Bu konuyu gene 2-3 sene önce ben açmıştım yanlış hatırlamıyorsam.
Bu resimdeki plakalığı 2 senedir kullanıyorum , manual olarak vida gevşetip sıkmak suretiyle katlanabiliyor.Uzun yolda kapatıyorum gazlıyorum , yalan söylemeye gerek yok , şehiriçindede bunu kullanmam gerek.
Bunların elektronik olanları yurtdışında mevcut zaten.
Konumuza gelelim ; bu plakalığı , bu tarz katlanır plakaları veya genel anlamda otomatik katlanan plaka nasıl yapabiliriz ?
Eskiden şöyle bir sistemden bahsetmişlerdi , 2 adet tel ve 1 yay entegre ediliyor kullanıcının yayı çekip bırakması gibi bişeyler ile yönetilebiliyordu yarı manual olarak.Bende bu tarz birşey soruyorum.
En basit haliyle bir kullanıcı bunu nasıl yapabilir , hali hazırda katlanır plakalığımda varken buna nasıl yay bağlarım nasıl tel falan o sistemi yaparım, yada başka bir öneriniz varmıdır.
Konunun insani , hukuki , vicdani hiçbir boyutunu konuşmaya niyetim yok , seven sevmeyen cahilce bulan olabilir tercih meselesi.
Herkese saygılar.
Bazı şeyler paylaşılmaz. Bunu burda böyle dillendirerek anlatırsan bu böyle yayılır da yayılır trafik ekiplerinin özel ilgi alanına girmeye başlar ondan sonra 'yardımlaşma' maksadıyla açılmış olan konu bizlere ekstra külfet olarak geri döner. Gerek yok böyle şeylere, bence.
Aslında bu basit bir düzenek. Yasal olmadığı için sana bununla ilgili herhangibir fikir vermeyi uygun bulmuyorum. Sen nekadar iyi niyetli olsanda kanunlar niyete bakmaz.
Konuyu Yanlış yere Açmış Olabilirim. Adam Bunu Nasıl Yapmış. RC servo mu Kullanmış.
devre kartının üzerinde entegre var o kodlanarak servo belirli süreler çalıştırılıyor. aslında mantığı çok basit yazsan yazsan en fazla 20 satır kod lazım
aaaaa aynı uzaktan kumandalı arabanın (RC) motoru gibi sağ sol yapıp aşağı yukarı yapar gibi. servo motor bkn: aliexpress . Birde bu RC lerin benzinlileri var onlardan alacam bir gün
Aslında bizim amca oğlundada fıtık varda , neyse gerçi fıtık , kaynımdada var.
iki Türk bir alman bir ingiliz yolda çıkmışlar , hepsi Düşmüş ölmüş Bir Türk'ler sağ kalmış
pic-c ile yapılabilir.
devre kartının üzerinde entegre var o kodlanarak servo belirli süreler çalıştırılıyor. aslında mantığı çok basit yazsan yazsan en fazla 20 satır kod lazım
Geçenlerde gördüm bir paketçi arkadaş, dolap kapağı menteşelerinden katlanır plakalık yapmış, menteşe yaylı olduğundan sadece açık ve kapalı konumda duruyo yolda zıplayıp durmaz plaka.
Konu "manuel" olarak nasıl yaparız diye açılmış ama görünen o ki merak genelde elektronik sistemler üzerine
Kapı menteşesi iyiymiş, ona bir de sert tel yada çucuk gibi bişey bağlayıp diğer ucunu da elimizle uzanabileceğimiz, arka yolcu ayaklıklarının oraya tutturursak olur gibi...
Konu "manuel" olarak nasıl yaparız diye açılmış ama görünen o ki merak genelde elektronik sistemler üzerine
Kapı menteşesi iyiymiş, ona bir de sert tel yada çucuk gibi bişey bağlayıp diğer ucunu da elimizle uzanabileceğimiz, arka yolcu ayaklıklarının oraya tutturursak olur gibi...
vitesli bisikletlerin vites değiştirme kolları tam bu işe yarar bence. ac kapa olarak
cem_bloodz adlı üyeden alıntı
peki bu katlanır plakalık dediğimiz şeyi ybrye monte etmek için arka çamurluğu söküyomuyuz?
plakanın katlanabilmesi için arkasının bos olması lazım
sırtı çamurlukta olursa varken gariban plaka nereye gidecek
plakanın katlanabilmesi için arkasının bos olması lazım
sırtı çamurlukta olursa varken gariban plaka nereye gidecek
abi anlatamadım ben demek istediğimi orjinal arka çamurluğu(sinyalleri tutan parça falan dahil) arka kuyruğun hizasında kessem eski çamurluğa vidalasam olur mu yani
Konu hortlamış sahibi geldi hemen )))
Evet bencede pahalıymış , ayrıca merak edenlere yurtdışında "motorcycle plate hide away,"motorized plate hide","bike plate hide" gibi benzer terimlerle karşınıza çıkar.Elektronik pek değişmiyor yurtdışında genelde fiyatlar hep aynı yani bunun gibi pahalı, hangi siteden getirmişler ucuzmu esasında merak ettim aslında neyse.
Centiko'nun bahsettiği şekilde nasıl oluyor az anlatırmısınız ?