Bahçeye iniş için rampa veya asansör projesi
Reklamlar
-
Reklamlar
-
-
hani araba servislerinde olur ya hidrolik karşılıklı 2 direk direklerinde v şeklinde hareketli bacakları vardır 2 taraftan aracın altına alıp hidroliği kaldırır. onun tek direk olduğunu düşünüyorum ve V şeklindeki bacağın üstünede bir sac kaynatayım diyorum. acaba olur mu?
-
-
Hidrolik pompa ve 1 metre stroklu bir hidrolik pistona ayıracak paranız varsa zincir-dişli tertibatıyla 2 metre yükseğe kaldırabilen çok güzel bir hidrolik platform yapabilirsiniz. Asansörün raylarını I profilden, platformu rayda tutacak tekerleri de transpalet tekerlerinden yaparsınız.
-
evet işte o platform tam istediğim şey alsında..
profesyoneli resimdeki gibi, basit mantıkta yapmak için en az ne gerekir? acaba bilen var mı?
-
MBHoro adlı üyeden alıntı
Dediğiniz platform makaslı platform. 1 metreye kadar kaldırma gereken yerlerde tercih edilir genelde. Daha yükseğe kaldırmak gerekiyorsa forklift benzeri zincir-dişli tertibatı olan hidrolik asansörler kullanılır.
Şunun gibi mesela. http://www.miles.com.tr/Urun_Detay.asp?id=42
2 metrelik makaslı platform da yapılır ama hantal olur, bide yine raylarla klavuzluk sağlamalısınız platformun devrilmemesi için.
-
-
Alttan kaldırmak yerine, üstten indirebilecek bir sistem çok daha ucuza gelecektir bence. 4X4'lerdeki halat çekme sistemi ne ile çalışıyor acaba? Bence iş görür
http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=28794 Asansörünü de kendin rahatlıkla yapabilirsin... ;)
The man who knows everything chooses to know nothing...
-
Bu platformu bizim mahalledeki motorcu kendisi yaptı. Motor olarakta 'marş motoru' kullanıyor. Bende düşünmüştüm böyle sistem, çok zahmetli olduğu için kalastan rampa yaptım 5 basamak çıkartıyorum 1 metre.
-
Bende bu konu için çok düşündüm evin bodrum girişi araca uygundu fakat motorda rampa işi çok sıkıntı oluyor çok uzun ve eğiminin az olması daha iyi olur.Ben yola paralel kalın sacdan platform yaptırdım kapıyıda dışarı doğru açtırdım hiçbir problem yaşatmadı. Bu forklift makas vs sistemlerde bir motor parası olduğu için vazgeçmiştim
-
Teo23 adlı üyeden alıntı
Alttan kaldırmak yerine, üstten indirebilecek bir sistem çok daha ucuza gelecektir bence. 4X4'lerdeki halat çekme sistemi ne ile çalışıyor acaba? Bence iş görür
Bencede öyle ama binada 2 daire daha var. tam binanın önünde kocaman metal direkler hoş görünmeyebilir, bu yüzden tartışmak istemiyorum komşularla, zaten zor idare ediyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:57 ----------
TanImsIz adlı üyeden alıntı
Bu platformu bizim mahalledeki motorcu kendisi yaptı. Motor olarakta 'marş motoru' kullanıyor. Bende düşünmüştüm böyle sistem, çok zahmetli olduğu için kalastan rampa yaptım
5 basamak çıkartıyorum 1 metre.
bizim duvar pek öyle kalasla geçilecek bir yükseklikte değil :( rampa da bile düşünüyorum baya bi uzun yapmam lazımki, ıslak olur birşey olur kayarsam düşüersem motorda üstüme düşerse zaten sonu belli..
-
Heralde motoru istinat duvarından indireceksiniz, benim dediğim gibi bir sistemde platformun sokaktan görünen hiç bir parçası olmayacak. Duvarın dibine yerleştirilen 2 tane 2 metrelik demir profil ve 1 metrelik bir pistondan başka yüksek bir parçası da olmayacak. Komşular eşya taşımak istediğinde kullandırtırsanız rahatsız olacaklarını sanmam
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Heralde motoru istinat duvarından indireceksiniz, benim dediğim gibi bir sistemde platformun sokaktan görünen hiç bir parçası olmayacak. Duvarın dibine yerleştirilen 2 tane 2 metrelik demir profil ve 1 metrelik bir pistondan başka yüksek bir parçası da olmayacak. Komşular eşya taşımak istediğinde kullandırtırsanız rahatsız olacaklarını sanmam
zaman ayırdığınız için özellikle teşekkür ederim
evet dediğiniz mantıklı. kafamda canlanıyor. peki o hidroliğin fiyatı nedir bilginiz var mı? 2.eli olur mu? çıkma bulunur mu?
-
Kardeş o zaman en güzeli bir araç çekici ile anlaşacaksın, 50'ye 100'e indiriverecek...
The man who knows everything chooses to know nothing...
-
Hidrolik pompayı 500-1000 lira arası bi fiyata alırsınız az kullanılmışını diye tahmin ediyorum. Pistonu sıfır almak gerekebilir. Zinciri dişlisi demiri boyası falan işçilik hariç 2000 liraya halledilebilir iyi araştırılırsa. Bide hidrolik pompa dediğim bi güç ünitesi şeklinde olmalı, pompa motor yağ deposu ve valfler.
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Burakcim simdi geldim eve yeni gordum konuyu bana yarina kadar musade ver hem resimli cizimli anlatayim hem ucuz olacak hem guvenilir saglam olacak hemde islevsel olacak simdi uyku saatine. denk geldin bu gece neler yapilabilir dusuneyim ama mengunun soyledigi cok mantikli geldi banada diger uygulamalar da guzel lakin biraz kulfetli olur gibime geliyor sen yerin tam olarak resmini cek yukseklik 220 cm bakicaz caresine butce onemli degil dersen sinan er in paylastigida. olabilir ama minimum maliyetle maxsimum is cikarmak lazim bu gece senin icin saksiyi calistiracagimdan kuskun olmasin ama su an mesaj bile yazamayacak kadar bitkinim .
ama soyledigim malzemeleri dusun 1 adet tekne ceken manuel cekek. 20-30 metre kadar 1 cmlik yada biraz incesi olabilir celik halat 4 adet kayar kapi tekerlegi en az 2 mm et kalinliginda 80*80 olabilir 3 yada 4 boy perofil en az 2 mm et kalinliginda 1 tabaka sac. yine aklima gelmeyen makara sistemi vs.
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
elektrik motor pompa maliyetli olursa...zincirli calaskayı da planlara dahil edebilirsiniz...
4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...
-
piyanist_irf adlı üyeden alıntı
Burakcim simdi geldim eve yeni gordum konuyu bana yarina kadar musade ver hem resimli cizimli anlatayim
hem ucuz olacak hem guvenilir saglam olacak hemde islevsel olacak simdi uyku saatine. denk geldin bu gece neler yapilabilir dusuneyim ama mengunun soyledigi cok mantikli geldi banada diger uygulamalar da guzel lakin biraz kulfetli olur gibime geliyor sen yerin tam olarak resmini cek yukseklik 220 cm bakicaz caresine butce onemli degil dersen sinan er in paylastigida. olabilir ama minimum maliyetle maxsimum is cikarmak lazim bu gece senin icin saksiyi calistiracagimdan kuskun olmasin ama su an mesaj bile yazamayacak kadar bitkinim .
ama soyledigim malzemeleri dusun 1 adet tekne ceken manuel cekek. 20-30 metre kadar 1 cmlik yada biraz incesi olabilir celik halat 4 adet kayar kapi tekerlegi en az 2 mm et kalinliginda 80*80 olabilir 3 yada 4 boy perofil en az 2 mm et kalinliginda 1 tabaka sac. yine aklima gelmeyen makara sistemi vs.
Biliyordum irfan abimin yetisecegini 200 - 300harcayabilirim ama hidrolik isi oyle 1000 tllere cikacaksa yapamam
-
Özürlülerin balkona çıkmak için yaptırdığı asansörler var. Üst tarafı da motoru örtecek genişlikte olsa, asansörde içine girecek tabii.. Uzaktan kumanda ile kaldır yukarı, unut gitsin..
Ben de bi proce çizeyim bakayımmm..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)