suzuki inozuma arka çanta aparatı yapımı
Reklamlar
-
Kocaeli İl Temsilcisi
tüm mt camiasına her zaman olduğu gibi bus eferde saygı sevgi ve selamlarımı sunuyorum
arkadaşlar biliyorsunuz suzuki 250 cc segmentinde 6 vites su soğutmalı enjeksiyonlu vs. güzel bir makina çıkardı , ön siparişli olarak önceden öedeme yapma yolu ile ilk parti motosikletler sahiplerine verildi , bunlardan biride sevgili serdar ağabeyim (motoseyyah)
şahsım adına çok merak ediyor olmama karşın hem serdar abiyi ziyaret hemde yeni yakışıklısını test ve yakından görme bahanesiyle gitmek istesemde bir türlü kısmet nasip olmadı , lakin serdar ağabeyim daha önceki motosikletindede arka çantanın konforuna ve işlevselliğine alışık olduğu için arka çantasız çok rahatsız olmuş , çanta aparatı almak için , yapılabilecek , bakılabilecek her tarafa bakmış , arka çantayı bağlayacak ama motorun orjinal arka aliminyum tutamağı kesinlikle çanta yada başka bir amaçla kullanıma müsade vermemekte ,
işin içinden çıkamayacağını anlayınca son çare beni arayıp bilgi alma ve akıl danışma şeklinde sıkıntısını beyan etti , hatta dahada ileriye giderek çanta için aparat yapacak birini tanıyıp tanımadığımı sordu hemde bana
tabiki benim yapabileceğimden şüphesi olmadığını biliyorum lakin gece çalışıp gündüz uyuyor olduğumu bildiği ve bu sebepten beni rahatsız etmek istemediği düşüncesi olduğundan adım gibi eminim
dedim abi sen getir motoru araya bir kaç gün yağmur girdiysede kısmete hava açtı ve serdar ağabeyim motoru getirdi , allahım one endam one yakışıklılık her yerinden resmen kalite süzülüyor motorun bir sürü ince hesaplamalar ve yapılabilecekler hakkında istişahare ettikten sonra serdar ağabeyimle doğruca izmit yuvacık hurdalığının yolunu tutuyoruz istersenz gerisini resimlerle anlatayım
bu arada ihtiyaç sahibi arkadaşlarıma suzuki inozuma için arka çanta bağlama aparatı yapabilirim , ilgilenen arkadaşlar buradan irtibata geçebilirler,
son olarak yorum yazan yazmayan tüm gönül dostlarına teşekkür ediyor kazasız sürüşler diliyorum , yolunuzda açık olsun farınızda
o motor senin bu motor benim altını üstüne getiriyorum hurdalığın kafamdaki proje kısmi olarak kendim yapmak, kısmi olarak başka parça kullanmak aslında tabiki tamamını kendimde yapabilirdim ama nihayetinde inozumaya yakışır bir aparat olmalı , at sırtına kelebek konmuş gibi durduktan sonra işin pekte ehemmiyeti yok benim için hem yakışacak, hem elle yapılacak hemde sağlam olacak , en önemlisi orjinal olacak yada orjinal gibi duracak çok şey istiyorum değilmi ?
tamda bu anlattığım aşamada bir atasözü geliyor aklıma , herkez kaşık yapar ama sapını beceremez , bu arada o gün birde honda scooter çarptı gözüme kazayla karışık onuda aldık, arada onuda kaynatırım sonraki resimlere geçiyorum
buda kazara o gün aldığımız honda scooter 3450 km de kaza yapıp perte çıkmış granaj namına sağlam parça kalmamış gibi bir şey ama şasi ve motor kısmını görürü görmez bu kotoru alabilirim dedim kendi kendime , eeee sonuçta bir taşla 2 kuş vuracağız hem serdar ağabeyimin işi görülecek hem benim
scooterin geleceği hakkında soru sormayın ne olacağı belli değil belki o vaziyet binerim , bir bakmışsınız pembelere boyanmış evrimleşmiş çok tatlı bir kız motosikleti olmuş , yada gokart olarak piyasaya çıkmış allah bilir ama eminimki aküyü bağladığımda pırt diye çalışacak
neyse asıl konuya dönelim
zannediyorum kafanızda bir şeyler canlanmıştır ama hep öyle elle tutacak değiliz işin asıl kısmı bundan sonra başlıyor
hummalı bir çalışmaya giriyoruz fotoğrafçımız tabiki serdar ağabeyim ,
alt bağlantı demirini 5 cm eninde 1 cm et kalınlığında malzemeden yapıyorum , ilk etapta serdar abim çok kaba ve kalın olduğunu düşünsede ilerleyen zamanlarda kullandıkça ne demek istediğimi ne yapmaya çalıştığımı anlayacağı için bildiğimden şaşmıyorum
malzemenin üzerinde ölçü alıp delik bağlantı yerlerini tespit ediyorum
tabi kıvılcım çıkartmaya bayılıyorum
il temel parçamız kısmi olarak bitti sayılır , lakin gözden kaçırdığımız ince dataylar var , ana taşıyıcı bu parça plastik kaportaya değmemeli onun için altlarına uygun buyutlarda somunla destekliyorum
tabi hali hazırda resim çekecek insan olunca detaylarda belgelenmiş oluyor fenada olmuyor hani tek başına çalışırken aklıma gelirse çekiyorum çoğu zaman ellerimin müsait olmayışı ve işten kafamı kaldıramadığım için çekemiyorum , ya iş bittikten sonra aklıma geliyor yada çay molasında
evet ana parçamız yerini bulmuş oldu tabi üzerinde bir kaç işlem daha yapılacak
sırada asıl uğraştıracak parçaların bükümü açıları ve montajları var .
