Tvs Apache 180 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
24 Eylül 2018, 20:05
Reklamlar
-
24 Eylül 2018, 20:36
Abi biraz erken girişmedin mi subab ayarlarına?
-
24 Eylül 2018, 22:21
Angrypower adlı üyeden alıntı
Abi biraz erken girişmedin mi subab ayarlarına?
Sadece kontrol amaçlı,senkron ayarlari ile oynamadim,piyano kafasindaki az bir boşlugu torkladim o kadar.genel bir kontrol diyelim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------
Esasinda,
Erken degil..olmasi gereken bir kontrol..
Fabrikada senkron ve diger montaj isleminden sonra,
Motor ilk rodaj bakiminda yağ ve filtre değişiyor çevresel civata vb.somunlar torklaniyor,buraya kadar ok.
Ya Alt motor ve mekanik??
Sonucta supap´lar ilk montajda ayarlanip sirasi gelen blok´a takiliyor,
Bu dogrultuda,Rodaj ve devami sureçlerde kullanim stili ve diger şartlar neticesinde kontrolu ve ayari yapilmasi lazim..
Manuelinde belirtilen veriler her uretilen varyasyonda ayni sonucu vermez,illaki genel toleranslar degisebilir.bu japonda´da çinlide´de hintlide´de aynidir..
Genel kontrol mutlaka gerekir
Ondan sonra,abii benim motor hantallasti,cok yakiyor,gitmiyor vb durumlar yasaniyor .
Bu islem bana max 30dk´ya mal oldu..en azindan motoru tanidim,mekanik hakkinda bilgi edindim..
Ayrica,Ayni proses´den inen diger motor bana kıstas degil..ben kendi kullandigim makinamin dilini bilirim
Bu Xmaxta´da boyleydi,cryptonda´da.bunda da oyle olacak..
-
24 Eylül 2018, 22:46
Ne mutlu sana. Ben mecburen 20000km bakımını bekliyorum, senkron ayarlarını yapsınlar die. Benim elimde kalır kesin motor. Geçen çanta demirini takıyordum malum kış geldi die. Akünün altına kaçırdım civatayı. Ara ara loş ışıkta, telefon ışığı ile aradım. Abartmıyorum 20dk aramışımdır. Sonunda bulup arka amortisör boşluğunda yere sallayabildim
-
24 Eylül 2018, 22:53
Dostum esasinda atla deve bir iş degil,
Biraz cesaret,yavaş,yavaş uğraş,
mesela,ufak işlerden başla,ama fazla detaya inmeden.
Geçenlerde konusu vardi ordada bahsetmistim,
Ben bu işleri yapmak için karaduzen bir motor aldim,yoksa wolf250 veya ns200 olmadi tnt250 alabilirdim.
-
25 Eylül 2018, 00:00
O zamanda demiştim. Aslında kara düzen motor Türkiye şartları için bana göre en iyi motor. En iyisini sen yaptın walla. Ne stop etmesi ile uğraşırsın, nede yazılım yüklemesi ile...
-
25 Eylül 2018, 01:25
Tek silindir motorda senkron ayarı nedir?
Sanırım başka bi şeyden bahsediyorsunuz.
-
25 Eylül 2018, 01:35
Angrypower adlı üyeden alıntı
O zamanda demiştim. Aslında kara düzen motor Türkiye şartları için bana göre en iyi motor. En iyisini sen yaptın walla. Ne stop etmesi ile uğraşırsın, nede yazılım yüklemesi ile...
Enjeksiyon
Ecu
Sivi soğutma
Vb.
Özellikler bulununan bir motor alacagim zaman.
Siralama aynen bu şekilde
1-Inazuma(Suzuki)
2-ZL 250(Kawasaki)
3-Wolf 250(Sym)
4-Rtr 200(Tvs)
Tabi,iki sene sonra maddi rahatlama durumu olursa yukaridaki modelleri pas geçer.
Hiç düşünmeden 2008 DL650 alır,garaja çeker yatarım yaninda...varliği yeter...
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:31 ----------
emremm adlı üyeden alıntı
Tek silindir motorda senkron ayarı nedir?
Sanırım başka bi şeyden bahsediyorsunuz.
Eş zaman,mekanikte genel kavram olarak kullanilir,sadece 2-3-4 silindir anlaminda duşunmeyelim,
Supaplar,egzantrik,kam mili,vb.parçalarin bulundugu ve çaliştigi pozisyondaki stabilitesi.
