NX4 Falcon Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
Selam motor dostları ;
Ben Falcon almadan önce internette aylarca araştırma yaptım,ama tatmin edici bir sonuca ulaşamadım.Nihayet motoruma kavuştum.Şimdi bu yazıyı yazıyorum çünkü benim gibi bu motor hakkında bilgi almak isteyenlere bir fikir olur belki diye..
İlk aklıma gelen şu,internete hep gördüm, Falcon’mu Twister’mı diye.Arkadaşlar ikiside amaç olarak birbirinden çok farklı.Bi kere Twister cadde motoru ve racing başlangıcıdır.Falcon ise Endoro olarak tasarlanmış,bunlar farklı şeyler,bilinçsizce motor almayın,bi sürü para vereceksiniz.
Şimdi benim motora gelelim,bi kere ben çok memnınum.Gaz yiyişi mükemmel,kelebekli karbüratör kullanılmış,bu yakıtı biraz arttırsada motorun ok gibi fırlamasına faydalı.Ben tam anlamıyla sıkıştırmadım motoru daha 2000 Km de ama 140 a rahat çıkıyor şu an.Eğer sakin sakin kullanırsanız 4500 deviri geçmeden,yakıt gayet normal.Ama seri kullanayım gücü hissedeyim diyosanız ( bu motorada bu yakışır) o zaman elinizi biraz cebinize sokacaksınız.Ben off-road olarakta kullandım makineyı,hiç tıkanmadı,ne dik rampalar çıktım,banamısın demedi,e bu vakit biraz yakacak tabi.Basınca ileri atlasın diye yapmışlar makineyı.Lastikler çok hoşuma gitti(pırellı mt60) hem cadde de hemde arazide sınırları zorlamazsanız yol tutuşu çok iyi.Süspansyon da tatmin edici.ön amortisörler kaldırıma çıkarken darbeyi emiyor ve sizi kaldırıma çıkarıveriyor.Arka biraz sert,ama ayarlayabilirsiniz.Ben ellemedim,çok yumuşatırsanız yol tutuşu azalacaktır.Fabrika ayarı tam orta.Ön fren gayet iyi hisli tutuyor,arka biraz hissiz,az tutuyor gibi geldi ilk başta ama arazide kullanınca niye öyle yaptıklarını anlıyosunuz.
Makineden gelen hafif metal sesleri ve zincir şırıltısı tam bir enduro…
Yakıt göstergesi,kilometre ve devir saati,sinyal ve uzun far lambası,ve birde yan ayak açık uyarı ışığı var,zaten yan ayak açıkken vitese atınca motor stop ediyor.İyi bir özellik.Ama orta sehpa yok,zincir yağlamak ve lastiği sökmek biraz zor,enduro olduğu için altı değmesin diye yapmıyolar,Hondanın bundan kaçacağını sanmıyorum.Birde selektör düğmesi yok (pass) yani.Uzun kısa düğmesinden yapıyoruz bizde ne yapalım,bunuda daha çok arazi motoru olmasına bağlıyorum ben.
Ben memnun kaldım..Kullandığım 650 cc enduro dan sonra bile çok eksiklik hissetmedim.
Reklamlar
-
hayırlı olsun, kazasız belasız kullan,
-
-
hayırlı olsun ritimci guzel gunlerde kullan
-
Admin
Hayırlı Olsun
-
Hayır olsun.
Kazasız belasız sürüşler dileriz..
Bilgi;kucuk adami kibirlendirir,vasat adami sasirtir ,buyuk adami ise mutevazi yapar..
-
Ritimci,
Güzel yazı teşekkürler. Foto ve daha detay bekleriz. Bir de arkadaşlara fikir vermesi açısından motosiklet tecrüben, ne kadar zamandır kullanıyorsun, o tecrübe seviyesine uygun buldun mu motoru gibi bilgiler verebilirsen iyi olur.
Teşekkürler.
Oktay
-
hayırlı olsun güle güle kullan valla
-
hayırlı olsun!!!! KAZASIZ BELASIZ; GÜZEL GÜNLERDE KULLAN!!!
[email]Ice_Man_720@hotmail.com[/email] ˜zmirli arkadaŸlar bi buluŸmada biz yapalm artk cok kiŸi olduk!!!!
-
21 Temmuz 2004, 22:57
bizim oralardan motor sesi yükselmesi güsel
motorun hayırlı olsun
06 AB 3263
0 Rh+
Bugün kaç motorcuya selam verdin?
-
22 Temmuz 2004, 17:44
hayırlı olsun
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
-
23 Temmuz 2004, 14:42
hayırlı olsun hocammm dua et bizimde bi cbr ımız olsun.-))))
racing racing ve racing.............
-
12 Ağustos 2004, 19:05
Tecrübemi ??
Oktay kardeş haklı,ne kadardır motorsiklete biniyosun demiş.Tabi her bu foruma yazan deneyimli deyil ya..Ben 7 yaşımdan beri 2 tekerlek üzerindeyim arkadaşlar.Şu an yaşım 26.İlk olarak mobyletle başlamıştım.Falcon dan öncede F650 kullanıyodum..
-
12 Ağustos 2004, 20:40
Dragstar 650 Classic
Süper Fırsat 5" gps bluetooth fm transmitter 2gb sd kart full harita tr sadece 215 tl . Fırsatı kaçırma!
-
12 Ağustos 2004, 22:43
Fiyat bide resim isteriz...
-
12 Ağustos 2004, 23:00
Baktım bile....Fiyatı 7milyar küsür,400cc bi motor.......fena diil.....
-
13 Ağustos 2004, 02:09
Haydi hayirlisi...
Oktayin sorularini ben de soruyorum...
-
13 Ağustos 2004, 08:47
Kazasız belasız sürüşler
Kasksız çıkma yola
-
13 Ağustos 2004, 10:59
Şu an fiyatı 7.350.000.000 tl.Resim nasıl yollanıyo bulamadım..Anlatırsanız yollarım..
-
13 Ağustos 2004, 13:57
Hayırlı olsun güle güle kullan kazasız belasız.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler