Muzaffer Abİ KaÇ KİŞİ Geleceksİnİz Sİteye Yazarsan Sevİnİrİm
Muzaffer Abİ KaÇ KİŞİ Geleceksİnİz Sİteye Yazarsan Sevİnİrİm
abi sadece dama mı lazım? extra bişi varsa mail at bana
34 BC 8561
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=371100
Honda Dylan Kullanıcıları Sohbet Köşesi
Servet kardeş,
eğer gelirsek 2 aile tamamdır. Bir de çok sevdiğim bir arkadaşımı getireceğim büyük ihtimalle.
Poturdak
ok abi seviniriz ya acaba istanbul deresine bir kez daha mı gitsek ne dersiniz hem vapur olayı baya tuzluya patlayacak gibi ne dersiniz
izel beraber gitsek damadan istiyorum ve yaptırmak istediğim bir şeyler daha var kendi sitemizin sitikerini yaptırıp isteyenlere vermeyi düşünüyorumyollarda sürüsüyle motor geçiyor en azından okurlar ve bizde tanınırız
kardeşler nereye gidiyonuz haftasonu?iznik'e gelirseniz bende gelcem.
Yeşil, sarı ve mavinin dansı,
Sülüklü Göl, Sünnet Gölü ve Göynük İstanbul'dan yola çıktıktan iki saat sonra ulaşabileceğiniz birer doğa harikası. Gözlerinizi ve ruhlarınızı dinlendirmek ihtiyacını duyduğunuz bir hafta sonu rotanızı bu istikamete çevirirseniz, birbirine sevdalı nefis renkler içinde kendinize harika bir doğa ziyareti sunabilirsiniz. Tabii bu arada bir fotoğraf makinesi almayı unutmamalısınız. Çünkü, çekeceğiniz yada çektireceğiniz fotoğrafları dostlarınıza göstermek için sabırsızlık duyacaksınız.
Bu defa rotanızı dört mevsim ayrı güzellikler sergileyen ulaşımı kolay ve yakın; Gölcük, Yedigöller, Abant gölleriyle de ünlü doğa cenneti, huzur sığınağı Bolu'ya çeviriyoruz.
Böylesi zengin geniş ve doğası çok farklı özelliklere sahip bölgedeki gezi yolumuz üzerinde birbirleriyle güzellik yarışına girmiş bambaşka iki göl, birde dünya mirası Safranbolu'ya nispet yapan evleriyle Göynük var...
Hazırsanız o halde buyurun, hemen yola çıkıyoruz!..
İsterseniz eski yoldan, isterseniz paralı otoyoldan hareketle Adapazarı istikametini izleyip Akyazı Sapağı'na kadar geldiniz. Yol boyu devam eden arboretum benzeri bitki örtüsü otoyoldan ayrıldığımız bu bölümde daha bir çeşitleniyor. Bir tarafımızda maden suyu tesisleri diğer tarafta Kuzuluk Kaplıcaları, devremülk evler ve alkolsüz alabalık aile restoranları arasından geçerek Dokurcun'a bağlı saman pazarına geliyorsunuz. Yolun sağında size mola verdirecek kadar görkemli anıtlaşmış bir çınar ağacı yer alıyor. 500'ü aşkın yaşı, 11 metre çapındaki gövdesi bir oda görünümlü gövde içi boşluğu ile uluçınar ağacı görenleri adeta büyülüyor. Birkaç kilometre sonra Tavşansuyu Mevkii'ne gelince sağdan ayrılan yolu takip ederek suya paralel ilerleyenler iri yapraklı bitkiler fosforlu ağaçlar, karaçamlar arasından ön bahçesi oldukça geniş kıyıları dantelvari yüzüktaşı gibi parlayan göle ulaşıyorlar.
Tabiatı koruma alanı Milli Parklar Genel Müdürlüğü Sülüklü Göl alanı içinde herhangi bir tesis yok. Özellikle hafta sonları piknikçilerin rağbet ettiği dinlenme yerinde göl çevresinde yürüyüş yolları, içilesi lezzette bir de kaynak suyu var. Kuş sesi ve rüzgarın yapraklar arasında kazandığı uğultusundan başka sese rastlanmayan yeşil mavi renkli Sülüklü Göl' de bir zamanlar 8-10 cm boyunda olan ve halk arasında ağrıyan yerlere yapıştırılınca sızıları çektiğine inanılan bir sülük türü varmış. Sonraları avlanmanın yasak olduğu göle, üreyip çoğalmaları için çeşitli balıklar atılınca göle ismini veren sülüklerde kaybolmuş.
Çekim platosu
Kıyılarında dolaşıp piknik yapmanın zevk verdiği öğleden evvel tamamı, saat 13:00'den sonrada kısmen güneş alan göl, fotoğrafseverler içinde iyi bir çekim platosu. Bu arada aklınızda bulunsun; Akyazı Dokurcun Yaylası'na giderseniz;Adapazarı'na 31 km. uzaklıktaki Sülüklü Göl' ün Davlumbaz Tepesi'nden görünüşü ise görmeye değer güzellikte.
