Elektrik tesisatı değişimi
Reklamlar
-
Motorumun elektrik tesisatına 2.5 ay önce karbüratörü değiştirirken zarar verdim, bir serviste yaptırdım ama yamalı bohça nihayetinde, 1 aydır da direksiyon sadece sola dönükken marş basıyor, düzken yada sağa dönükken marş basmıyor. Cub'un komple elektrik tesisatını satıyorlar alsam kendim takabilirmiyim ? ne kadar zordur takması ? Elektrik bilgim iyidir. Ön fara marşa basınca ön farı kapayan röle taktım bayadır kullanıyorum sorun çıkarmadı.
Reklamlar
-
orjinal tesisatı alırsan soketler aynıdır kablo renkleri aynıdır zaten kendin takarsın elektirik bilgimde var diyorsun takıldığın yer olursada elektrikçiye gidersin
-
Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.
-
Tropiksera adlı üyeden alıntı
Sanane bi kere biliyosan yaz bilmiyosan rahatsız etme, ikincisi de oraya tesisatı ben koparttım dağıttım yazmışım çinlilerin hatası değil.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Sanane bi kere biliyosan yaz bilmiyosan rahatsız etme, ikincisi de oraya tesisatı ben koparttım dağıttım yazmışım çinlilerin hatası değil.
kızma bilader ya şaka yapıyorum alla alla..
Burdan bak bakalım bulabilirsen eğer; http://www.rialli.com/urunler/cub-ye...kilit-sistemi/
-
Ben buldum zaten, takması kolaymıdır diye sormuştum
http://www.rialli.com/urunler/motors...serisi-ms1554/
-
Komple grenajlarını sök, motorun gidon kısmından değilde daha çok motor kısmına giden kablolardan başlasan iyi olur diye düşünüyorum.
-
Komple grenajlarını sök, motorun gidon kısmından değilde daha çok motor kısmına giden kablolardan başlasan iyi olur diye düşünüyorum.
Grenaj dediğin 3 parça. Sol kapak, sağ kapak, benzin deposu. Tahminimce en az 6 saatimi alır tesisat değişimi. Birde devir göstergesi için ayrıca kablo çekmek gerek, eski tesisatta nasıl çalıştığını bulup yenisine uyarlamak gerek, çünkü Mondial 110 FT'de devir saati yok. Cub'ların çoğunda yok.
-
Sipariş ettiğim tesisat nihayet geldi. Kendi tesisatından sağlam gibi geldi gözüme Mondial 110FT tesisatı takacağım elektrik tesisatı. Benim tesisat gidon hizası bir yerden temassızlık yapıyor gidonu sağa çevirince ve gidon düzken. Ufak tefek değişiklikler yapmak gerekli ama yüzde 95 uyumlu diyebilirim orjinal tesisata.
-
-
zaten hepi topu 8 10 tane soket var..ön far..arka stop..sinyaller..beyin..stator..bobin çıkışları..heralde başka kayda değer unuttuğum soket kalmadı..cup motorların çoğunun soketleri ayni sorun olmaz yalnızca beyin çıkışlarının aynı olduğunu kontrol et yeter
-
Seni mi kırıcam, keserim bi tavuk
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------
dürümdöner adlı üyeden alıntı
zaten hepi topu 8 10 tane soket var..ön far..arka stop..sinyaller..beyin..stator..bobin çıkışları..heralde başka kayda değer unuttuğum soket kalmadı..cup motorların çoğunun soketleri ayni sorun olmaz yalnızca beyin çıkışlarının aynı olduğunu kontrol et yeter
Beyin çıkışı 4'lü fiş. başka dikkat etmem gereken bir özelliği var mı ?
-
Motorumun elektrik tesisatına 2.5 ay önce karbüratörü değiştirirken zarar verdim, bir serviste yaptırdım ama yamalı bohça nihayetinde, 1 aydır da direksiyon sadece sola dönükken marş basıyor, düzken yada sağa dönükken marş basmıyor. Cub'un komple
elektrik tesisatçısı satıyorlar alsam kendim takabilirmiyim ? ne kadar zordur takması ? Elektrik bilgim iyidir. Ön fara marşa basınca ön farı kapayan röle taktım bayadır kullanıyorum sorun çıkarmadı.
Hocam o ön fara taktığın röle iyimiş. Şema var mı yada satıyo musun ?
-
ahmetsinav adlı üyeden alıntı
rölenin normalde kapalı kontaklarını bulup farın şase kablosunu(şaseyi demirden almıyorsa kablo ile alıyorsa) kesiyosun rölenin bu ayaklarına bağlıyorsun rölenin rölenin tetikleme ucunada marş düğmesinden kablo çekiyorsun diğer ucunuda şaseye veriyorsun bak aşağıdaki röleler senin işini görür elektronikçilerde 50 kuruş
hatalıysa mengu arkadaşımız yaptığını yzarsa sevinirm bu arada şemada çizebilrim
-
ahmetsinav adlı üyeden alıntı
-
Arkadaşlar,bende kiymko aktiv 110 motosiklet var.Hurdadan aldım.ön paneli , panele giriş kablosunu km saatinin ve kumanda kollarına dağılımın başlangıcından kesip almışlar.Sadece marş kablo uçlarını tespit edebildim.Sizlerden ricam sağ sol sinyal,far,uzun kısa far,korna,gösterge kablolarının renklerini mümkünse detaylı resimle verebilir misiniz?
-
cevap verme zahmetine katılmadıklarına göre,demek ki elektrik tesisatını benim gibi kimse bilmiyor.Motor revizyonu oldumu tamam.yenisini yaratırım.Ne var ki elektrik konusu farklı.Ne yapalım ommetre ile ölçe biçe onu da çözeceğiz inşallah.Form içinde 6-7 kez aynı konu üzerinde yazdım.Ama boş
-
Evet,üstte yazdığım gibi tesisatı gayet güzel bir şekilde kendim çektim.Ayrıca cevap vermediğiniz için de teşekkür ederim.Azmettim,araştırdım,Teknik konudaki bilgilerime de güvenerek başardım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)