksa elimize 300 watt kalıyor. bu hesaba göre 55w alpül sorunsuz çalışır. yarın multimetre ile güç tüketimini ölçecem birde alternatör gücünü bilsem çok güzel olacak.
    125 cc lerin alternatoru 150-200 watt arasında üretiyor. sinyallerin led olması bir şey kazandırmaz sinyal ampülleri zaten 5 watt yada 10 watt.

Motosikleti
    200 GY Enduro
    Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    125 cc lerin alternatoru 150-200 watt arasında üretiyor. sinyallerin led olması bir şey kazandırmaz sinyal ampülleri zaten 5 watt yada 10 watt.
    ampuller 10 watt. 850 miliamper. bir sinyal yerine 40 miliamperlik 4 parlak sarı led yeterli oluyor, hatta aynı ışığı veriyor. 80 miliamperde 1 watt dirence ayırırsak ortalama 250 miliamper 2 ampul aynı anda 20 watt harcarken bu 6 watt harcayacak hem patlamayan hemde 14 watt daha az harcayan sinyale sahip olacaksınız. ama burda bir husus var eğer sinyal rölesi çinlilerde ısıl olduğundan biraz el becerisi ile 1-2 liraya ne555 gibi entegre ile basit led sürücü devresi yapılabilir (hatta bazı elektronikçilerde kit olarak 3-4 liraya var 2 tane alınıp yapılabilir) stoplarda is daha basit orada ise kazanç gece aydınlatmasınd az olsada şık olur ve fren lambasından ise en az 15 watt kazanılabilir. motor dsizaynında bir miktar tollerans olduğunu da varsayarsak çok rahat, alternetö yormadan 55watt takılabilir. ha bilemem çinli gece anlık ihtiyacı 250w olan motosiklete 200w alternatör koyduysa birşey diyemem. hoş 3 senede 7 ay yattığı için birkez şarja verdim, elektrikçi aküyü düşürüp elektrodu kırdı. ve o sebeple değiştirdim. hiç akü problemim olmadı.

ampuller 10 watt. 850 miliamper. bir sinyal yerine 40 miliamperlik 4 parlak sarı led yeterli oluyor, hatta aynı ışığı veriyor. 80 miliamperde 1 watt dirence ayırırsak ortalama 250 miliamper 2 ampul aynı anda 20 watt harcarken bu 6 watt harcayacak hem patlamayan hemde 14 watt daha az harcayan sinyale sahip olacaksınız. ama burda bir husus var eğer sinyal rölesi çinlilerde ısıl olduğundan biraz el becerisi ile 1-2 liraya ne555 gibi entegre ile basit led sürücü devresi yapılabilir (hatta bazı elektronikçilerde kit olarak 3-4 liraya var 2 tane alınıp yapılabilir) stoplarda is daha basit orada ise kazanç gece aydınlatmasınd az olsada şık olur ve fren lambasından ise en az 15 watt kazanılabilir. motor dsizaynında bir miktar tollerans olduğunu da varsayarsak çok rahat, alternetö yormadan 55watt takılabilir. ha bilemem çinli gece anlık ihtiyacı 250w olan motosiklete 200w alternatör koyduysa birşey diyemem. hoş 3 senede 7 ay yattığı için birkez şarja verdim, elektrikçi aküyü düşürüp elektrodu kırdı. ve o sebeple değiştirdim. hiç akü problemim olmadı.
    ne 555 e hiç gerek yok al bi tane flaşör 5 liraya elektronik sürmelilerden işin tamamdır.
    alternator olayından da aprillia rs 125 10000 devirde 180 watt üretiyor. 250 watt tüketim olursa aküden boşaltır

Motosikleti
    200 GY Enduro
    alternatör tüm ihtiyaçlarını karşılordur diye düşünüyorum. 555 işine gelince evde okadar çok multivibratör, stable/astable timer entegre varki onlarsız düşünemiyorum uğraşmak istemeyen dediğiniz gibi de yapabilir. yarın ilk iş güç tüketimini ölçecem motosikletin. ancak herhangi bir parça kataloğu ve doğru düzdün servis manuallei olmadığından alternatör gücünü bilemiyorum. onu bilsek birşeyler yapılabilir. aslında 35-40 $ mertebesinde ebayde xenon kitler var. ptt ile shippingi de eklersek ortalama 65-70 $ a bir xenon kit de alınabilir yurtdışından.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HID-B...RCHQ3aUSQ3a101

alternatör tüm ihtiyaçlarını karşılordur diye düşünüyorum. 555 işine gelince evde okadar çok multivibratör, stable/astable timer entegre varki onlarsız düşünemiyorum uğraşmak istemeyen dediğiniz gibi de yapabilir. yarın ilk iş güç tüketimini ölçecem motosikletin. ancak herhangi bir parça kataloğu ve doğru düzdün servis manuallei olmadığından alternatör gücünü bilemiyorum. onu bilsek birşeyler yapılabilir. aslında 35-40 $ mertebesinde ebayde xenon kitler var. ptt ile shippingi de eklersek ortalama 65-70 $ a bir xenon kit de alınabilir yurtdışından.