yine kıvılcım çıkartalım
şu an etabın 2. aşamasında taşıyıcı kollara geldi sıra , onların ölçüsüde heryerde bulabileceğiniz (tüm demir profil satanlarda) 2 cm ye 1 cm et kalınlığında lama doğrusunu söylemem gerekirse onları bükmek zorladı biraz
gerekli yerlere kulak ve bağlantıları, yapıyorum üst aliminyum parça bu demirlerin üzerine binecek , aslında çanta tablası doğruca demirlerede bağlanabilirdi ama yukarıda bahdsettiğim kaşık olacaktı ama sapı yarım kalmış olacaktı , tüm işlemler bittikten sonra ne demek istediğimi anlayacağınızı düşünüyorum
sağlam oldumu dersiniz ? bu parçadan vinçle 160 kg lık motoru gönül rahatlığıyla kaldırabilirsiniz , hatta üzerine sizde binin derim
honda scooterdan çıkardığımız bu parça terfii etti suzukiye boya öncesi boyaya hazırlık ve zımpara faslındayım
tablayıda ayarlama yolu ile ölçü alıyorum ,
bazen vidayı taktığınız delik vidadan büyükdür ve aynı anda hem yukardan vidayı sıkmak hemde aşşağıdan somunu anahtarla tutmak zorunda aklırsınız tabi bu zor bir şey değildir , ama imal ederken bunu düşünmek sonrası için rahatlıktır (söküp takma işlemlerinde ) bazen bu gibi durumlar adamı uyuz eder 2 dakkada sıkılacak vida sizi uğraştırırda uğraştırır eliminyum parçaya diş açmak belki 30 dakikamı aldı ama montaj yaparken hem beni üzmeyecek hemde benden sonra gerekebilecek sökme takma işlemlerinde başkalarını unutmayın ki şeytan ince ayrıntıda gizlidir
tabiki vidaların uçlarına birde sonum takılacak garanti iş her zaman iyidir
ve son kat boyamızıda attık tabi diğer parçalarıda boyadım ama çekmeyi unuttum
evet resimlerin devamı yok çünki ortada yaptığım aparatı takacak bir motorda yok yağışlar dolayısı ile serdar ağabeyim gelemiyor, geldiğinde final resimlerini koyarak konuyu sonlandırırım ama o zamana kadar selametle kalın .
umarım bir nebze fikir verebilmişimdir , yorum yazan yazmayan tüm aileye teşekkür ederim.
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
Reklamlar
-
Yine imrenerek izledim Ellerine sağlık abi...
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Shrieker adlı üyeden alıntı
Yine imrenerek izledim
Ellerine sağlık abi...
teşekkür ederim denizcim sağolasın .
-
sen koca bir çılgınsın
-
Kocaeli İl Temsilcisi
-
Sen şuna katılsan herhalde suya düşmek yerine gider havalimanına inersin. http://ucusgunu.redbull.com/
-
ellerine sağlık abi her zamanki gibi döktürmüşsün gene
-
Her şeyi anlıyorum da, yenge bu durumuna ne diyor abi
-
Kocaeli İl Temsilcisi
-
cok güzel olmus irfan abi eline saglık.. takta görek
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
Kocaeli İl Temsilcisi
-
Çok hoş,işçilik herzamanki gibi 10 numara.
-
Kocaeli İl Temsilcisi
audioslave adlı üyeden alıntı
Çok hoş,işçilik herzamanki gibi 10 numara.
teşekkür ederim arkadaşım eksik olma
-
yetenek akıyor adamdan..
-
eline sağlık İrfan abi... 10 numara olmuş...
4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...
-
Çok güzel olmuş elinize sağlık
Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!
-
-
güzel ve titiz bir çalışma daha. paylaşım için teşekürler.
-
Eline sağlık abi çok güzel olmuş montaj halini nasıldır kim bilir.. emeğine sağlık
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
eline sağlık irfan...bitmişini de görürüm diye heveslenmiştim ama sonraya kalmış...nasip...sağlıcakla kal...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)