Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ani frenaj ve slalom

REKLAM ALANI

En son başıma 3 hafta önce gelmiş olan bu durum anlıktır diye düşünmüştüm öncesindede bir iki kere başıma gelmişti ama bugun kesinleştirdim çok büyük bir problemim var
    Önümdeki arabanın aniden şerit değiştirmesi ile ani frenaj yaptım herhangi bir kilitleme olmadı ama olurya ön tekere çok yüklenirsiniz öne doğru çok gittim bende neyse ve frenajı bıraktığımda 5. vites devir düştü tabi motorda ne debriyaja bastım ne gaz açtım fren yaptığım gibi bıraktım hızım 45e düştü birden slalom yaparcasına bir sağa bir sola yattı motor engel olamadım hiçbir şekilde vede yolu fıskiyeler sağolsun yıkamıştı kuru zeminden ıslak zemine o şekilde geçtim çok stresli bir andı arkamdaki arabalar sanki bilerek yapıyomuşum gibi kornaya bastılar durana kadar stres dolu bir andı anliyicağınız.

Motorum CBR 125 yeni kasa canım söz konusu bu durumdan bigün patlamadan çözmek istiyorum, bikaç yere gösterdim lastikte ve jantta ezilme yamulma varmı diye baktı sana öyle gelmiştir dedi ama bugun kesinlikle viraj yaparcasına yolun ortasında yattı motor kendiliğinden lütfen bi çözüm üretin arkadaşlar.

Şimdiden teşekkür ederim okudugunuz için.
    özgef800 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    öncelikle ani frenajı ıslak zeminde yapmak zorunda kalmışsın ve motorun arkası gezinip durmuş anladığınm kadarıyla allah korumuş...

Yazdığın şeyleri tam anlamadım motor düz yolda 70-80 veya daha hızlı düz giderken kendi kendine viraja yatar gibi yatıyor arada demişsin.
    Böyle birşeyi yapması için kazalı veya tekerleklerin eğri olması lazım

Fren diskin sıcakken ıslağa girip diskini yamultmuşsundur belki balata kasıyodur ön tekeri

Sorunun çözümü serviste. Git vidalarını kontrol ettir gevsek veya aksayan, arızalı, yamulmuş bişey varmı diye baktır . Motoruna binip bi tur atsınlar otobanda test etsinler.

İyice anlat deridini servise.. 50-100 lira hayatından değerli değilya

!Lk£® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF R25
    cumartesi günü bende ani frenaj gerektirecek bi durum yaşadım.kendi dalgınlığım ve aşırı hızım.bende bir an patlayacağım zannettim ve kaydırmadan ani bir frenaj yaptım 5-6sn civarı fakat bahsettiğin türden herhangi bir sağa sola kayma yaşamadım.dediğin olay tahminimce ancak teker kilitlenince olur.fazla da bişey söyleyemeyeceğim açıkcası..
    Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
    Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
    Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km

Teo23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -1954 BMWr25/3-Jawa Laser 250+MZ 98 125cc+MCT 250
    Bence iki tekerinde, göbek rulmanlarında sorun olabilir. Yüke binince kendini sağa sola atıyor olabilir. Ön amortisör de olabilir?? Ayrıca motor devri bu kadar düştüğüne göre frenler takılı kalıyor. Çok sakat bir durum harbiden
    The man who knows everything chooses to know nothing...

inancalio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda XL650 Transalp
    Gidon bilyalarının yataklarında aşınma, boşluk olabilir. Sağa sola ani dalma yapar. Rüzgar veya asfalttaki dalgalanmalar bile dengeyi çok kolay bozar. Hareketi geri çevirmek için normalden fazla güç harcaman gerekir. Genelde dandik ustalar motorla kısa bir test sürüşü bile yapsa anlamazlar (tecrübeyle sabit).

Teo23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -1954 BMWr25/3-Jawa Laser 250+MZ 98 125cc+MCT 250
    Gidondan kaynaklı boşluk yüzünden çok hafif şekilde dediğin olayı yaşıyorum, asvaltta ize girince hafifçe sağa ya da sola atıyor. Ama eğer sorun ondan olsaydı frenleri etkilemezdi bence?
    The man who knows everything chooses to know nothing...

reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Henüz birkaç aylık motorcuyum ancak anlattığın hikayeden yola çıkacak olursak, motor kompresyonunu kaybetmiş gibi görünüyor ve frenleri bıraktığın anda vitesin 5'te ve hızının da düşük olmasından dolayı sanki vitesi boşa almışsın gibi davranmış motor. Frenleme bitince o son anda hızlıca vitesi 3'e düşürseydin çok büyük ihtimalle bu sorunu yaşamayacaktın.
    Rampa aşağı inerken boş viteste inilmesini tavsiye etmemelerinin sebebi de bu. Motor kontrolü inanılmaz zayıflıyor.
    Ahmanamra bunu beğendi.

