castrol 20w-40 actevo kullanıcı yorumları
-
sürekli koruma, çalıştır ve sür. üsttede cup resmi. hmm tam benlik bi yağ dedim.
forumdaki actevo ile ilgili tüm başlıkları okudum. memnun olmayanıda var. olanıda
mineral ve orta kalite olduğu
motoru sıktığı, performansı düşürdüğü
sabahları çalıştırma problemleri yarattığı vb.
kışlık değil yazlık yağ olduğu
zibil gibi şikayet edende var.
şimdi ben bu şikayetlere rağmen bu yağı , yansanayi ybr motorlu motorumda denedim. hemde bu kış ayında. 300km dir kullanıyorum yağı. motorum 2300km de 2 aylık motor.
sabahları motoru ısıtmam. çalıştımı direk basarım. devamlı şehir içi gezerim.
ben bu yağın motoru biraz sıkmasının dışında eksiğini göremedim.
sabahları 0 derecede bile tek marşta çalışıyor.
vites geçişleri çok yumuşadı ve sessizleşti.
kalkışlardaki silkeleme gitti.
motorun sesi azaldı. rolantide okadar azaldıki stop etti zannediyorum.
ucuz 15tl litresi. riallide 13tl. sonuçta castrol.
bu yağı uzun süreli kullananlar yorumlarını yazabilir mi ?
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
Reklamlar
-
titanda bikaçkere denedim. Acayip motor kasıyor. Bidaha almadım.
-
5 para etmez castrol alacaksanız adam gibi birini alın power1 10W-40 veya 10W-50. Actevo alacağınıza aynı fiyata Opet 10W-40 benzinli araba yağı alın o bile daha iyi gelir.
-
-
içime kurt düştü. gidip bi 10-40 4t yağ alayım.
-
Bu işte biraz psikolojik etkilenmede var.
-
Abi senin motor ybr olduğu için sabahları tek marsta alıyor
Motorda kullandığım en berbat yağdı. Petrol ofisi kırmızı maxima 10w 40 daha iyi.
-
maxi97 adlı üyeden alıntı
Abi senin motor ybr olduğu için sabahları tek marsta alıyor
Motorda kullandığım en berbat yağdı. Petrol ofisi kırmızı maxima 10w 40 daha iyi.
maxi benime en son aldığım yağ maxima kırmızı 10w40. Bi şikayetim yok.
-
ya ben şu motorda bişey değişeyim. oda ona tepki versin. nerdeee
gene gittim valvoline 10-40 4t koydum.
ses arttı. vitesler de ilk günkü gibi.
ama actevo nun vitesleri rahatlattığı kesin. motor sesini bariz düşürüyor.
tabi sabahlarıda motor isteksizleşiyor.
iki ucu b.klu deynek
-
26 Aralık 2012, 21:34
bugun salcano ma bakım yaptırdım patlayan lastıgın tamırı ıcın gıttıgımde.formu sureklı takıp ettıgımden ustama dıle getırdım bu actevo yagını.bakımdan kastım sırası ıle sunlar yapıldı.motorun suanki km si;10435km. 1;oring li zincir takıldı 35 tl 2;on-arka zincir dişlisi degişti 25 tl (ybr dişlisi takıldı) 3;actevo 20-40 4t motor yagı 18tl 4;buji degisti 8 tl lastık tamiride beraber odedıgım 90 tl.konu dısına cıkmayalım.yagı degıstıkten sonra tahsının de dedıgı gıbı vites gecişleri yumusadı.motor kasıyo denıyor.ben bugun bakım sonrası 55km yol yaptım buna sahıt olmadım aksıne motorum 95-100 e gayet normal cıktı duzde.ustamın yorumuda şu oldu.abicim herkesın her konuda bı fıkrı var bızım ulkemızde.hayatında futbol oynamayan bı adma bıle ..pne hakem dıye bagırıyor macın hakemıne ben az dıyeyım sen cok anla.bak ben bu ısten ekmek yıyorum ahada bu yagı ben onerıyorum.en kucuk sıkıntın olursa ben burdayım.daha ne dıyeyım ben sana dedı ustam.yorum onun.acıkcası ben ıkna oldum.
KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR
-
26 Aralık 2012, 21:47
abi bende memnundum actevodan.
ama bi yağdan kimsemi memnun olmaz ?
yolda giderken sıkmadı. ama sabah çalışması zorluyor biraz.
genede ben çoğunluğu dinleyip actevoyu 10-40 yağla değiştim.
-
26 Aralık 2012, 21:57
Valla sabah çalışması bir, motoru aptallastirmasi iki, actevo etkisinin geçmesi için 2-3 yağ değişimi yapmak gerekliliği üç. Yoksa castrol sonuçta.
-
26 Aralık 2012, 21:58
benım ustamla tanısıklıgım 2010 dan .bugune kadar fuzili olarak 5 tl mı dahı almadı.ben kendısıne guvenıyorum.2500 km gez bu yag ıle dedı.ben kı pımpırıklı herıfın tekıyım 1200kmde bır degıstırırım bu kez 2500 km gıdıcem bakalım ne olacak.
KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR
-
26 Aralık 2012, 22:12
Yeni motosiklet kullanmaya başladığımda her 1000 km de bir en kaliteli yağı koyardım araştırırdım,gün geçtikçe,tecrübe ettikçe değişim süresi 2.000 oldu sonra 3.000 en son avrupada adamların 7-8 yada 10.000 km de bir değiştirdiğini görünce bende 6-7 bin de değiştirmeye başladım.Ve anladım ki olay tamamen psikolojik doğru numarayı aldıktan sonra a malı b malı çok farketmiyor çünkü kullandığımız commuterler karmaşık değil en basit çalışma prensibiyle orta karar devirlerde giden küçük motorlar.Ki Litrelik motorlarda dahi değişim aralığı uzundur.
"Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "
Psychedelic Gececi
-
26 Aralık 2012, 22:22
Yamalube 2100 kmde su gibi olmuştu yarı sentetik.
Castrol 3 bin kmyi devirdi, biraz az çıktı sadece. Hava filtresi mahvolmustu. Power1 on kırk. -6 derecede tek marsta alıyor.
-
26 Aralık 2012, 22:23
20w 40 hem çok kalın hemde mineral Neden castrol 13-14 liraya satsın
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
-
26 Aralık 2012, 22:41
Araba için üretilen , motorsiklet için "uygun olmadığı forumlarda defalarca dile getirilen yağ , motorsiklete iyi geliyor ,,, "motorsiklet için üretilen hemde "castrol , motorsiklete iyi gelmiyor !!! ve motoru kasıyor !! tuhaf bana kalırsa ve buna inanmak istemiyorum , hem bu kasma nasıl oluyor ? kasan motor hararet yapmaz mı ? nasıl bir kasma bu ?
" Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.
BİLGİ GÜÇTÜR
-
26 Aralık 2012, 23:02
valvoline ne birader actevo kötüdür de, adı sanı belli olmayan yağdan eminim iyidir. bir de kışın 20w40 kullanmak, üstelik ısıtmadan... motoru öldürmeye niyetlisin anlaşılan. ybrde en iyi koruma ve performansı 10w50 bir yağ verir.
Benli adlı üyeden alıntı
Araba için üretilen , motorsiklet için "uygun olmadığı forumlarda defalarca dile getirilen yağ , motorsiklete iyi geliyor ,,, "motorsiklet için üretilen hemde "castrol , motorsiklete iyi gelmiyor !!! ve motoru kasıyor !! tuhaf bana kalırsa ve buna inanmak istemiyorum , hem bu kasma nasıl oluyor ? kasan motor hararet yapmaz mı ? nasıl bir kasma bu ?
yağ pompasını zorlayarak performansı düşürür. belli devirden sonra da yağ filmi yırtılır. işte budur.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
26 Aralık 2012, 23:17
Benli adlı üyeden alıntı
ısınması artıyor. uzun yol yapıp geldiğimde 20-40 yağda motor daha fazla ısınıyor. eminim . buda biraz yorduğu, kastığı anlamına gelir.
bide sabah ilk çalıştıktan sonra stop etmeleri artıyor. rolanti tutmuyor ısınmadan. birisi actevo koyup sabah marşı dahi çevirtememişti
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:09 ----------
ozgurakman adlı üyeden alıntı
valvoline ne birader
actevo kötüdür de, adı sanı belli olmayan yağdan eminim iyidir. bir de kışın 20w40 kullanmak, üstelik ısıtmadan... motoru öldürmeye niyetlisin anlaşılan. ybrde en iyi koruma ve performansı 10w50 bir yağ verir.
yağ pompasını zorlayarak performansı düşürür. belli devirden sonra da yağ filmi yırtılır. işte budur.
sabah basmayla pek ölecek bi motor değil.
bizim motorlar ybr nin yansanayisi. parça bul ve ucuz işçilik ucuz. ben orasını burasını kurcaladım. motor keçe patlattı. yağına bakmadım. yağsız kaldı. yatak sarıp kitledi.
komple motor yaptırdım. krank piston komple değişti. hepsi 330 tl tuttu. yamaha servisinde hemde.
motor sıfırlamak ucuz bizde
-
26 Aralık 2012, 23:36
ozgurakman adlı üyeden alıntı
yani castrol de , belli bir devirden sonra , yağ filminde yırtılma oluyor ! yeni yağda yapıyor bunu öylemi ? bu arkadaşımızın motoruna kullanma klavuzunda önerilen yağ değerleri hangisidir merak ettim
tahsins adlı üyeden alıntı
ısınması artıyor. uzun yol yapıp geldiğimde 20-40 yağda motor daha fazla ısınıyor. eminim . buda biraz yorduğu, kastığı anlamına gelir.
bide sabah ilk çalıştıktan sonra stop etmeleri artıyor. rolanti tutmuyor ısınmadan. birisi actevo koyup sabah marşı dahi çevirtememişti
Kullanma klavuzunda önerilen yağ hangisidir ? sizin bu motora , ısınmanın arttığından emin olmanız için bunu ölçmek gerekmez mi ? Ben 4 çeşit yağ kullandım , benimkinde de ilk çalıştırmalarda sabahleyin , stop etmeler oluyor (Çin'linin etmiyeni varmı ? veya hangisi ?) , bu soğuklarda hepsi yapıyor ! . En son koyduğum yağ en kalını 15/50 shell , fakat marş çevirmemezlik yapmıyor ve tek marş ta çalışıyor !.
" Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.
BİLGİ GÜÇTÜR
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)