Arkadaşlar sizlere Aprilia Rs 125 i tanıtmayı istedim, çünkü birçok abes fiyatlarda yeni 125 cc racing çıkmakta ve yanlış seçimler yapmanızı istemem. Mesela Derbi GP125 e 8.500 YTL vermek gibi bir yanlış. Karşınızda 125 cc manuel vitesli motosiklerin idolu olarak kabul ettiğim küçük bir canavar var. Tanıştırayım adı Aprilia Rs 125 ve o küçücük cüssesiyle ve düşük cc motor hacmiyle sizlere hem büyük motor hacimli racinglerin performansını yaşatacak hemde uzun yıllar arkadaşınız olacak. 200 km sürate rahat ulaştığı söylenen bu motosikletle ben 180 km. yi devirdim dahada gitmek istemedim açıkcası yol bozuktu . Bu eski arkadaşın şimdilerde 2006 modeli piyasaya çıktı ve çok hoş yeni model motosikletlerde kullanılan keskin çizgiler bu minik canavarda da kullanılmış. Birçoğumuz "Aprilia" ismini "Aprilla" olarak telefuz edip yazıyoruz (buna bende dahil). Bu doğrultuda Aprilia nın motosikletlerini araştırmaya kalktığımızda hüsrana uğruyoruz ve yaygın bir ağ olmadığını düşünüyoruz. Neyse sadede gelelim bu kadar laf yeter. Cbr 125 alan arkadaşlarda üzülmesin herkez hata yapar .
İşte küçük arkadaşımın 2006 modelleri
Fiyatı : 7.800 YTL
Teknik Özellikleri :
Motor Gücü : 28 Hp.
Max.Hız : 210 Km.
Frenler : Ön Disk - Arka Disk
Yakıt Deposu : 14 Lt. (3,5 Lt Yedek)
Şanzuman : 6 Vitesli
Ateşleme : Elektronik CDI
Marş : Elden ve Ayaktan
Renkler : Aprilia Black, GP Aprilia White
Arkadaşlar bu motoru tam teknik özellikleri ile tanıtan bir site bulamadığım için ancak bu kadar teknik özelliğe yer verebildim. Aslında bir sürü ıvır zıvır yazmışlar teker çapı, disk çapı, iç lastikler falan gibi ama onlarda pek önemli değil ...