Ahmanamra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Allah beterinden saklasın kardeş. Dedikleri gibi servise yapış anlat derdini. İyice kontrol ettir. İlk aldığımda benimde gidon rulmanları kitlemişti allahtan yavaş gidiyordumda durdum. rulmanlar yataklar vs önemli konular aksatma. Panik fren gerçekten zor bi konu.Frenlemede ön arka oranı dengelenmeyincede ağarlık dağılımın sapıtması sayesindede sağa sola saçmalayabilir sanki motor. Bir kaç kez banada oldu. Ama benim en büyük sorunum ani frenajda vites küçültemiyorum bi kaç kez stop ettirdim motoru allahtan arkamdan gelen adam takip mesafesini koruyordu
    Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)

http://www.facebook.com/amraercan

delileoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motorunun herhangi bir sıkıntısı yok ağırlık dağılımından dolayı zaten arka lastiğe binen yük azdır sen de öne doğru yüklenince balık kuyrugu gibi motorun arkası yalpalamıs..lastiklerini piyasada satılan en kaliteli lastik ile değiştir..önünde giden araç ile arandakı mesafeyi HER ZAMAN koru..panik yapma sakin ol..ve en önemlisi MOTORUNU KONTROLLU ŞEKILDE DURAMAYACAĞI SÜRATLERDE SÜRME..

Öncelikle herkese teşekkürler ciddiye alıp cevap verdiğiniz için,

Çoğu kişi arka teker kitlemiş demiş ama öyle bir durum yok motoruma gerçekten hakimim nasıl tepki vereceğini biliyorum çoğu durumda ve bu kesinlikle arka tekerlek ile alakalı değil, tamamen ön teker ile alakalı, söylediklerinizin hepsini gidip bir bir kontrol ettiricem bugun yine başıma geldi mesela bi çukura düştüm direk ön teker yüzünden motor sağa sola çok hafif yatmalar gerçekleştirdi gidiceğim yere kadar böyle devam etti bu bende müsait bi yolda (boştu yol yani) ellerimi bıraktım ve motoru izledim resmen sağ sol ön tekerlek yapıyor artık ney ile alakalı ise hızlı değil çok yavaş ve milimlik hareketler belki ama hiç güven vermiyor insana.

Tekrar çok teşekkür ederim, bu arada @inancalio abi bende bahçeşehirdeyim oturup bi çay içmek isterim seninle

c90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 500R 2014 HONDA
    5. vites devir düştü tabi motorda ne debriyaja bastım ne gaz açtım fren yaptığım gibi bıraktım hızım 45e düştü birden slalom yaparcasına bir sağa bir sola yattı motor engel olamadım hiçbir şekilde vede yolu fıskiyeler sağolsun yıkamıştı kuru zeminden ıslak zemine o şekilde geçtim çok stresli bir andı arkamdaki arabalar sanki bilerek yapıyomuşum gibi kornaya bastılar durana kadar stres dolu bir andı anliyicağınız.
    bana göre bu yazıdan anladığım arkadaş bu makinanın yabancısı bu olayı kullanıcı hatası diye düşünüyorum bir kere bahse konu olan motor seri atak bir motor toplamda 6 vitesin olduğu düşünülürse olayında vehemetine bakılırsa bu arkadaşın problemi motoru uygun vitese düşürememiş olması motorun da konturpiede kalmasından kaynaklı
    bence arkadaş olayın vehameti ve daha önce yaşamış olduğu bir sıkıntı nedeni ile hatalı kullanım sergilemiş olabilir bu olayı birde simule ederek tekrar uygun trafik koşullarında bir
    daha denesin burada farkındalık çok önemli sonra foruma bu konuyu yazsın öyle değerlendirelim en son cümlesi bana ışık tutdu<< stres dolu anlıyacağınız>>
    KASKINI TAK ki DOSTLUĞUMUZ UZUN OLSUN
    Taşları Bağlamışlar , Köpekler Serbest
    Eşkiya Düze İnmiş , Yiğitler Derdest

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)