Sünnet Gölü
Dağ ve orman köylerinin ahşap cumbalı evlerini seyrederek yol aldığınız bölgede Bolu-Göynük yolunun 84. km.sinden ayrılan 13 km.lik orman yolu ile ulaşılan 18 hektar büyüklüğündeki Sünnet Gölü, deniz seviyesinden 820 metre yükseklikte yer alıyor. Çevresini karaçam ağaçlarının kapladığı nazar boncuğu renkli gölün derinliği 22 metre. Doyumsuz güzellikteki kış manzarasını seyretmeye gelenlerin çoğunlukta olduğu bu gölde avlanmak, balıkların büyüyüp çoğalmasına imkan vermek amacıyla şimdilik yasak. Buna rağmen gölde mercan ve alabalık bulunuyor.
Su seviyesinin yükselmesi ile göl içinde bütünü su altında kalan ağaçlar ve yosun türlerinin gizemli bir atmosfer yaratmış. Bu ürkütücü ve vahşi görüntüyü içine alan göl kıyısındaki tesislerde dinlenebilir yemek yiyebilirsiniz. Çevre temiz dağ havasında kondisyon depolamak için uygun yürüyüş yollarına da sahip.
Güne erken başladıysanız üçüncü durağımız Göynük. Sünnet Gölü'ne 27 km, Bolu'ya 98 km. uzaklıkta bulunan Göynük tarihi ve doğal güzelliklere sahip, eski, doğal görünümünü korumuş, geleneklerini sürdürmüş ender yerlerden biri. Göynük'te bulunan Osmanlı dönemine ait yapılar arsında Gazi Süleyman Paşa Camii ve hamamı, Akşemseddin Türbesi, Türk mimarisinin en güzel örnekleri ve tarihi saat kulesini görebilirsiniz.
NASIL GİDİLİR?
Trafik yoğunluğundan ve görsel kirlenmeden uzak bir yolculuk için Otoyolu tercih ederseniz İstanbul Çamlıca gişelerden Adapazarı Akyazı Sapağına kadar gidiyorsunuz. Ne var ki trafik yükü ağır; Yolda defalarca yapılan yamalar, kaplamalar nedeniyle sürücülere hayli pürüzlü bir satıh bekliyor.
Akyazı ayırımından sonra daralan asfalt Kuzuluk' tan sonra Tavşansuyu'na geliyor. Sağa ayrılan rampa çıkışı bu defa toprak, ve yer yer tek şeritli orman yolu virajlarla 9 km. devam ederek Sülüklü Göl' e ulaşıyor. Burada sizi karşılayan demir kapı önüne aracınızı park edip 50 metre yürüyerek göl kıyısına gelebilirsiniz. Dönüşte anayolu inip Mudurnu yönüne devam ederken Göynük tabelasının gösterdiği yere sapar, dar ama asfalt yolu takip ederseniz, solunuzda önceleri düz sonra genişletme çalışmaları yapılmış rampa yukarı çıkılan Sünnet Gölü'ndeki tesisler önüne kadar çıkabilirsiniz. Göynük yönüne devam edenler, Göynük ve Geyve, sonra Bilecik'ten gelen yol ile birleşip Adapazarı yönüne doğru otoyola girebilirler. Yaklaşık 1.5-2 saat sonra merhaba İstanbul!
http://www.sihirlitur.com/gezi/sunne...u/gidilir.html
arkadaşlar bence buraya gidelim ne dersiniz burası baya güzel ve doğayla iç içe hem vapurdu falan daha az masraflı olacağını düşünüyorum istanbuldan 2 saat sürüyormuş ne dersiniz fikirlerinizi bekli yorum herkes fikrini yazısın lütfen
ABANT DEĞİL ABİ BURASI ADAPAZARI biz kıyı köye 2saat 45 dakkada gittik ve yollar dolanmaçlıydı burası ise dümdüz otoban
sülüklü göl akyazıdan sonra 9 km diyor
ayrıca bu benim bu sene için son gezim arkadaşlar malum benim ufaklık dünyaya gelecek motora devam ama gezi olayı biraz zor bu sene
abiciğim gezi şu şekilde olacak
GİDİLECEK YER:SÜLÜKLÜ GÖL
TARİH:2 EYLÜL
BULUŞMA TERİ:MALTEPE MC DONALDS KARŞISI SAHİL
BULUŞMA SAATİ:SABAH 6:00
muzaffer abi yumurtaları sakın unutma çok kalabalığız ona göre
İstanbuldan gelirseniz otobandan Akyazı da çıkın Kuzuluk-Dokurcun üzerinde gelin derim.
