beyaz lastik tamir sıvısı
Reklamlar
-
dün son konularda lastik tamir spreyi görünce kafama takıldı.
bugün benim süper ilgisiz motosiklet parçacıma gidip konuyu danıştım.
kendisi bana aşağıdaki şişeyi verdi. ve sibop sökme için küçük bir aparat. (sağda minik)
ikisini 9 tl ye verdi. ama gene süper ilgisiz bir şekilde nasıl kullanıldığını anlatmadı.
şişenin üstünede birşeyler yazılmamış. kullanım kılavuzu falan hakgetire
anladığım bu minik sarı şeyle düz tornavida yardımıyla sibopu sökeceğiz. şişenin yarısını sibop yuvasından lastiğe boşaltacağız.
sonrada sibopu takıp , lastiğe hava basacağız.
1) doğru mu anla mışım ?
2) bu ürünü yada benzerini kullananlar yorum yapabilir mi ?
paylaşımcı ruhunuz zeval görmesin arkadaşlarım :-)
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
Reklamlar
-
en sağdaki minik aparatla sibob içini çıkarıp lastiğin içine o beyaz sıvıyı basacan.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
en sağdaki minik aparatla sibob içini çıkarıp lastiğin içine o beyaz sıvıyı basacan.
sen bizim ilgisiz parçacı olabilir misin mengu ?
hemen hemen aynı şeyleri söyledinde :-)
-
tahsins adlı üyeden alıntı
Mengu16 adlı üyeden alıntı
en net böyle açıklanır
-
o sarı parcanın ucu kesik kısmıyla lastik sibob iğnesini cıkartacaksın, kesik kısım iğneye dogru olacak, arka kısmıda pense gibi birseyle cevirerek acacaksın, sonrada acılan deliğe o beyaz sıvıdan ne kadar koyman gerekli ise koyup iğneyi yerine takıp sonra hava basacaksın, tekeri döndüreceksin ne kadar döndürmen gerektiğini bilmiyorum ama
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
teşekkürler arkadaşlar.
bir deneme yapayım yarın.
lastik patlarsa bocalamayalım.
bu arada bu sıvı tubeless lastikler için. benim lastiklerde tubeless
-
Daha ne söyleyim zor veya karmaşık bişey değil.
-
üzerin de markası ürün adı uygulama talimatı, miktarı
olmayan bişeye nasıl güveneceksin? her tekere kaç cl
basacaksın? fazla basarsan balans yaparsa al başına iş.
-
Önemli olan nokta bir tekere ne kadar konulması gerektiği. Bence o ilgisiz parçacı ustaya bir sor
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
-
slm bahsettiğiniz Joker Lastik Tamir Kiti gibi mi? sahibindende 32 tl.Benim iç lastikli yanlışlıkla sprey köpük almışım :( .. işe yaramayacağını söylediler.yanımda pompa yedek iç lastik takım taşıyorum..fakat dağın başında karanlıkta başıma gelirse köpük kullanırım mecburen belki şişirir !..?
-
schnitzel_34 adlı üyeden alıntı
slm bahsettiğiniz Joker Lastik Tamir Kiti gibi mi? sahibindende 32 tl.Benim iç lastikli yanlışlıkla sprey köpük almışım :( .. işe yaramayacağını söylediler.yanımda pompa yedek iç lastik takım taşıyorum..fakat dağın başında karanlıkta başıma gelirse köpük kullanırım mecburen belki şişirir !..?
sanmıyorum.markasız ürün. 8 tlye satılıyor.
bir şişe 2 tekere yeter dedi.
yarım şişe kullanılıyor demekki..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:00 ----------
farcob adlı üyeden alıntı
üzerin de markası ürün adı uygulama talimatı, miktarı
olmayan bişeye nasıl güveneceksin? her tekere kaç cl
basacaksın? fazla basarsan balans yaparsa al başına iş.
olurda dağın başında kalırsak diye aldım bunu. lastikçiye gidene kadar idare etsin.
-
sanmıyorum.markasız ürün. 8 tlye satılıyor.
bir şişe 2 tekere yeter dedi.
yarım şişe kullanılıyor demekki..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:00 ----------
olurda dağın başında kalırsak diye aldım bunu. lastikçiye gidene kadar idare etsin.
Bu daha ucuzmuş ozaman
http://www.feyizoglu.com/Dublex-Lastik-Tamir-Kiti_47386.html#0
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
-
olurda dağın başında kalırsak diye aldım bunu. lastikçiye gidene kadar idare etsin.[/QUOTE]
ama senin aldığın patlatmamak için yani yolda kalmassın kaliteliyse 10-15 çivi vs darbesine kadar..önceden doldurulacak..spreyler patladıktan sonra doldurulur..
-
Sıvıyı içeri dökdükten sonra balans yapmaması için uzun süre döndürmen gerekli. En güzeli işlemden sonra şöyle uzun bir gezintiye çıkmak... Sprey olanını İstanbul'da kullanmıştım, çok güzel iş görüyor. Küçük patlaklarda tamire bile gerek kalmıyor...
The man who knows everything chooses to know nothing...