-
25 Eylül 2018, 01:41
levend84 adlı üyeden alıntı
Eş zaman,mekanikte genel kavram olarak kullanilir,2-3-4 silindir anlaminda duşunmeyelim,
Supaplar,egzantrik,kam mili,vb.parçalarin bulundugu ve çaliştigi pozisyondaki stabilitesi.
Yeni bir şey daha öğreneceğim galiba..
Bunlar nasıl ayarlanıyor ki?
Eksantirik dişlisinde diş mi atlatıyorsunuz? Yada eks. milinin açısını ayarlayabildiğiniz bir ayar mı var?
-
25 Eylül 2018, 01:51
Yeni bir şey daha öğreneceğim galiba..
Bunlar nasıl ayarlanıyor ki?
Eksantirik dişlisinde diş mi atlatıyorsunuz? Yada eks. milinin açısını ayarlayabildiğiniz bir ayar mı var?
Egzantrik zinciri gergi ayari yapilir,ama milin açısını ayarlama durumu olmaz,(dereceli egzantrik mevzusu ayrı)zaten duzgun yapilan bir supap ayari,diger alakali tum parcalarla senkron çalişir.
Senkron mevzusuda buradan geliyor,
Senkronize,optimum,altın oran vb.birbirinin turevi kelimelerdir.tum sistem bu dogrultuda hareket eder.
Insanın yürümesi,yemek yemesi,konuşmasi vs.vs.
Durum bundan ibaret.
-
25 Eylül 2018, 02:03
Yani yeni bir şey yok. Gergi ayarı başka..
Ee, siz veya servis subap ayarlarından başka neyi ayarlayabilir ki?
Ekzantirik dişlileri krankta da, üst milde de sabit değil mi? Bir diş bile atlasa problem.
Yoksa servis kendi kendine iş mi çıkarıyor?
-
25 Eylül 2018, 02:15
Egzantrik dişlisinin bir diş bile atlamasi demek,zamanlarin karişmasi,4çevrimin bozulmasi demek,
Servisin yapacagi iş belli,yağ,filtre,supap,debriyaj,karburator ayari,genel kontrol..periyodik bakım vs.
Yoksa diğer durumlarda ayarla iş olmaz,parça degişimi ister motoru yarıp revizyon gerekir.
-
25 Eylül 2018, 02:17
Tamam işte.. senkron ayarı diye uydurdukları şey ne? Onu soruyorum.
Goo. hazretlerine de sordum bi şey yok.
-
25 Eylül 2018, 02:21
Tamam işte.. senkron ayarı diye uydurdukları şey ne? Onu soruyorum.
Goo. hazretlerine de sordum bi şey yok.
Gece vakti yorma kendini ...kimsenin bir şey uydurduğu yok..
Senkronize etmek..
Yani Ayarlamak,kontrol etmek,elden geçirmek vs..
-
25 Eylül 2018, 02:22
-
25 Eylül 2018, 19:40
peki........
Yahu emre abi,sen ki kulağı kesik yaşlı kurtsun..
Gece gece beni iyi yokladin
-
25 Eylül 2018, 20:50
Cidden yeni bir şey var sandım.
-
26 Eylül 2018, 08:37
levend84 adlı üyeden alıntı
Eline sağlık, sentili nasıl soktun ben beceremedim tekrar deneyeceğim.5bin bakımında göz kararı ayarladım çok tatlı bi şıkırdama var
tekrar sentille deneyeceğim.
-
26 Eylül 2018, 08:52
yulis adlı üyeden alıntı
Eline sağlık, sentili nasıl soktun ben beceremedim tekrar deneyeceğim.5bin bakımında göz kararı ayarladım çok tatlı bi şıkırdama var
tekrar sentille deneyeceğim.
Domuzluğu sök,soldaki geri donusum besleme hortumlarini yukari atlat.
Sentil biraz zor yanaşır..
Goz karari olmaz aman diyeyim,
Tvs nin motor yapisi supap ayarina cok hassas..
Japonlar bir nebze tolere ediyor,yamaha motorumdan biliyorum,
Çinliler zaten ayar kayar tutmuyor
ama bunda o yok.ince ayar istiyor.
-
Evet..
Arızasız,sorunsuz..8.000km yi bitirdim..
9250 km.deyim..motor saat gibi,aksırma,oksurme,bayilma yok.
14T olan öndişlimi 15T ile degistirecegim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)