Göle çıktığımızda bizden başka kimse yoktu,göl doğal olarak çöküntü sonucu oluşmuş ve içerisinde ardıç ağaçlarıda kalmış ve göl içindeki doğal hayat devam etmiş,göl çok temiz,manzara müthiş ,planlarınıza alın derim.Göl etrafında hiçbir tesis yok ama göle çıkan yol üzerinde 2 tane alabalık çiftliği var oradan balıklar götürülebilir.Uzatmayalım işte resimler:
beyler bu geziyi böyle organize ettik ama bende erdoğanda her şeyi internetten görüp araştırıp yazıyoruz bakın neyle karşılaşacağımız belli değil sorumluluk hepimizin
Selamlar,gerçekten çok güzel geziler düzenlediğiniz için tebrikler.Dylan ilk motora başladığımda almayı düşündüğüm ama tanıdık Honda bayisinin "yeni başlıyorsan ben onu sana satmam" dediği bir motordu.
Yine güzel bir gezi planlamışsınız gördüğüm kadarıyla ama bence o rotada Sünnet gölü güzel bir tesisi barındırdığı için daha iyi bir alternatif.Göl çevresinde yürüyüş parkurları da mevcut ayrıca.Sülüklü göle trekking klübüyle gitmiştim üniversitede,tesis olmaması nedeniyle can sıkıcı olabilir.Tabi bu benim önerim sadece
GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.
arkadaşlar böyle fikirlerinizi ortaya koymanız ne güzel üsttarafta yazdığım gibi biz internetten araştırıp buraya yazı ve resim yazıyoruz tecrübesi olanların bilgilerinden faydalanmak tabiki daha iyine den olmasın sünnet gölüne nasıl gidilir bizi aydınlatırsan seviniriz ne kadar sürer kaç km
VALLAHİ BURASIDA GÜZELMİŞ YA NAPSAKKİ
BEYLER ARAMIZDA SÜNNETSİZ YOK DEĞİLMİ?
BEYLER SÜNNET GÖLÜNDEKİ TESİSİ ARADIM İSTANBULDAN TAM OLARAK280 KM NET 2.30 SÜRÜYOIMUŞ BARBEKÜ KİRASI 24 YTL . SÜLÜKLÜ GÖLÜ 200 KM
Harİtada GÖrdÜĞÜnÜz Gİbİ Yol DÜmdÜz
Ankaraya Bİle Gİderİz Bu Hizla
Gidersiniz tabi Ankara'ya ne kalmış, yolun yarısını katetmiş oluyorsunuz.. 1 günde 560 km. iyi düşünün! bence 400 km bile çok. Bu yollar için bize daha hızlı aletler lazım Dylan ile bu yol eve dönüşte ızdırapa döner. Tur otobüsü ile gitmeye ne dersiniz?
Hayatonda
Anlaşılan sizin için güzel bi gezi olacağa benziyor.
Arkadaşlar bu gün A2 ehliyet sınavıma girdim bize 7 - 12 eylül arası açıklanacak dediler sonuçlar için ( Bu arada İlk yardım ve motordan kesin geçtim , trafik az zorladı sanki ,hele ki doğru yaptığım soruyu silip yanlış yapınca )
Sorum şu olacak sonuçlar açıklandıktan sonra kaç gün sonra direksiyon sınavına girceğimizi bilen var mı ?
Bu arada Dylan a son 180 gün :D ( 66 gün ne çabuk geçti be )
Honda Hayat Onda , No more :cat:
Hadi hadi yoldan korkmayin bakiim Biz sadece 40 km süreceğiz Düzce den oraya Pazar günü görüşmek üzereeeee
Poturdak
Muzo yoldan,piknikten korktun,1 gün önceden gidip Düzce'de hazırlık kampı mı yapacaksın yoksa ? Mangal yakma,eti düşürmeden çevirme,mangal başında çaktırmadan en iyi eti kapma vs... konularında
GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.
erdoğan sen gelmeyecekmiş gibi konuşuyosun yine başladık gali belliş olmazlara kıyıköy kaç km ydiki bu yol uzun ve korkutucu geliyo sana kardeşim korkan gelmesin kardeşim benim ayrıca bu sene için son gezim arkadaşlar bir süre aranızada olamayabiliriz ama internetten görüşmeye devam
Gİdİlecek Yer:sÜlÜklÜ GÖl
Tarİh:2 EylÜl
BuluŞma Terİ:maltepe Mc Donalds KarŞisi Sahİl
BuluŞma Saatİ:sabah 6.30-7:00 ARASI
Katilim Beklİyoruz ArkadaŞlar Yenİ Dylancilar Eskİler Hadİ
beyler motorların depolarını cumartesi akşamdan doldurun sabah uğraşmayalım
arkadaşlar ben gelirsem hangi yoldan gelmem lazım?biri bi tarif etsin
.yardımcı olun lütfen.
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)