SYM Wolf 250 - Motor Kısmından Gelen Ses Yardım
Reklamlar
-
Merhabalar,
2013 model SYM wolf 250 sahibiyim. motosikletimde yaklaşık 4-5 aydır olan bir ses var. motor kısmından geliyor ve çalıştırdıktan yaklaşık 4-5 dakika sonra gelmeye başlıyor. bir kaç tamirciye gösterdim. birisi, egzantirik'ten bahsetti, birisi krank boşluğundan bahsetti, birisi subap ayarlarından bahsetti. 3 tamircinin üçü de farklı tespit yaptı bende hangine inanacağımı şaşırdım. videoyu aşağıya ekliyorum.
tecrübeli arkadaş, abi, kardeş yorumlarını ve yapmamız gereken müdahale önerilerini bekliyorum.
bu arada motorun performansında hiçbir kayıp yok sadece bu ses benim sinirlerimi oynatıyor. ayrıca gaz açınca bu sesi çok az duyuyorum.
Reklamlar
-
Motorunuz kaç km.de ve hangi şehirdesiniz?
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Motorunuz kaç km.de ve hangi şehirdesiniz?
60000km Manisa' dayım Hocam.
-
Moderatör
Subaplar vuruyor gibi sanki, dolayısıyla subap diyen usta ile eksantirik diyen usta haklı olabilirler.
-
Conexantt adlı üyeden alıntı
60000km Manisa' dayım Hocam.
İstanbul ya da Antalya'da olsaydınız size motorun dilinden anlayan iyi birer usta tavsiye ederdim. Bana da subaplardanmış gibi geldi. 48.000'deyken benim motordan da çalıştığında dikiş makinesi gibi ses geliyordu, subap ayarı yaptırmıştım. Sizin sıkıntınız ondan mıdır emin değilim.
-
Ses bloktan mı geliyor emin miyiz? Sanki plastik bir aksam vuruyormuş gibi. Bloktansa ses eğer supaptan olacağını pek sanmıyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla subap sesi bozuk parayı demire vurma sesine benziyor.
-
Bafrali adlı üyeden alıntı
Ses bloktan mı geliyor emin miyiz? Sanki plastik bir aksam vuruyormuş gibi. Bloktansa ses eğer supaptan olacağını pek sanmıyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla subap sesi bozuk parayı demire vurma sesine benziyor.
Bloktan değil. Silindir - üst kapak gibi bir yerden geliyor. Motorun devri ile vuruş sesi hızlanıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:48 ----------
İstanbul ya da Antalya'da olsaydınız size motorun dilinden anlayan iyi birer usta tavsiye ederdim. Bana da subaplardanmış gibi geldi. 48.000'deyken benim motordan da çalıştığında dikiş makinesi gibi ses geliyordu, subap ayarı yaptırmıştım. Sizin sıkıntınız ondan mıdır emin değilim.
Çok teşekkürler. Subap ayarı sonrası tekrar bakacağım sanırım.
-
Subap ayarı sonrasında Akhisar'dan Manisa'ya dönüşte yolda motorsiklet stop etti gaz yemedi. Durdum marşa bastım. Marş boşa dönüyordu. Servisi aradım geldi çekici ile götürdük. Ertesi gün makineyi açtığımızda egzantirik milinin kırıldığını ve bunun sonucunda da subapların saçmalayarak silindire piston vurup heryeri darmadağın ettiğini gördük. Şuan serviste silindir, piston, segman, egzantirik mili zinciri dişlisi subapları hepsi değişiyor.
-
Subap ayarı sonrasında Akhisar'dan Manisa'ya dönüşte yolda motorsiklet stop etti gaz yemedi. Durdum marşa bastım. Marş boşa dönüyordu. Servisi aradım geldi çekici ile götürdük. Ertesi gün makineyi açtığımızda egzantirik milinin kırıldığını ve bunun sonucunda da subapların saçmalayarak silindire piston vurup heryeri darmadağın ettiğini gördük. Şuan serviste silindir, piston, segman, egzantirik mili zinciri dişlisi subapları hepsi değişiyor.
Geçmiş olsun ne kadar tuttu masraf. Bu motoru düşünüyorum maazallah bizim de böyle bir şey başımıza gelirse neyle karşılaşırız öğrenmek istiyorum.
-
-
Geçmiş olsun. Parçaları bulabilmiş olmanız sevindirici.
-
yurekli_emin adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun ne kadar tuttu masraf. Bu motoru düşünüyorum maazallah bizim de böyle bir şey başımıza gelirse neyle karşılaşırız öğrenmek istiyorum.
daha anahtar değmemiştir bayramdan sonra yaparlar..
-
yurekli_emin adlı üyeden alıntı
3500-4000₺ arası dedi servis. Belli bir miktarını verdim. Teslim alırken kalanını vereceğim bakalım net olarak o zaman belli olur .
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:59 ----------
Geçmiş olsun
Çok saolsun hocam
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:00 ----------
emenyasin adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun. Parçaları bulabilmiş olmanız sevindirici.
Çok saolun. Bulmuşlardır herhalde )
-
3500-4000₺ bana mı çok geldi yoksa SYM markası için normal fiyatlar mı ?
SYM parça fiyatları pahalı mı bu kadar ?
-
schnitzel_34 adlı üyeden alıntı
daha anahtar değmemiştir
bayramdan sonra yaparlar..
Bende öyle düşünüyorum ))))
-
3500-4000₺ arası dedi servis. Belli bir miktarını verdim. Teslim alırken kalanını vereceğim bakalım net olarak o zaman belli olur
.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:59 ----------
Çok saolsun hocam
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:00 ----------
Çok saolun. Bulmuşlardır herhalde
)
Off baya bir fazlaymış geçmiş olsun.
-
Çok geçmiş olsun, inşallah sıfır gibi olur. Mahsuru yoksa bir iki şey sormak istiyorum. Kaç km.dir sizde motosiklet? Evveliyati nasıldı motorun? Dikkat etmedim ya da benden önce ihmal etmişler dediğiniz bir durum var mıdır?
-
Memcoş48 adlı üyeden alıntı
Çok geçmiş olsun, inşallah sıfır gibi olur. Mahsuru yoksa bir iki şey sormak istiyorum. Kaç km.dir sizde motosiklet? Evveliyati nasıldı motorun? Dikkat etmedim ya da benden önce ihmal etmişler dediğiniz bir durum var mıdır?
8000 km ben kullandım. Aldığımda tıkır tıkır Dı. Açıkçası servise sordum bu neden olur diye o da net bişi söyleyemedi. Tek söyleyebileceğim motor kısmından ses geliyorsa subap ayarı vs. servisten başka hiç bir yere gitmeyin. Eline anahtarı alan ustayım diye dolaşıyor.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)