-
Nalburdan tutkal alın,sulandırıp iğnesini söktüğünüz siboptan içeri dökün aynı şey Bu tip malzemelere güvenmeyin,bir işe yaramaz.En fazla tekerlek balansını bozarsınız.Tutkal olayıda şaka değil,bu ürünlerden birinin analizi sonucunda içindeki malzeme tutkal çıktı Yanınıza lastik köpüğü yada bir tamir kiti alıp çıkın yola.
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
-
Bu malzemeden aldım ve arka bagajda duruyordu, Biraz arazide sürdükten sonra bu malzeme kutusundan fırlamış ve plastik olan uç tarafı kırılmış. Bagajın içi rezil oldu tabii. Gelelim nasıl birşey olduğuna, kuruyunca elimle tutup çekerek temizledim. Bildiğimiz silikonun sıvısı galiba. Bence de lastiğin iç tarafını mahvettiğine değmez, hatta başka yerleri de kirletebilir (bagaj, çanta)... En güzeli sprey almak. Ama kullanan birisinin yorumu da çok iyi olurdu...
-
Teo23 adlı üyeden alıntı
Sıvıyı içeri dökdükten sonra balans yapmaması için uzun süre döndürmen gerekli. En güzeli işlemden sonra şöyle uzun bir gezintiye çıkmak...
Sprey olanını İstanbul'da kullanmıştım, çok güzel iş görüyor. Küçük patlaklarda tamire bile gerek kalmıyor...
hocam sprey(köpük) iç lastiklidemi kullandınız ?
-
Ha pardon yazmamışım Yok bu motor değil, abimin motorda kullanmıştım, tubeless... ;) Bu sıvı olanlar iç lastikte işe yarıyor demişti satan adam ama deneyemeden ucu kırıldı ve ortalığı mahvetti. O yüzden ben de merak ediyorum bu sıvı olan iç lastikli tekerde nasıl sonuç verir acaba?
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:54 ----------
Ve ya sprey iç lastikle kullanılırsa iş görür mü? Çünkü dağın başında kaldım bir kere ve bana çok yorucu ve pahalıya patlamıştı... Lastiğim Ankara İskitlerde patlamıştı, sevinmiştim arkadaş ne şanslıyım diye, lastikçi dolu oralar, hemen yaptırdım tabii... Neyse sıcakta bagajda tavuklar bozulmasın diye bastım gaza vardım gölete. Piknik balık derken motorun yanına gelince ne görsem arka lastik cantta... Bizim süper ustalar sağolsun lastiği takarken tornavidayı değdirmiş iç lastiğe... Kaldık mı dağ başında... İttir ittir olmuyor, benzinliğe varsam şişirsem eve kadar getirir ama dayanamadım ve bindim motora... Sağa sola ata ata vardım benzinciye. Tabii iç lastik hoşaf olmuş şişer mi... Öyle bine bine 10 km hızla bi saat gittim. Pazar akşam dokuz buçuk oldu. Lastikçiler hep kapalı. Belediye sınırlarına girdik de motoru oraya kitleyip eve dönebildim otobüsle... Ertesi gün iç lastik al, tekrar oraya var, sök lastiği değiştir, sonra lastiği takama... Benzinciden sıvı sabun bulamasam lastik takılmayacaktı. Lastikçiler açılmıştı ama o şerefsiz adam da bununla uğraşamam ben yapamam demesin mi? Canım çıktı ama eve vardım sonunda... Şimdi pompayı yanıma almadan şurdan şuraya kıpırdamam
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:13 ----------
Ondan sonra şu lafı çok sevmeye başladım: "Kurda sormuşlar boynun niye kalın diye, kendi işimi kendim yaparım demiş"
-
Teo23 adlı üyeden alıntı
Bu malzemeden aldım ve arka bagajda duruyordu, Biraz arazide sürdükten sonra bu malzeme kutusundan fırlamış ve plastik olan uç tarafı kırılmış. Bagajın içi rezil oldu tabii. Gelelim nasıl birşey olduğuna, kuruyunca elimle tutup çekerek temizledim. Bildiğimiz silikonun sıvısı galiba. Bence de lastiğin iç tarafını mahvettiğine değmez, hatta başka yerleri de kirletebilir (bagaj, çanta)... En güzeli sprey almak. Ama kullanan birisinin yorumu da çok iyi olurdu...
ben o köpük gibi sprey den aldım lastiği gerçekten tamir ediyor 10 tl lik bir şey vardı bende (ayıptır söylemesi italyan malı ) bisikletin tekeri patladı takmayı pek beceremediğim için köpüğün bir kısmı tekere bir kısmı dışarıya gitti ama biraz şişirdi en azından jant yere değmiyordu elimle götürdüm bisikletçiye hava bastı 2 ay geçti nerdeyse üzerinden hala sapasağlam duruyor ve halada şaşırıyorum tamir ettiğine :D neyse öneririm almanızı en azından yolda bırakmaz yalnız siz siz olun takarken dikkat edin benim gibi elinizi yüzünüzü köpük etmeyin :D
-
Tamam sağolasın ya... Sprey iç lastikte işe yaramaz diye duymuştum, ama işe yarıyorsa hemen alayım ben de...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)