ben daha dün h4 xenon aldım 40 dolara.ebaydan. shipping dahil. balast da slim balast bobinsiz. aslında led far alacaktım 900 lümen 55 watt far aydınlatmasında 10watt yiyor. ama olmadı . ellerinde kalmamış 2 hafta boşuna bekledim led far için

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:48 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:46 AM ----------

senin verdiğin link çok pahalı balast ta eski tip istersen link atayım ona bak

hercul3367 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha xt660r innova 125
    dostlar xt660r motora ucuz çözüm aydınlatma ne önerirsiniz...
    Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
    Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
    http://gezginpardus.blogcu.com/

Motosikleti
    200 GY Enduro
    ben daha dün h4 xenon aldım 40 dolara.ebaydan. shipping dahil. balast da slim balast bobinsiz. aslında led far alacaktım 900 lümen 55 watt far aydınlatmasında 10watt yiyor. ama olmadı . ellerinde kalmamış 2 hafta boşuna bekledim led far için

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:48 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:46 AM ----------

senin verdiğin link çok pahalı balast ta eski tip istersen link atayım ona bak
    çok iyi olur. kaç günde geldi? birde mercek işi ne olacak? led lamba demişsiniz yukarıda belirtilen gibi birkaç power led ile yapılmış halde mi yoksa tek çok güçlü led mi? xenon da bana uyar ama birr arkadaşım arabasına (96 corolla) taktırdı xenon kit ama ışık çok dağılıyordu ve yeterli aydınlatma yapmıyordu. sonra tanesi 100 dolardan mercek taktırmak zorunda kaldı. birde kısa uzun işi nasıl olacak?

çok iyi olur. kaç günde geldi? birde mercek işi ne olacak? led lamba demişsiniz yukarıda belirtilen gibi birkaç power led ile yapılmış halde mi yoksa tek çok güçlü led mi? xenon da bana uyar ama birr arkadaşım arabasına (96 corolla) taktırdı xenon kit ama ışık çok dağılıyordu ve yeterli aydınlatma yapmıyordu. sonra tanesi 100 dolardan mercek taktırmak zorunda kaldı. birde kısa uzun işi nasıl olacak?
    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eB...K%3AMEWNX%3AIT

bu linktekini aldım hem uzun hem kısa. uzunlar akkor

daha gelmedi yeni aldım. led de far kadar yanıyor fakat montaj sorun olacak gibiydi zaten backordered yazmışlar salladılar 20 gün led için. led 20 gün sonra ellerinde olacakmış. ben de bekleyemedim xenon aldım

sis farı aldım o daha yatıyor ledler gelmediği için . sis farına xenon alırsan bu resimdeki h3 ampül kullanıyor

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eB...K%3AMEWNX%3AIT

bu linktekini aldım hem uzun hem kısa. uzunlar akkor

daha gelmedi yeni aldım. led de far kadar yanıyor fakat montaj sorun olacak gibiydi zaten backordered yazmışlar salladılar 20 gün led için. led 20 gün sonra ellerinde olacakmış. ben de bekleyemedim xenon aldım

sis farı aldım o daha yatıyor ledler gelmediği için . sis farına xenon alırsan bu resimdeki h3 ampül kullanıyor
    xenon için an az akü değerleri nasıl olmalı ben activam da kullanabilir miyim
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

Alıntı mondial50tt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    xenon için an az akü değerleri nasıl olmalı ben activam da kullanabilir miyim
    kullanırsın sorun olmaz . benim aldığım xenon 35 watt lık tı. eski ampülüm de 35 watt yani değişen bir şey olmayacak.

fakat gündüzleri de sürekli açık olursa akün giderek zayıflayabilir.

Nipp10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    91 Honda CG 125
    Motorun alternatörü projektörü bile yakacak güçtedir. Bu akımı konjektör denen bir cihaz sınırlar. siz ne kadar akım çekerseniz konjektör o kadar akım geçirecek akünün bitmemesini sağlayacaktır. 10 ampere kadar dayanır çoğu konjektör. Aşırı ısınmadıkça sorun teşkil etmez. Ve bir adet H4 ü çalıştırabilir rahatça. Mesele plastil olan far çanağı erir mi erimez mi? Ayrıca 60 W H4 kullanırsanız aküden direkt bir artı uç çekerek far bundan beslemeniz ve far rölessi kullanmanız sağlıklı olur. (Tecrübelerle sabittir.)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler